CELEBRITIES

Νίκη Σερέτη: Η τηλεόραση, η κατάθλιψη και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

NDP Photo Agency

Η τηλεοπτική Δεβόρα, η οικιακή βοηθός του Ζάχου Δόγκανου στην θρυλική σειρά (remake της αμίμητης ερμηνείας του Λάμπρου Κωνσταντάρα) «Εκείνες κι εγώ» από τα '90s, είναι ένας από τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που χαράχτηκαν με θετικό τρόπο στην τηλεσυνείδηση. Η Νίκη Σερέτη, η ηθοποιός που ενσάρκωσε την Δεβόρα στο σίριαλ του ANT1, φαίνεται σήμερα να έχει απαρνηθεί την τηλεόραση. «Δεν παρακολουθώ τηλεόραση, το θεωρώ πλέον χάσιμο χρόνου» σημειώνει η τηλεοπτική Δεβόρα, που σχολιάζει πως έχει βιώσει τις παλιές καλές εποχές της τηλεόρασης, όπου όλα γίνονταν με τάξη, αγάπη, προσοχή, χρόνο και χρήματα, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει σήμερα.

Την ίδια ώρα, η ηθοποιός αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Μαζί Στις 10», πως έπειτα από πολλά χρόνια έχει καταφέρει να διατηρεί πιο σταθερή και συνεχή παρουσία στο θέατρο. «Έχω κερδίσει με αγώνα (την παρουσία μου στο θέατρο). Με πολλά όχι, με αρκετές φορές να κάθομαι στο σπίτι» σημειώνει και προσθέτει: «Απ’ το να είμαι σε μια δουλειά που δεν με εκφράζει, προτιμώ να κάνω κάτι άλλο». Η Νίκη Σερέτη εξηγεί πως πριν από δυο χρόνια χρειάστηκε να δουλέψει στο μπαρ φίλων. Όπως λέει έχει πέσει σε κατάθλιψη επειδή δυσκολευόταν να βρει δουλειά, όμως πλέον πιστεύει πως αυτή η κατάσταση περισσότερο σου τρώει τα σωθικά, παρά σε εξελίσσει.

Ο αγώνας να… δείξει Ελληνίδα

Η Νίκη Σερέτη γεννήθηκε στο Κονγκό από μητέρα Κονγκολέζα και πατέρα Έλληνα. Οι γονείς της ταξίδεψαν για την Ελλάδα και την γενέτειρα του πατέρα της, τη Μυτιλήνη όταν εκείνη και ο δίδυμος αδερφός της ήταν ακόμη μωρό. Για χρόνια, τόσο στην παιδική ηλικία, όσο και αργότερα, η ηθοποιός πάλευε με τον ρατσισμό και τον φόβο που προκαλούσε το χρώμα της επιδερμίδας της. «Πια δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, τα έχω ψιλοβρει με τον εαυτό μου. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχα από μικρή ηλικία. Είναι ένα θέμα που, το ανοίκειο, το ξένο, το διαφορετικό θα τον κάνει τον άλλο να σκαλώνει, να το φοβάται, να μην το γνωρίζει, να μην θέλει καν να το πλησιάζει» σημειώνει σήμερα.

Η Νίκη Σερέτη εξηγεί πως χρειάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία, καθώς κάποια περίοδο εμφάνισε και κρίσεις πανικού, απότοκο όχι μόνο της εμφάνισής της, αλλά και του γεγονότος πως ήταν από χαρακτήρα, ένα «κλειστό παιδί». Η ηθοποιός περιγράφει πως για χρόνια προσπαθούσε να κρύψει την εμφάνισή της, την καταγωγή της και έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να “μοιάζει” με Ελληνίδα.

Πριν έκανα τα πάντα για να με κρύψω, ακόμη και εξωτερικά. Παλιά ίσιωνα το μαλλί μου, έβαζα μπλε φακούς επαφής, σε έναν μάταιο αγώνα να φανώ και εγώ ότι είμαι Ελληνίδα

Η ηθοποιός βίωσε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Δεν γνώρισε ποτέ την μητέρα της, ενώ και ο πατέρας της αδυνατούσε να μεγαλώσει εκείνη και τον αδερφό της. «Μεγάλωσα σε ανάδοχη οικογένεια και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό. Πήραν δυο παιδιά, γιατί ο μπαμπάς μου υπήρχε, τα οποία έπρεπε να μεγαλώσουν μαζί. Δεν χωρίσαμε με τον αδερφό μου» αναφέρει για μια εποχή που όπως εξηγεί δεν την αναπολεί όπως οι περισσότεροι τα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας της παρέμεινε στη ζωή της, ενώ όπως λέει δεν έχει αναζητήσει ποτέ τις ρίζες από την πλευρά της μητέρα της. «Δεν τις έχω αναζητήσει, γιατί εκεί έχουν ακόμη εμφύλιο. Δεν ξέρω και αν έχει νόημα πια να το κάνω, με έναν άνθρωπο που μου είναι άγνωστος».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency