CELEBRITIES

Πάνος Μουζουράκης: “Αισθάνθηκα τον νεκρό πατέρα μου να μου χαϊδεύει την πλάτη”

ndp

Ο Πάνος Μουζουράκης εκτός από κριτής με χιούμορ στο The Voice είναι επίσης ένας επιτυχημένος τραγουδοποιός αλλά και ένας από τους λίγους Έλληνες που μπορεί να υπερηφανεύεται για τη συμμετοχή του σε ένα blockbuster του Hollywood. Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του Πρωινού για τα δύο κάστινγκ που πέρασε για να βρεθεί στο Mamma Mia: Here We Go Again και τις κριτικές που έλαβε για την ταινία. Η συμμετοχή του σε αυτή όμως ήρθε λίγο αφού βίωσε την μεγαλύτερη απώλεια.

«Έκανα δύο κάστινγκ, το πρώτο για την υποκριτική και το δεύτερο για το τραγούδι. Επειδή έπρεπε να τραγουδάει χάλια ο χαρακτήρας μου, τους έστειλα 13 διαφορετικές βερσιόν» είπε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι γράφτηκαν περισσότερες θετικές κριτικές στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό γράφτηκαν δύο εδώ δεν γράφτηκε καμία κριτική. Εδώ περισσότερο γράφτηκε ότι δεν θα είμαι στο Voice και ότι τα έφτιαξα με τη φίλη ενός φίλου μου που και αυτό δεν έγινε».

Πριν φύγει για τις ΗΠΑ όμως ο Πάνος Μουζουράκης βίωσε μια μεγάλη απώλεια. Ο ίδιος μίλησε με ειλικρίνεια για τον χαμό του πατέρα του: «Αυτό είναι και η παράσταση. Το 2017 και το 2018 ήταν ουόου: Από τη μία συμμετέχω σε χολιγουντιανή παραγωγή και κάνω το πιο σπουδαίο πράγμα που θεωρώ ότι έχω κάνει στην καριέρα μου και από την άλλη έχω τη μεγαλύτερη απώλεια και ζω τον μεγαλύτερο φόβο μου. Αυτό που ξαφνικά αποκόβεσαι από τις ρίζες σου και ξαφνικά γίνεσαι ορφανός κι ας κοντεύεις τα 40. Την ώρα που έφευγα από Αμερική και ήμουν στο αεροπλάνο έχασα την ανταπόκριση και ακριβώς επειδή έχασα την ανταπόκριση πρόλαβα και γύρισα και είδα τον πατέρα μου. Και βοήθησε τρομερά το γεγονός ότι μπόρεσα να πάω να τον δω στο νοσοκομείο  και να με αποχαιρετίσει πριν φύγει» είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Πρωινού.

 

Για το ίδιο θέμα μίλησε και στο Happy Day δίνοντας μια συγκινητική περιγραφή των τελευταίων στιγμών που πέρασε με τον πατέρα του.  «Έγραψα ένα τραγούδι για τον πατέρα μου, σαν αποχαιρετιστήριο δώρο. Γράφτηκε το μισό στο αεροδρόμιο που γυρνούσα πίσω. Ο πατέρας μου μπήκε για μία τυπική επέμβαση, κάτι πήγε στραβά και ενώ ήμουν στο αεροδρόμιο με πήρε ο μεγάλος μου αδερφός και μου είπε “καλύτερα να γυρίσεις πίσω” γιατί κάτι πήγε στραβά. Εκεί συνειδητοποίησα ότι είχα χάσει και το πορτοφόλι μου. Περιμέναμε από λεπτό σε λεπτό τον πατέρα μου να πεθάνει και συνήλθε λίγο πριν φτάσω και μας έκανε έναν υπέροχο επίλογο που με βοήθησε να γράψω και το υπόλοιπο μισό τραγούδι. Αν δεν είχα χάσει την ανταπόκριση θα είχα πάει χωρίς πορτοφόλι στην Αμερική, θα είχα χάσει αυτόν τον επίλογο», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πριν φύγει ο πατέρας μου, είχαμε κάνει μια συμφωνία και του είπα “Κοίταξε να δεις, επειδή πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά θάνατον, για επιβεβαίωση, άμα φύγω, πρώτος θα σου εμφανιστώ. Άμα φύγεις εσύ πρώτα θέλω να μου κάνεις αυτή τη χάρη. Ο πατέρας μου έφυγε και όπως καθόμουν στο κρεβάτι και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί, ξαφνικά αισθάνομαι κάποιον να μου χαϊδεύει την πλάτη. Το αισθάνθηκα τόσο έντονα που νόμιζα ότι είχε ξυπνήσει η Μαρία και με χάιδευε, γύρισα και κοίταξα και κοιμόταν. Και ήταν σαν να απαλύνθηκε ο πόνος μου, κάπως τον ένιωσα».

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency