CELEBRITIES

Οι ρόλοι της Νόνης Δούνια στη μικρή οθόνη

ndp

Η Νόνη Δούνια είναι μία γυναίκα που γνωρίσαμε ως μοντέλο στη δεκαετία του 1990. Η μεσογειακή της ομορφιά, το σώμα με αναλογίες που θα ζήλευαν μέχρι και σήμερα οι Άγγελοι της Victoria's Secret, ήταν τα χαρακτηριστικά που την ανέδειξαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της χώρας. Ωστόσο η Νόνη Δούνια πάντα ήθελε να δοκιμάζεται σε διαφορετικά πράγματα. Έτσι πολύ πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά, πήρε μια άλλη απόφαση που εξέπληξε πολλούς: Να γίνει ηθοποιός. Το πέρασμά της από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο καθώς έπαιξε ως επί το πλείστον σε σειρές που θεωρήθηκαν επιτυχίες. Και εμείς είμαστε εδώ για να στις θυμήσουμε.

Διάβασε επίσης: Η Νόνη Δούνια στην ορκωμοσία της νέας Βουλής φοράει το It χρώμα της σεζόν. Μόδα vs Πολιτική: 1-1

C’ est la vie

Στο Mega, σε guest ρόλο ως το ερωτικό ενδιαφέρον του άστατου Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά “C’ est la vie” έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1996 η Νόνη Δούνια. Έως τότε η σχέση της με τα τηλεοπτικά πλατό περιοριζόταν σε συμμετοχή στην εκπομπή «Μπίλιες» του Θέμου Αναστασιάδη. «Ήμουν κάτι σαν γλάστρα, αλλά δεν με ενοχλούσε. Δεν μπορούσα να είχα την απαίτηση για κάποιον ρόλο. Ήταν όμως ευκαιρία να μάθω πράγματα για τον τηλεοπτικό χώρο», είχε δηλώσει χρόνια μετά σε συνέντευξή της.

 

Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Την ψυχολόγο του Γιώργου Παρτσαλάκη, του τηλεοπτικού Μάκη ή «Τίγρη» της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», υποδυόταν στον πρώτο της βασικό ρόλο η Νόνη Δούνια. Την αυστηρή και σοβαρή Σύλβια όπως ονομαζόταν ο ρόλος της, ερωτευόταν παράφορα ο Γιώργος Παρτσαλάκης. Η Νόνη Δούνια μάλιστα είχε παρουσιάσει και την εκπομπή που είχε γίνει για το «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» για τα 26 χρόνια του ΑΝΤ1.

Χαμένος Παράδεισος

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Νόνης Δούνια γίνεται στο πλευρό του Πασχάλη Τσαρούχα, στο θρίλερ του Θανάση Αντωνίου «Χαμένος παράδεισος». Μια νεαρή γυναίκα (Χριστίνα Κοντσέτα) παλεύει να επιβιώσει σε ένα απομονωμένο οροπέδιο, κυνηγημένη από έναν παρανοϊκό (Πασχάλης Τσαρούχας). Ο άνδρας είναι ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που αποτέλεσαν αντικείμενο μυστικού πειράματος για τη διαιώνιση του είδους σε περίπτωση πυρηνικού ολέθρου. Η γυναίκα που τον συντρόφευε έχει πέσει ήδη θύμα του. Αναζητώντας την αντικαταστάτριά της, ο άνδρας κυνηγάει τη νεαρή γυναίκα και της επιτίθεται, ενώ δεν διστάζει να επιτεθεί και σε δύο ακόμα γυναίκες που βρίσκονται τυχαία στην περιοχή. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2000 και σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να τη θυμηθείς υπάρχει ολόκληρη στο YouTube.

 

Στρίβειν δια του αραββώνος

Μία ηθοποιό υποδύθηκε η Νόνη Δούνια στη σειρά του ΑΝΤ1 «Στρίβειν διά του αραββώνος». Η Νόνη Δούνια ήταν αποφασισμένη να μείνει στην TV και έδειχνε πανέτοιμη για να τα καταφέρει.

 

Πεθαίνω για΄σένα

«Με ενδιαφέρει να υπάρχει εξέλιξη. Το επίπεδο κάθε φορά να είναι λίγο παραπάνω από το προηγούμενο και τούτο επιτυγχάνεται πάντα μέσα από προσεγμένες επιλογές και κινήσεις. Για μένα δεν ήταν τόσο σημαντικό να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο να συμμετέχω σε δουλειές τις οποίες θαυμάζω. Για να έχει κάποιος διάρκεια σ’ έναν χώρο, πρέπει να διαθέτει υπομονή. Όταν προσέχει τις κινήσεις, τις επιλογές του και έχει υπονομή, αναγνωρίζεται και κατά συνέπεια έχει διάρκεια. Εκείνο που με νοιάζει, είναι να παραμείνω απλώς συνεργάσιμη και συνεπής», δήλωνε το 2003 όταν αναλάμβανε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου «Πεθαίνω για ‘σενα» στον Alpha. Και πάλι μοιραία γυναίκα, και πάλι αντικείμενο πόθου κι εδώ. Είχε προηγηθεί η συνεργασία της με τον Πάνο Κοκκινόπουλο σε ένα επεισόδιο του Κόκκινου Κύκλου (είχε υποδυθεί την Ελένη στον “Τρωικό πόλεμο” ένα ξεχωριστό επεισόδιο στα όρια της μαύρης κωμωδίας) και ένα guest  στην σειρά του Αχ και να ‘ξερες του σκηνοθέτη και πάλι στον Alpha.

Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.

Την Ειρήνη υποδύθηκε στον 2ο κύκλο της σειράς «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» η Νόνη Δούνια. Η όμορφη μελαχρινή ηθοποιός και μοντέλο εμφανιζόταν στη σειρά και ξανασυναντιόταν ουσιαστικά για πρώτη φορά με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στη μικρή οθόνη μετά την επιτυχία του «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Το έτος είναι το 2005 και το κανάλι και πάλι ο Alpha.

 

Κι όπου μας βγάλει

Στην τηλεταινία «Κι όπου μας βγάλει» η Νόνη Δούνια συμπράττει με τον Γιάννη Ζουγανέλη, το Ρένο Χαραλαμπίδη και τη Μάρα Δαρμουσλή. Ο Νίκος με τη Μαίρη και ο Αλέξης με τη Νάντια φτάνουν ταυτόχρονα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Από την πρώτη στιγμή η Μαίρη και ο Αλέξης, δηλαδή η Μάρα Δαρμουσλή και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, νιώθουν αμοιβαία έλξη. Η τηλεταινία προβλήθηκε στο Alter το 2004.

 

Η σειρά που ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση ως ηθοποιού (προς το παρόν τουλάχιστον) ήταν «Οι συμμαθητές» του ΑΝΤ1 που προβάλλονταν ως το 2016. Εκεί η Νόνη είχε υποδυθεί μία μαμά. «Υποδύομαι μια εργασιομανή, καριερίστα μαμά. Είμαι τόσο αφοσιωμένη στη δουλειά μου που, αν και έχω ένα πρόβλημα υγείας και δεν πρέπει να κουράζομαι τόσο, εγώ δεν δίνω καμιά σημασία. Κοιτάω μόνο την εργασία μου, είμαι πολύ αυταρχική, απαιτητική και παίρνω χαρά μέσω της επιτυχίας και της αναγνώρισης. Έτσι, αφού ο χρόνος δεν περισσεύει, δεν μπορώ να γαλουχήσω σωστά το παιδί μου. Όταν, δε, η κόρη μου δεν κάνει αυτό που θέλω, γίνομαι αρκετά σκληρή και έτσι το χάσμα ανάμεσά μας μεγαλώνει» έλεγε η ηθοποιός, που από χθες ανέλαβε έναν ολοκαίνουργιο «ρόλο» στην ζωή της. Εκείνον της βουλευτή.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency