CELEBRITIES

Η σφοδρή “απάντηση” του πρίγκιπα Wiliam για το σκάνδαλο απιστίας του προς την Kate Middleton

AP Photo/Frank Augstein

Αν διάβασες χθες τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρίγκιπα William να έχει απατήσει την Kate Middleton με μία καλή της φίλη και επίσης αριστοκράτισσα, τη Rose Hanbury, Μαρκησία του Cholmondeley, μπορείς ευτυχώς να επαναφέρεις την καρδιά σου στη θέση της. Ο πρίγκιπας William, από κοινού με την σύζυγό του Kate Middleton απάντησαν στις ψευδείς φήμες, με τον πιο άμεσο τρόπο: δια της νομικής οδού.

Πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού, αλλά και από την πλευρά της Μαρκησίας που έγινε «πέτρα του σκανδάλου» για τον Τύπο, είχαν αποκαλύψει στη Daily Mail πως σκέφτονται να λάβουν νομικά μέτρα γιατί κανένα από τα δημοσιεύματα που είχαν βγει για το θέμα δεν παρείχε αποδείξεις γι’ αυτό. 

Η φήμη αυτή,  άλλωστε, που ήθελε τον πρίγκιπα Wiliam να είναι άπιστος και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελευταίας εγκυμοσύνης της δούκισσας του Cambridge, συντηρείται εδώ και έναν χρόνο στα σκανδαλοθηρικά έντυπα της Βρετανίας, και το χθεσινό δημοσίευμα του In Touch ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Συνοδεύτηκε μάλιστα και από ένα tweet που γρήγορα διαγράφηκε, από έναν δημοσιογράφο της ”The Sun” που επιβεβαίωνε τον παράνομο δεσμό και έλεγε πως είναι κάτι γνωστό σε όλους.

Η ώρα ήρθε, λοιπόν, και κάπως έτσι, το δικηγορικό γραφείο Harbotte και Lewis, που έχει αναλάβει και στο παρελθόν υποθέσεις της βασιλικής οικογένειας, έστειλε σχετική προειδοποίηση σε διάφορα έντυπα. Μέρος της επιστολής δημοσιοποίησε ένα από αυτού του είδους τα έντυπα που είχε στο παρελθόν εκδώσει παρόμοιο άρθρο για την «απιστία» του William. «Η αναπαραγωγή ψευδών και εξαιρετικά επιζήμιων ειδήσεων σχετικά με την ιδιωτική ζωή των πελατών μας, εκτός του ότι προσβλέπει στην κερδοσκοπία, αποτελεί επίσης παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του σύμφωνα με το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ανέφερε η επιστολή.

Το νομικό γραφείο δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό σε αυτή την ιστορία. Σύμφωνα με την Βρετανική νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι για δυσφήμηση και διακίνηση ψευδών ειδήσεων θα πρέπει να προβάλλουν τις απαραίτητες αποδείξεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα όσα αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους. Ιστορικά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο για τους εκδότες που συνήθως αποθαρρύνονται από το να συνεχίσουν τις δημοσιεύσεις. Πάντως το παλάτι του Kensington αρνήθηκε κάποιο σχόλιο στην Daily Beast για το θέμα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Frank Augstein