CELEBRITIES

Τροχαίο ατύχημα για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο. Ο ίδιος ήταν στη θέση του οδηγού

AP Photo/Alastair Grant, Pool

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου ξεκινούσε όπως κάθε άλλο απόγευμα για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ο 97χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ μπήκε στη θέση του οδηγού, και βγήκε με το τζιπ του από το παλάτι του Sandringham όπου διαμένει μαζί με τη βασίλισσα από την περίοδο των Χριστουγέννων. Με το που βγήκε στον κύριο δρόμο όμως, τράκαρε με ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και ανατράπηκε. Ένας δικηγόρος ήταν το πρώτο άτομο που βρέθηκε στην σκηνή, κι εκείνος που έβγαλε τον πρίγκιπα Φίλιππο χωρίς γρατζουνιά από το θηριώδες τζιπ του, στον δρόμο. «Ήταν εμφανώς ταραγμένος, σε κατάσταση σοκ» είπαν όσοι τον είδαν.

Στο μικρού κυβισμού αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντά του λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, σύμφωνα με τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα και όσα είπε στην The Sun, επιβάτες ήταν δύο γυναίκες και ένα μωρό.  Ωστόσο στην επίσημη αναφορά της αστυνομίας του Norfolk δεν υπήρχε αναφορά στο μωρό. Οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και έλαβαν αργότερα εξιτήριο. Τόσο ο πρίγκιπας Φίλιππος όσο και η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ το οποίο βγήκε αρνητικό και στις δύο περιπτώσεις.

Sam Russell/PA via AP

Sam Russell/PA via AP

Sam Russell/PA via AP

Sam Russell/PA via AP

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα στο τζιπ του πρίγκιπα υπήρχε και συνοδηγός τον οποίο το παλάτι αρνήθηκε να αποκαλύψει, αλλά ο Τύπος εικάζει ότι πρόκειται για άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας. Πάντως στις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος, πριν απομακρυνθούν τα οχήματα, που αναρτήθηκαν στα social media οι επιβάτες δεν φαίνονται πουθενά στη σκηνή.

 

Λίγο μετά το τροχαίο ατύχημα βγήκε και η σχετική ανακοίνωση του παλατιού του Buckingham η οποία ανέφερε: «Ο δούκας του Εδιμβούργου είχε ένα τροχαίο ατύχημα με ένα άλλο όχημα αυτό το απόγευμα. Ο δούκας δεν τραυματίστηκε. Το ατύχημα έλαβε χώρα κοντά στο Sandringham. Η τοπική αστυνομία έσπευσε στη σκηνή». Είδες εσύ κάποιο σημείο που να αναφέρει οτι εκτός από τον δημόσιο βίο στα 97 του ο πρίγκιπας Φίλιππος μάλλον πρέπει να αφήσει το τιμόνι στον σοφέρ του; Ούτε κι εγώ.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant, Pool