CELEBRITIES

Πόπη Τσαπανίδου: “Ήταν το χειρότερό μου να βάφομαι, να χτενίζομαι και να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι”

NDP Photo Agency

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι ένα κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση. Μια δυναμική παρουσία που παρουσίασε επιτυχημένες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, που ωστόσο αποφάσισε πλέον να κάνει ένα βήμα μακριά από τα φώτα της τηλεόρασης. Η γνωστή δημοσιογράφος θα ασχοληθεί με το wellness και μίλησε για την απόφασή της αυτή σε συνέντευξή της στο περιοδικό People.

Διάβασε κι αυτό: H Πόπη Τσαπανίδου με στρογγυλά γυαλιά ηλίου και 6 σχέδια για τις πιο stylish καλοκαιρινές εμφανίσεις

«Το κομμάτι της προβολής πάντα με καταπίεζε. Ήταν το χειρότερό μου να βάφομαι, να χτενίζομαι και να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι, διότι κανονικά είμαι αυτό που βλέπεις τώρα. Ακόμα και αυτή η διαδικασία της επιμέλειας της εικόνας μού έπεφτε πολύ βαριά», είπε μεταξύ άλλων για την καθημερινή δυσκολία που αντιμετώπιζε όσο βρισκόταν στην τηλεόραση. «Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και θεωρώ πως πρέπει να είμαστε απλοί, προσιτοί και αληθινοί απέναντι στους τηλεθεατές, ακόμα και με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω» συμπλήρωσε και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της καθώς όλες, σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούμαστε στη ζωή μας, έχουμε νιώσει κάποια στιγμή αυτή την κοινωνική πίεση της τελειότητας να γίνεται βραχνάς στον λαιμό μας.

Όσο για το νέο της επαγγελματικό βήμα κι αν αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπει τον στίβο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης η ίδια διευκρίνισε: «Δεν είπα ποτέ πως θα εγκαταλείψω για πάντα την τηλεόραση. Είπα όμως πως δεν θέλω να επαναλάβω όσα έκανα μέχρι σήμερα στη δημοσιογραφία. Και αυτή την περίοδο αποφάσισα να ασχοληθώ με το κομμάτι του wellness, που ουσιαστικά είναι πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου. Αν στο μέλλον υπάρξει κάτι που θα μπορεί να καλύψει τις δικές μου ανάγκες στην τηλεόραση, δεν είμαι αρνητική να το κάνω. Έχω ως αρχή στη ζωή μου ότι ”Ποτέ μη λες ποτέ”». Και ευτυχώς, θα συμπληρώσουμε, γιατί όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου: η Πόπη Τσαπανίδου είναι ένα κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση. Από αυτά τα κεφάλαια που θέλουμε να μένουν ανοιχτά.

Για την ιστορία να σου πω ότι η Πόπη Τσαπανίδου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στα 16 της χρόνια στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Το 1992 ξεκίνησε το ραδιόφωνο στον ΑΝΤ1 και σύντομα άρχισε να εμφανίζεται και στο δελτίο ειδήσεων ως ανταποκρίτρια στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα ρεπορτάζ της για τον εμφύλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, έρχεται η πρόταση του Mega να έρθει στην Αθήνα. Ακολουθεί η ΝΕΤ και οι εκπομπές της με τη Ρίκα Βαγιάνη και το «Συμβαίνει τώρα». Ο ΣΚΑΪ είναι το κανάλι στο οποίο οι μετοχές της απογειώνονται και ακολουθεί το Live U στο Star. 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency