CELEBRITIES

Δημήτρης Σκουλός: Ποιος είναι ο σκληρός σαν πέτρα κριτής του Next Top Model

Δεν έχω ιδέα αν ο Δημήτρης Σκουλός απολαμβάνει τη φήμη του πιο αυστηρού έως αγενούς μέλους της περίφημης κριτικής επιτροπής του ελληνικού Next Top Model. Δύσκολο βέβαια να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να μην γουστάρει να βρίσκεται στο επίκεντρο των τηλεοπτικών συζητήσεων από τη μέρα 1 προβολής του reality. Άλλωστε τη δόξα ουδείς εμίσησε.

Στο χώρο των ντόπιων media το όνομα του Δημήτρη Σκουλού δεν είνα καθόλου άγνωστο. Κανένα Next Top Model δεν περίμενε για να καταξιωθεί ως φωτογράφος μόδας. Πρόκειται πράγματι για έναν από τους πιο καταξιωμένους στο είδος του, με μεγάλη εμπειρία και υψηλή αισθητική. Ξέρει πώς πρέπει να στήσει τη γυναίκα μπροστά στο φακό για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της. Δεν έχει δηλαδή μόνο την ικανότητα να στήνει στον τοίχο όποια ατυχήσασα νεαρή έκανε το λάθος να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής για να γίνει μοντέλο, ενώ δεν πληρεί τις δικές του προϋποθέσεις. Κάπου εδώ να θυμήσω ότι τις προάλλες απαξίωσε μία κοπέλα λέγοντάς  για εκείνη πως όταν τραβάει τα μαλλιά της προς τα πίσω είναι σαν τον Λέγκολας («σαν αυτόν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με το τόξο»).

Κανείς δεν τα βάζει σ’ αυτό το παιχνίδι με τους ανθρώπους που θεώρησαν σωστό να φέρνουν μπροστά γυναίκες που υποτίθεται ότι «δεν κάνουν». Φταίνε μόνο εκείνες που τόλμησαν να νομίζουν ότι μπορούν να υπηρετήσουν την υψηλή τέχνη του μοντέλου, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και να σκεφτείς πως ακόμα δεν έχει φτάσει η στιγμή που ο Σκουλός θα κρίνει τις φωτογραφήσεις των υποψηφιών και άρα θα είναι εντελώς στο στοιχείο του.

Εν πάσει περιπτώσει, για όσο και όσοι αντέχουμε να βλέπουμε ακόμα το ελληνικό Next Top Model, αυτός είναι ο κύριος που έχει αναλάβει το ρόλο του κακού με τον πιο επιτηδευμένα άκομψο και διόλου αναγκαίο τρόπο.

Ο Δημήτρης Σκουλός έχει τις ρίζες του στον Πειραιά, μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και το ησυχαστήριό του είναι το σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας.  Έχει δουλέψει για την ελληνική έκδοση διεθνών περιοδικών, όπως είναι τo Marie Claire, η Vogue, το Elle, το Esquire, το Madame Figaro, το Harper’s Bazaar, κ.ά. Δεν κάνει αποκλειστικά editorial μοδας, ασχολείται με διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιριών και πορτρέτα διασήμων.

Ένα από τα πιο πρόσφατα εξώφυλλα που φέρουν την υπογραφή του ήταν αυτό της Νάντιας Μπουλέ στο Shape.

Το «μικρόβιο» της φωτογραφίας το είχε από μικρός. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του, «Ξεκίνησα από μικρό παιδί να αγοράζω φακούς, φωτογραφικές μηχανές, φιλμ. Το έκανα για χόμπι». Έχει πτυχίο στη Διοίκηση και την Οικονομία, είναι παντρεμένος και μπαμπάς μιας κόρης.