CELEBRITIES

Ο Νίκος Αλιάγας με φουστανέλα στο πανηγύρι της Αγίας Αγάθης. Bonsoir Europe, Bonsoir Aitoloakarnania και Bonsoir στα γύρω χωριά

NDP Photo Agency

Ο Νίκος Αλιάγας είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού. Είναι όμως και μόνιμα ερωτευμένος με τη γενέτειρά του και για αυτό βρίσκεται πολύ συχνά στον τόπο του, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του. Στα Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας λοιπόν για το φημισμένο πανηγύρι της Αγίας Αγάθης.

Φόρεσε τη φουστανέλα του και χόρεψε στην πλατεία του χωριού, όπως προστάζει το έθιμο. «Η γιορτή του χωριού του πατέρα μου. Χορεύω για να τιμήσω τους ζωντανούς κι όσους δε βρίσκονται πια ανάμεσά μας. Χορεύω για την Αγία Αγάθη. Χορεύω από σεβασμό για τη γη που με γέννησε και που μία μέρα θα με σκεπάσει. Χορεύω για την ελευθερία και για τη ζωή» έγραψε στο Instagram.

 

Το 2017 ο Νίκος Αλιάγας έχασε τον πολυαγαπημένο του πατέρα και τον αποχαιρέτισε με μία φωτογραφία και μία αφιέρωση. Ξεκίνησε το κείμενό του με την χαρακτηριστική φράση από την Επιστολή προς Κορινθίους.

«Θάνατε πού είναι η νίκη σου»; «Στα Σταμνά, οι ψυχές των προγόνων μας υποδέχτηκαν τον Ανδρέα, λίγο πριν το σούρουπο, η ανάσα του λυπημένου κλαρίνου του Βασίλη Σαλέα τον συνόδευσε στο ταξίδι του μέσα από τα Πέτρινα Χρόνια του Στέλιου Καζαντζίδη. Το ταξίδι του πατέρα μου θα είναι αυτό ενός άντρα άξιου. Άξιος πατέρας, άξιος σύζυγος, άξιος αδελφός, άξιος παππούς. Αιωνία η μνήμη σου πατέρα. Αιωνία. Ν.Α».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency