CELEBRITIES

Αθηνά Οικονομάκου: Η απόρριψη από το Mega και ο τρόμος μετά τη γέννα

Instagram/Athinao1konomakou

Μπορεί εσύ να βλέπεις την Αθηνά Οικονομάκου πάντα λαμπερή κι ευτυχισμένη στις φωτογραφίες που μοιράζεται στον «πολυπληθή» της λογαριασμό στο Instagram, αλλά όπως ξέρεις η πραγματικότητα συχνά απέχει από όσα παρακολουθείς στα social media. Τουλάχιστον για την ηθοποιό απείχε αρκετά την πρώτη περίοδο μετά τη γέννηση του γιου της Μάξιμου καθώς όπως εξομολογήθηκε στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», το άγχος μετά την γέννηση του γιου της ήταν μεγάλο.

«Μόλις γέννησα, η αγωνία, το άγχος, η ευθύνη, η αλλαγή στη ζωή σου, όταν το βιώνεις είναι τρόμος. Όλος αυτός ο πανικός μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί, να μάθεις το μωρό και να καταλάβεις ότι όλα αυτά που σου συμβαίνουν καθημερινά και νιώθεις καθημερινά είναι φυσιολογικά, σε δυσκολεύει. Περνάει ο καιρός όμως, νιώθεις καλύτερα, το μωρό είναι καλύτερα, μεγαλώνει και αλλάζουν όλα», σημείωσε η Αθηνά Οικονομάκου για εκείνη την πρώτη περίοδο. Η Αθηνά Οικονομάκου παραδέχτηκε επιπλέον ότι ο ερχομός του Μάξιμου διατάραξε τις ισορροπίες της σχέσης με τον σύζυγό της Φίλιππο Μιχόπουλο, ωστόσο πλέον «αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτερα από ποτέ», όπως διευκρίνισε.

Μια διαφορετική περίοδος δυσκολιών για εκείνη ήταν στο ξεκίνημα της καριέρα της. «Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο. Όταν είδα τον εαυτό μου στην τηλεόραση ένιωσα περίεργα. Αναγνωρίσιμη έγινα στη “Ζωή της Άλλης”. Μετά το Δεληγιάννειο έκανα μια δουλειά στον Alpha, τους Ατρόμητους, που δεν πήγε καλά και κόπηκε το πρώτο τρίμηνο» είπε η ηθοποιός στην Ελεωνόρα Μελέτη και συνέχισε: «Η εταιρία παραγωγής που έκανε τους Ατρόμητους έκανε και τη Ζωή της Άλλης και με κάλεσαν για κάστινγκ. Όπου μετά από μια σειρά κάστινγκ με τον Δημήτρη Αρβανίτη, τύπου 30, δεν υπήρχε πόσα έκανα, αμέτρητα. Νομίζω ότι με φώναζε για δύο μήνες καθημερινά και κάθε μέρα μου έδινε και άλλο κείμενο. Με είχε για το ρόλο της Ελπίδας, της καλής, και τελευταία στιγμή γύρισε όλο τούμπα και μου έδωσε το ρόλο της ξινής».

«Δεν περίμενα ότι θα πάρω το ρόλο, είχα ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ που στο τέλος τους είπα “αν δεν με θέλετε, μη με φωνάζετε γιατί αισθάνομαι άσχημα”. Είχα κάνει κάστινγκ με όλους τους Έλληνες ηθοποιούς. Έκανα τόσα κάστινγκ γιατί δε με ήθελαν από το κανάλι γιατί ήμουν μια κοπέλα χωρίς εμπειρία, πάρα πολύ μικρή, καθόλου γνωστή και ο ρόλος ήταν καραπρωταγωνιστικός και πολύ δύσκολος και δυνατός. Σε μια καθημερινή σειρά του Mega που πόνταραν πολλά πάνω της…», εξήγησε η Αθηνά Οικονομάκου για τον δύσκολο δρόμο που βάδισε μέχρι το τελικό «ναι» της εταιρείας παραγωγής της σειράς «Η ζωή της άλλης» που την έβαλε κατευθείαν στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών της τηλεόρασης.

Το ότι πήρε τον ρόλο της έφερε μεν επιτυχία αλλά της έφερε και τρομερή πίεση, καθώς κάποια στιγμή βρέθηκε να κάνει γυρίσματα για 18 ώρες την ημέρα. «Πιέστηκα πάρα πολύ, έπαθα φοβίες, νόμιζα ότι θα πάθω κρίση πανικού, ένιωθα πως το σώμα μου δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Τότε ξεκίνησα ψυχανάλυση και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Πρώτα είχα πάει σε παθολόγο και μου είπε ότι κανονικά δεν έπρεπε να είμαι όρθια», είπε μεταξύ άλλων Αθηνά Οικονομάκου.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Athinao1konomakou