CELEBRITIES

Γιώργος Μαυρίδης: Όταν τον “χτύπησε” η νόσος των ορειβατών

Το peoplegreece.com σε συνεργασία με το Ladylike σας ενημερώνουν για τα τελευταία νέα στον κόσμο της showbiz.

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης κάνουν ταξίδια σε όλον τον πλανήτη, ρισκάρουν και ζουν επικίνδυνα, εξερευνώντας ακόμα και τις πιο άγριες πτυχές της φύσης.

Στο επεισόδιο που θα προβληθεί σε λίγες ημέρες, οι δυο παρουσιαστές ξεκινούν από το Κατμαντού, μια πόλη χαοτική, αλλά γεμάτη χρώματα. Εκεί, γνωρίζουν τον Ανούπ, έναν ντόπιο, που αποφασίζει να τους βοηθήσει με την κινηματογράφηση της εκπομπής, ως ερασιτέχνης φωτογράφος.

Λίγο πριν την ανάβαση στα Ιμαλάια, οι δύο ταξιδιώτες κάνουν μια γρήγορη επίσκεψη στον κεντρικό ναό του Κατμαντού, όπου συναντούν μία Κουμάρι – μία μικρή σε ηλικία, επί γης θεότητα. Η δράση ωστόσο κορυφώνεται, όταν, λόγω απειρίας, ο Σάκης και ο Γιώργος ανεβαίνουν στα 4500 μέτρα, με ελικόπτερο!

Ένα λάθος που τους κοστίζει ακριβά, αφού αντί να απολαμβάνουν την καταπληκτική θέα της λίμνης Γκοσαϊκούντα, έρχονται αντιμέτωποι με το altitude sickness, τη νόσο των ορειβατών, που εμφανίζεται λόγω απότομης αλλαγής υψομέτρου. Ο Γιώργος χάνει την ανάσα του και πλαγιάζει στο έδαφος. Η φιάλη οξυγόνου σταματά να λειτουργεί. Για πρώτη φορά η κατάσταση γίνεται πραγματικά επικίνδυνη! Μόνη λύση, η κατάβαση του βουνού.

 

Λίγο καιρό μετά την περιπέτειά του, ο Γιώργος Μαυρίδης μίλησε στο περιοδικό Mytv για την περιπέτειά του: ”Πέφτω κάτω και προσπαθώ να καταπιώ αέρα. Η φιάλη οξυγόνου που έχουμε μαζί μας δεν λειτουργεί από δικό μας λάθος και οι επόμενες 8 ώρες είναι ίσως ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει μέχρι τα 36 μου χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω τόσο κοντά στον θάνατο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και σας μιλάω αυτή τη στιγμή. Η περιπέτεια αυτή είναι κάτι που ίσως θα θυμάμαι για πάντα!”. Ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος στεκόταν στο πλευρό του φίλου του όλες αυτές τις ώρες, αναφέρει: ”Πολλές φορές ξεπερνάμε τα όρια στα γυρίσματα και αυτό το κάνουμε γιατί έτσι είμαστε εμείς. Αυτή τη φορά, όμως, στο Νεπάλ πραγματικά ήμασταν υπερβολικοί. Κάναμε βλακεία λόγω της απειρίας μας και αυτό παραλίγο να μας κοστίσει ακριβά!”.

Θα είναι σίγουρα ένα επεισόδιο που κόβει την ανάσα!

Διαβάστε ακόμα στο Peoplegreece.com

Σάκης Τανιμανίδης-Γιώργος Μαυρίδης: Η εμπειρία που τους στιγμάτισε και τους συγκίνησε

Ποιοι γνωστοί παρουσιαστές κολυμπούν με δύο λευκούς καρχαρίες;