CELEBRITIES

Οδηγό “σωστού” σχολιασμού στα social media εξέδωσε το παλάτι για την καταπολέμηση των τρολ

Yui Mok/PA via AP

Το ξέρεις πως όπως υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και τα μέλη της, άλλοι τόσοι βρίσκονται στο άλλο άκρο του φάσματος των συναισθημάτων. Κάποιοι από όλους αυτούς παρακολουθούν τους Βρετανούς ευγενείς στους επίσημους λογαριασμούς των οίκων τους στα social media και συχνά πυκνά νιώθουν την ανάγκη να σχολιάσουν, συχνά πυκνά με διόλου κολακευτικά λόγια. Κύριος στόχος αυτών των χρηστών του διαδικτύου είναι η Kate Middleton και η Meghan Markle, οι συνυφάδες του παλατιού του Kensington.

Οι υπεύθυνοι για τα social media στο παλάτι έχαναν ώρες και ώρες για να σβήνουν τα υβριστικά σχόλια και τελικά πήραν απόφαση να αναλάβουν δράση. Εξέδωσαν πρόσφατα σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας royal.uk, με οδηγίες για όσους θέλουν να σχολιάζουν στις σελίδες του οίκου Clarens (αφορά τη ζωή του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα), της Βασιλικής οικογένειας και του Παλατιού του Kensington.

 

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ωθεί τους χρήστες του Διαδικτύου να ακολουθήσουν τις οδηγίες προκειμένου να συμπεριφέρονται, κατά την επικοινωνία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με «αβροφροσύνη, ευγένεια και σεβασμό». «Το περιεχόμενο των σχολίων σας δεν πρέπει να είναι spam, δυσφημιστικό προς κάποιο πρόσωπο, να παραπλανά άλλους, να προσβάλει, να απειλεί, να προωθεί το μίσος, τη βία ή ακατάλληλο σεξουαλικό υλικό» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων. Αναφέρεται επίσης ότι απαγορεύονται «Εκτός θέματος, άσχετα ή ακατάληπτα σχόλια, όπως επίσης και τα σχόλια που προωθούν υπηρεσίες αλλά και τα διαφημιστικά σχόλια».

Σε περίπτωση που οι χρήστες του διαδικτύου δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες, το παλάτι διατηρεί το δικαίωμα να σβήσει ή να αποκρύψει τα σχόλια, όπως επίσης και να μπλοκάρει χρήστες. Επιπλέον διατηρεί το δικαίωμα «να στείλει οποιαδήποτε σχόλια στις αστυνομικές αρχές για να ερευνήσουν ότι χρειαστεί» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ξανασκέψου το λοιπόν πριν πατήσεις το comment.

 

Κεντρική φωτογραφία: Yui Mok/PA via AP