CELEBRITIES

Οι διάσημοι αποχαιρετούν τον Peter Lindbergh και το Instagram γεμίζει τρυφερότητα

AP Photo/Francois Mori

Ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την μόδα αλλά και την ομορφιά των αφτιασίδωτων προσώπων, των αληθινών ανθρώπων, των ματιών που έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες. Σου μιλήσαμε ήδη για το πώς ο Peter Lindbergh πέρασε μια ζωή μαχόμενος με τον φακό του να μας απαλλάξει από την κοινωνική απαίτηση της τελειότητας που αποδεικνύεται ούτως ή άλλως μια μάταιη απαίτηση για κάτι ανέφικτο. Εμείς ευχαριστήσαμε τον φωτογράφο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών την Τρίτη, για τη συμβολή του στην αποδοχή του εαυτού μας, στην καταπολέμηση των ανασφαλειών μας. Το ίδιο έκαναν άνθρωποι που όχι μόνο θαύμασαν τη δουλειά του όπως εμείς, αλλά υπήρξαν η δουλειά του. Πρόσωπα που είχε φωτογραφίσει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του, είπαν το δικό τους αντίο στον φωτογράφο μέσα από τα social media.

Διάβασε επίσης: 7 επικές φωτογραφίες του Peter Lindbergh που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες

 

Από τις πρώτες σταρ που αποχαιρέτισαν δημοσίως τον Peter Lindbergh ήταν η δούκισσα του Sussex. Η Meghan Markle δεν είχε μόνο ποζάρει στον φακό του φωτογράφου αλλά δούλεψε μαζί του πρόσφατα ξανά για το τέυχος της Vogue το οποίο υπέγραψε. «Δεν υπάρχει άλλος φωτογράφος που να σκέφτηκε οτι μπορεί να αποτυπώσει αυτό το σημαντικό project. Το “Forces of Change” ήταν ένα από τα τελευταία δημοσιευμένα project του καταξιωμένου φωτογράφου. Θα λείψει πολύ», ανέφερε το post που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό των Sussex στο Instagram.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Χάσαμε έναν θρύλο σήμερα, φίλε μου» έγραψε η Rihanna στο Twitter ενώ η Naomi Campbell δήλωσε «συντετριμένη σε βαθμό που οι λέξεις δεν περιγράφουν». «Η ζωντάνια σου, το χαμόγελό σου, η ευγένειά σου και η γενναιοδωρία σου να μου παραχωρήσεις το σπίτι σου στο Παρίσι όσο έφτιαχνα το δικό μου! Ω, Peter, τόσες πολλές αναμνήσεις 33 χρόνων που η καρδιά μου δεν μπορεί να τις πει τώρα» σημείωσε μεταξύ άλλων το μοντέλο που ανήκε σε μία γενιά που ο Peter Lindberg είχε βοηθήσει πολύ να αναδειχθούν.

 

 

«Μου είπε ότι η φωτογράφιση τέλειωσε, και μετά έβγαλε τη φωτογραφία. Ήμουν ενθουσιασμένη και ταυτόχρονα φοβισμένη στην πρώτη μου φωτογράφισή μαζί του. Αυτή η φωτογραφία, έγινε τελικά μια τεράστια εκτύπωση που μου την έστειλαν μήνες μετά. Από την ημέρα εκείνη ερωτεύτηκα τον Peter. Ήταν σαν μικρό παιδί που λάτρευε να τρώει, να γελάει και να διασκεδάζει. Έβρισκε την ομορφιά στην ψυχή των γυναικών, όχι στα μαλλιά και το μακιγιάζ τους. Νιώθω τιμή και προνόμιο που φωτογραφήθηκα μαζί σου, σε γνώρισα και σε αποκαλούσα φίλο μου» έγραψε η Irina Shayk.

Η Cindy Crawford θυμήθηκε μία από τις ιστορικές φωτογραφίσεις του που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Vogue το 1990 και την περιλάμβανε. «Όταν ο Peter Lindberg φωτογραφίζει, όλα έχουν να κάνουν με τις γυναίκες. Δεν είναι τα μαλλιά, το μακιγιάζ και το styling, αλήθεια. Είχε έναν τρόπο να κάνει τις ατέλειές σου κάτι μοναδικό και όμορφο και οι φωτογραφίες του θα μείνουν πάντα διαχρονικές», σημείωσε ενώ κι εκείνη τόνισε ότι η απώλεια είναι μεγάλη.

 

«Σ’ αγαπώ πολύ Peter, θα μας λείψεςι απερίγραπτα πολύ, έγραψε η Nicole Kidman που ο Peter Lindbergh είχε φωτογραφίσει πολλές φορές στην καριέρα του ενώ φωτογραφίες της είχαν περιληφθεί σε συλλογικά φωτογραφικά του έργα.

View this post on Instagram

Heartbroken. R.I.P. my Peet. @therealpeterlindbergh

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

 

Με μια κοινή τους φωτογραφία τον αποχαιρέτησε η Linda Evangelista, που αποκάλυψε πως τον φώναζε “Peet”,  ενώ η Charlize Theron σημείωσε: «Η καρδιά μου ράγισε. Ο Peter Lindberg ήταν μια ιδιοφυία και ένας πραγματικός δάσκαλος στην τέχνη του. Πέρα από αυτό, εκείνο που τον έκανε πραγματικά μοαδικό ήταν η συνεχής ευγένεια, ζεστασιά και η εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ που είχε. Ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Ποτέ δε θα σε ξεχάσω φίλε μου».

 

Τη λύπη της εξέφρασε και η Victoria Beckham, αλλά και ο σύζυγός της David. «Βρίσκω δύσκολο να βρω τις λέξεις να εξηγήσω πόσο αγαπούσα, εκτιμούσα και σεβόμουν τον Peter. Όχι μόνο είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο αλλά ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους, που σε εμπνέουν, που είχα την ευτυχία να δουλέψω όλα αυτά τα χρόνια. Χάσαμε έναν θρύλο και έναν υπέροχο άνθρωπο», τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori