ROLE MODELS

Η Natalie Portman διέψευσε τις φήμες μιας νέας εγκυμοσύνης με ένα αυστηρό μήνυμα προς τους bodyshamers

Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Image

Πρόσφατο άρθρο της Page Six, της celebrity ιστοσελίδας που ανήκει στη New York Post, αναφέρθηκε στην Natalie Portman και σε κάποιες παπαράτσι φωτογραφίες της που την έδειχναν με κάπως φουσκωμένη κοιλιά. Το άρθρο όπως έχεις καταλάβει από τον τίτλο υπέθετε ότι αυτά ήταν τα σημάδια μιας τρίτης εγκυμοσύνης για την ηθοποιό. Κι αν πολλοί stars στη θέση της, θα αγνοούσαν τέτοιες φήμες, όπως συχνά έχουν κάνει στο παρελθόν, η Natalie Portman επέλεξε να απαντήσει.

Η ηθοποιός που βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα του “Thor: Love and Thunder” εθεάθη να περπατά με κολάν, χαλαρό αθλητικό μπλουζάκι, τζόκει και προστατευτική μάσκα λόγω πανδημίας και τις φωτογραφίες της μπορείς να τις δεις εδώ. Το άρθρο κυκλοφόρησε με τίτλο: «Η Natalie Portman εμφανίζεται με κάτι που δείχνει με κοιλιά εγκυμοσύνης στο Sydney». Η απάντησή της ήταν άμεση.

 

«Έι, δεν είμαι καθόλου έγκυος. Αλλά προφανώς είναι ακόμα εντάξει, εν έτει 2021, οποισδήποτε θέλει να κάνει εικασίες και να σχολιάζει τον σωματότυπο κάποιας γυναίκας, όποτε το θελήσει; Γίνε καλύτερη New York Post», έγραψε μέσα από ένα Insta Story στον λογαριασμό της στο Instagram η Natalie Portman. Η ηθοποιός ανέδειξε την αδιόρατα σεξιστική αντιμετώπιση του Τύπου στις γυναίκες, που κάθε φορά που βλέπουν την εμφάνισή τους να αλλάζει, γίνονται είδηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αντίθεση εν πολλοίς με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος. Κι αυτό που η Natalie Portman αντιμετώπισε σε ένα άρθρο της Page Six, το έχουμε αντιμετωπίσει όλες σε κάποια στιγμή της ζωής μας -ειδικά μετά τα 30- για μία αλλαγή στο σώμα μας ή τις συνήθειές μας. Η αντίδρασή μας σε αυτό, μπορεί να εκληφθεί από κόμπλεξ μέχρι ιδιορρυθμία και ποτέ ποτέ ως φυσιολογική αντίδραση για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας, και ως νορμάλ αντίθεση στην εμμονή της κοινωνίας να βρίσκει πάντα αιτίες πίσω από κάθε αλλαγή στην εικόνα μιας γυναίκας.

«Πάχυνες άρα είσαι έγκυος», «Έκοψες το αλκοόλ/ κάπνισμα/ γυμναστήριο, άρα είσαι έγκυος», «Άφησες ρίζα, άρα είσαι έγκυος», «Έκοψες κοντά τα μαλλιά σου, θα χώρισες». Τις παραπάνω φράσεις τις αναγνωρίζεις. Ίσως δεν διαπιστώνεις ότι πρόκειται για τον casual σεξισμό της ημέρας όταν σου τις λένε. Ίσως τις ανέχεσαι ακόμα από τους πιο δικούς σου ανθρώπους. Η Natalie Portman όμως δεν τις ανέχεται πια.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, διέψευσε την είδηση μέσω του εκπρόσωπου Τύπου της και στην Daily Mail Australia. «Δεν είναι αλήθεια», ανέφερε σε σχέση με τα δημοσιεύματα.

H Natalie Portman παραμένει στο Sydney μαζί με τον σύζυγό της, Benjamin Millepied, με τον οποίο γνωρίστηκε στα γυρίσματα του “Black Swan” το 2009. Μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Amalia κι έναν γιο, τον Aleph.