CELEBRITIES

Meghan Markle-Harry: Θα μεγαλώσουν το μωρό τους με ουδέτερο φύλο;

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Σε λίγες εβδομάδες από τώρα η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry θα υποδεχθούν στον κόσμο το πρώτο τους μωρό. Όπως καταλαβαίνεις όσο πλησιάζουμε στην μεγάλη αυτή ημέρα τα δημοσιεύματα που αφορούν είτε το παιδικό δωμάτιο, είτε το φύλο του μωρού (σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα που αναλύουν τα ρούχα που φορά το ζευγάρι σε επίσημες εμφανίσεις του είναι αγόρι), είτε τον τρόπο που οι δυο τους σκοπεύουν να το μεγαλώσουν. Ένα πρόσφατο άρθρο του Vanity Fair πάντως κατάφερε να πιάσει κάτι λίγο και από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με αυτό η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry έχουν αποφασίσει να μεγαλώσουν το παιδί τους χωρίς «ταμπέλες» και με μία «πιο ρευστή προσέγγιση ως προς το φύλο». «Η Meghan έχει μιλήσει με μερικούς φίλους της για την γέννηση του παιδιού και για το πώς σκοπεύουν να το μεγαλώσουν με τον Harry. Η ακριβής λέξη που χρησιμοποίησε ήταν “ρευστή”», εξηγεί η δημοσιογράφος του Vanity Fair Katie Nicholl στο άρθρο της. «Είπε πώς δεν θα του επιβάλλουν κανένα στερεότυπο φύλου», γράφει περαιτέρω.

Αυτό φυσικά σημαίνει και ότι το παιδικό δωμάτιο του παιδιού θα απευθύνεται σε ουδέτερο φύλο και μάλιστα η Meghan έχει ήδη επιλέξει ως τα καταλληλότερα χρώματα γι’ αυτό έναν συνδυασμό λευκού και γκρι. Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα η Meghan έχει εξοπλίσει το δωμάτιο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ένα σύστημα επίβλεψης του χώρου που θα μπορεί να χειρίζεται από το smartphone της ενώ οι μπογιές που θα χρησιμοποιηθούν είναι vegan και περιέχουν λάδι ευκάλυπτου.

Επιστρέφοντας στο θέμα του «ουδέτερου φύλου» το παλάτι του Kensington έδωσε τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το περιοδικό Hello χαρακτηρίζει «εντελώς λανθασμένη» τη φήμη για την «ρευστή προσέγγιση στο φύλο» του μωρού. Μένει να δούμε πώς θα μεγαλώσει το παιδί της στην πραγματικότητα πριν βιαστούμε να πιστέψουμε ή να απορρίψουμε τη φήμη.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth