CELEBRITIES

Η Meghan Markle προετοιμάζεται για τον τοκετό με βελονισμό, doula και Hypno- Birthing

AP Photo/Alastair Grant, file

Μπορεί να έχεις ξεχάσει τη ζωή της Meghan Markle πριν το παλάτι, αλλά γιατί είμαστε εμείς εδώ αν όχι για να σου θυμίσουμε τα βασικά; Η Meghan ήταν πάντοτε οπαδός της ολιστικής ιατρικής, ενώ ήταν fan και της yoga που άλλωστε δίδασκε κάποτε επαγγελματικά η μητέρα της. Οπότε το γεγονός ότι έχει καταφύγει σε εναλλακτικές μεθόδους προετοιμασίας για τον τοκετό της που ολοένα και πλησιάζει, δεν προκαλεί έκπληξη. Σύμφωνα με το Vanity Fair οι μέθοδοι που προτιμά η δούκισσα του Sussex είναι ο βελονισμός, η βοήθεια μιας doula και το Hypno- Birthing. Την τελευταία μέθοδο λέγεται πως χρησιμοποίησε και η Kate Middleton πριν την γέννηση και των τριών παιδιών της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την τελική ημερομηνία της γέννας να πλησιάζει (αναμένεται να γεννήσει τον Απρίλιο το πρώτο της παιδί), η Meghan Markle απευθύνθηκε στον βελονιστή Ross Barr (το Vanity Fair τον χαρακτηρίζει «βελονιστή των star») για να τη βοηθήσει στο τέλος του τρίτου τριμήνου. «Η Meghan έχει τακτικές συνεδρίες που την βοηθούν να χαλαρώνει. Ο βελονισμός έχει εκπληκτικά αποτελέσματα για την κυκλοφορία του αίματος ενώ ενισχύει και την κυκλοφορία του αίματος προς την μήτρα. Σχεδιάζει να κάνει βελονισμό μέχρι και την τελική ημερομηνία τοκετού», αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του βελονιστή. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τόσο η Meghan όσο και ο Harry είχαν κάνει χαλαρωτικές συνεδρίες στον συγκεκριμένο βελονιστή λίγο πριν τον γάμο τους. Σίγουρα πάντως η χαλάρωση είναι κάτι που χρειάζεται η δούκισσα του Sussex αυτή την περίοδο με τα τελευταία δημοσιεύματα για την ίδια και την σχέση με τον πατέρα της, να συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Φίλοι του ζευγαριού αποκάλυψαν πώς η Meghan μαθαίνει τη μέθοδο του Hypno – Birthing. Αυτό είναι μία τεχνική, βασισμένη στις βαθιές αναπνοές, που θεωρείται ότι βοηθά με τον πόνο κατά τη διάρκεια της γέννας. «Η Meg θέλει να γεννήσει φυσιολογικά αν αυτό είναι εφικτό. Η μητέρα της είναι υπέρ οτιδήποτε ολιστικού και φυσικού, και καθώς εκείνη έχει ανατραφεί με γιόγκα και ενσυναίσθηση, είναι όλα σε μεγάλο βαθμό μέρος του τοκετού που σχεδιάζει», εξήγησαν οι φίλοι της δούκισσας.

«Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει ειδικές αναπνοές, χαλάρωση, διαλογισμό, προσεγμένο διαιτολόγιο και ενδυνάμωση του σώματος. Επιπλέον είναι επικεντρωμένο στην δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του ζευγαριού που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί και του επαγγελματία υγείας είτε αυτός είναι του παραδοσιακού συστήματος υγείας ή κάποιου εναλλακτικού», αναφέρει η ιστοσελίδα της μεθόδου.

Δημοσίευμα της The Sun πριν από λίγες ημέρες ανέφερε πώς η Meghan Markle προσέλαβε μία doula, μία δηλαδή βοηθό μητρότητας τοκετού που προσφέρει υποστήριξη στην μητέρα πριν και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η Meghan θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίας μίας doula τον τελευταίο αιώνα και ακόμα πιο πίσω, σύμφωνα με την The Sun. Αν και αρχικά γράφτηκε ότι το ζευγάρι έχει ήδη προσλάβει την Lauren Mishcon ως ντούλα,  πηγές από το περιβάλλον της το διέψευσαν στο Vanity Fair. Η doula, δηλαδή η βοηθός μητρότητας τοκετού σε αντίθεση με μία μαία δεν έχει ιατρική εκπαίδευση και συνεπώς δεν ασκεί κλινικές ή ιατρικές πράξεις ή διάγνωση ιατρικών εξετάσεων και δεν ερμηνεύει τα ευρήματα ιατρικών μηχανημάτων κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο ρόλος της είναι η ψυχολογική και πρακτική υποστήριξη της μητέρας κατά την διάρκεια της γέννας.

Η Meghan Markle θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της με τον πρίγκιπα Harry, με την επόμενη βασιλική υποχρέωση στο ημερολόγιό της να αφορά ένα ταξίδι στο Μαρόκο στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Επ πού πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant, file