CELEBRITIES

Η Ορθούλα Παπαδάκου μιλά για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την αποβολή της

ndp

Στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» βρέθηκε η Ορθούλα Παπαδάκου. Η παίκτρια του πρώτου "Survivor" της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε γνωστή ως αθλήτρια και παρέμεινε στον χώρο του θεάματος για κάποια χρόνια μετά το τέλος του παιχνιδιού μίλησε στην παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη για την δύσκολη εποχή στην οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και την μητρότητα στην οποία κάποτε έφτασε πολύ κοντά.

«Η διάγνωσή μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα  πάρα πολύ. Τους πήρε περίπου δύο μήνες να καταλάβουν τι έχω. Ήμουν σπίτι με τους γονείς μου κι έτρωγα και ξαφνικά άρχισε να τρέμει το χέρι μου. Τότε έκανα πέντε με έξι ώρες γυμναστική την ημέρα και λέω “κάτι συνέβη”. Ύστερα είχα κάτι μουδιάσματα και πήγα στο νοσοκομείο» ξεκίνησε την περιγραφή της η Ορθούλα Παπαδάκου και συνέχισε. «Ήξερα το σώμα μου επειδή ήμουν αθλήτρια από μικρό παιδί οπότε όταν αισθάνθηκα τρέμουλο και μούδιασμα στα δεξιά είπα ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπήρχε φόβος και αμέσως πήγα νοσοκομείο. Εκεί δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω. Είχαν κάνει άλλη διάγνωση, έλεγαν ότι έχω πάθει μικρά εγκεφαλικά, που δεν μπορούσα να το πιστέψω και ευτυχώς που δεν το πίστεψα. Μπαινόβγαινα περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο και στο τέλος μου φέρανε ψυχολόγο και ουσιαστικά μου λέγανε ότι είμαι τρελή. Μου έλεγαν ότι είναι ψυχολογικά, ήταν σαν να μη με πιστεύουν και αυτό είναι το χειρότερο για εμένα γιατί είμαι ένας άνθρωπος που θα εκφραστώ θα πω αυτό που αισθάνομαι είτε καλό είτε κακό. Από τη στιγμή που έλεγα έχω πρόβλημα και αυτοί μου έλεγαν ότι είναι ψυχολογικό δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό» εξήγησε η Ορθούλα Παπαδάκου. Στη συνέχεια η Ορθούλα Παπαδάκου βρέθηκε σε άλλο νοσοκομείο, την παρέπεμψαν για περαιτέρω εξετάσεις σε νευρολόγο όπου έμαθε ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Όταν έμαθα ότι έχω σκλήρυνση είπα εντάξει μπορώ να το αντιμετωπίσω τώρα. Όταν δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και κάποιος σου έχει πει ότι είσαι τρελή, θέλεις βοήθεια λες τι γίνεται εδώ πέρα; Εγώ θυμάμαι ότι ήμουν τόσο χάλια ψυχολογικά σκεφτόμουν “Έχω καρδιά; Θα τη βγάλω αύριο; Έχω ψυχολογικά; Δεν με πιστεύουν οι άνθρωποί μου ότι παθαίνω αυτά που παθαίνω; Τι γίνεται;”. Και όταν μου είπαν ότι το έχω, ήμουν και τυχερή γιατί το είχα νωρίς γιατί όταν το προλαβαίνεις νωρίς μπορείς να κάνεις και πράγματα για να το κρατήσεις εκεί που είναι» τόνισε η πρώην αθλήτρια που παρόλο που στην αρχή ντρεπόταν για την ασθένειά της, πλέον μιλά ανοιχτά και χωρίς φόβο για αυτήν.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή, τονίζοντας ότι η μακρόχρονη σχέση της τέλειωσε πριν πέντε χρόνια αλλά η ίδια είναι πολύ καλά. «Είχα μείνει έγκυος και το έχασα περίπου 3,5 μηνών, ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα. Είχα κατηγορηθεί τότε ότι δεν ήμουν έγκυος, τα κλασικά που ακούς! Με είχαν κατηγορήσει ότι δεν ήμουν έγκυος και ότι απλά το είχα πει έτσι. Ναι, το είχαν πει στο χώρο. Για περίπου δύο χρόνια κουβαλούσα μαζί μου τον υπέρηχο γιατί είναι κάτι που με είχε σημαδέψει στη ζωή μου. Και κάποια στιγμή που το άκουσα από κάποιον μέσα στην παρέα και είχα τρελαθεί, και του το δείχνω και του λέω “τι λέει εδώ;”, που έλεγε το όνομά μου, και λέω “αυτό τι είναι; Ήμουν ή δεν ήμουν;”», είπε χαρακτηριστικά η Ορθούλα Παπαδάκου που χρειάστηκε να παλέψει με την δυσπιστία ανθρώπων στον περίγυρό της και γι’ αυτό. «Έκανα άλλη μια προσπάθεια αλλά δεν έκατσε» σημείωσε.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency