CELEBRITIES

Η Oprah Winfrey μιλά πρώτη φορά για την αιτία των αυξομειώσεων στο βάρος της

Η Oprah Winfrey αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο επιτυχήμενες παρουσιάστριες όλων των εποχών, με περιουσία που υπολογίζεται πλέον στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική της επιτυχία, όμως, σντιμετώπιζε για πολλά χρόνια ένα πρόβλημα με το βάρος της, κάτι που την έκανε να έχει δοκιμάσει διάφορες δίαιτες χωρίς ωστόσο να δει αποτελέσματα διαρκείας.

Έχοντας πλέον αποσυρθεί από την τηλεοπτική της καριέρα (συνεχίζει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες αλλά και τις guest εμφανίσεις στον κινηματογράφο) κι έχοντας ηρεμήσει αρκετά, βρήκε χρόνο να ασχοληθεί σε βάθος με το ζήτημα τους βάρους της και να μιλήσει με αρκετούς ειδικούς για το θέμα και σήμερα, πια, είναι πιο αδύνατη από ποτέ.

Όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στο αμερικάνικο People, ο συνδυασμός που την έκανε να παίρνει διαρκώς κιλά ήταν η καθιστική ζωή μαζί με το διαρκές τσιμπολόγημα, ακόμα και αν δεν επρόκειτο για donuts αλλά μπέιγκελ με πιπεριά χαλαπένιο.

Η ζωή της άλλαξε δραστικά όταν γνώρισε τα Weight Watchers, μια διαφορετική μέθοδο απώλειας βάρους, που της ζήτησαν να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας τους. Η Oprah όχι απλά δέχτηκε, αλλά αγόρασε και το 10% των μετοχών της εταιρείας και μετά από δεκαεπτά μήνες στο πρόγραμμα, μετρώντας «πόντους» και όχι θερμίδες στις τροφές, κατάφερε να χάσει 19,5 κιλά και να ξαναμπεί στο Νο12. “Ακόμα και αυτό το μισό κιλό μετράει. Κατάφερα τελικά να συμφιλιωθώ με το φαγητό“, δηλώνει χαρακτηριστικά η επιχειρηματίας.

Η διατροφή που ακολουθεί αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ κρατά κάποιους πόντους από τους 30 που έχει το ημερήσιο πρόγραμμά της για να μπορεί να προσθέτει και αγαπημένες της λιχουδιές. “Είχα 12 πόντους για κρασί (τρία ποτήρια) και μία γαρίδα με λαχανικά για το βραδινό μου και ομολογώ πως αυτό ήταν ένα απολαυστικό βραδινό“, αναφέρει η ίδια γελώντας.