CELEBRITIES

Billy Crystal – Meg Ryan: Όταν ο Χάρι ξανασυνάντησε τη Σάλι 30 χρόνια μετά

Η ταινία «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» γυρίστηκε το 1989 από τον Rob Reiner και οι πρωταγωνιστές της Billy Crystal και Meg Ryan έγιναν χάρη σε αυτή ένα δίδυμο - σύμβολο του ρομαντισμού, το ορόσημο για κάθε φιλία που εξελίχθηκε σε έρωτα, και η αυτόματη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας όποτε ακούμε περί προσποίησης οργασμών (θυμάσαι σίγουρα τη σκηνή που η Meg Ryan πείθει τον Billy Crystal και όλο το εστιατόριο ότι το να προσποιηθείς οργασμό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όσο λάθος κι αν είναι αυτό). Οι δύο ηθοποιοί, νέοι και φρέσκοι τότε, ξανασυναντήθηκαν 30 χρόνια μετά, καταξιωμένοι και αρκετά ωριμότεροι στο πλαίσιο του TCM Classic Film Festival.

Ο λόγος ήταν φυσικά και πάλι η ταινία τους, που προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ. Η 57χρονη Meg Ryan και ο 71χρονος Billy Crystal πόζαραν αγκαλιά, χαμογέλασαν στον φακό και όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε πότε πέρασαν αυτά τα 30 χρόνια.

Και πραγματικά, όπως βλέπεις η χημεία τους είναι ίδια μπροστά στον φακό όπως ήταν τότε. Απλά υπέροχοι και οι δύο.

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Rob Reiner, Richard Shotwell/Invision/AP

Κι αν δεν είχες δει ποτέ την ταινία να σε ενημερώσω ότι παρακολουθεί την πορεία του Harry Burns και της Sally Albright, από τη στιγμή που γνωρίζονται μέχρι και 12 χρόνια αργότερα. Η ταινία εξετάζει το παλιό γνωστό ερώτημα. Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ ενός άνδρας και μίας γυναίκας; Σύμφωνα με το σενάριο της Nora Ephron, μάλλον όχι, αφού οι πρωταγωνιστές κάποια στιγμή οδηγούνται από την φιλία στον έρωτα και τα υπόλοιπα πρέπει να τα δεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Η ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε η αξέχαστη Carrie Fisher, έσπασε τα ταμεία αφού με μπάτζετ μόλις 16 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε 92 εκατομμύρια δολάρια. Το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» έλαβε 5 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες εκείνης της χρονιάς, αλλά όχι και τα αντίστοιχα βραβεία κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο.