CELEBRITIES

Οι θάνατοι των stars που παραμένουν μυστήριο

ap photo

Κάποιοι σταρ δεν είχαν το ίδιο καλό τέλος με άλλους. Έφυγαν από τη ζωή κάτω από παράξενες συνθήκες και οι θάνατοί τους ακόμα και δεκαετίες αργότερα γεννούν θεωρίες συνωμοσίας. Η Marilyn Monroe, o Tupack Sakur, η Natalie Wood αλλά και η πριγκίπισσα Diana με τον θάνατό τους προκάλεσαν περισσότερα ερωτηματικά παρά με τη ζωή τους. Ας θυμηθούμε όλες αυτές τις υποθέσεις.

Brittany Murphy

AP Photo/Peter Kramer

Με τον σύζυγό της να διακρίνεται πίσω της – AP Photo/Peter Kramer

Ένας από τους πιο πρόσφατους μυστηριώδεις θανάτους συνέβη το 2009, όταν η 32χρονη Brittany Murphy πέθανε έχοντας αρκετές ημέρες συμπτώματα γρίπης. Στην αρχή ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε ατύχημα, ένας συνδυασμός πνευμονίας, αναιμίας και αρκετών φαρμάκων στο αίμα της ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση. Όταν ο σύζυγός της, Simon Monjack, πέθανε 6 μήνες αργότερα κι αυτός από πνευμονία και αναιμία, η οικογένειά της άρχισε να έχει υποψίες για τον θάνατο της Brittany. Ο πατέρας της ζήτησε μια ανεξάρτητη τοξικολογική έρευνα για τον θάνατο της κόρης του, η οποία έδειξε ότι στον οργανισμό της βρέθηκαν βαρέα μέταλλα, γεγονός που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της δηλητηρίασής της. Ωστόσο η έρευνα δεν άνοιξε ξανά.

Πριγκίπισσα Diana

AP Photo/Jacqueline Arzt

AP Photo/Jacqueline Arzt

Εκτός από τον τίτλο της η Diana έχασε κάτι σημαντικότερο με το διαζύγιο της από τον πρίγκιπα Κάρολο, την ησυχία της. Τους μήνες πριν τον θάνατό της προσπαθούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτή επισκιαζόταν από τον φόβο. Σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ της, Paul Burrel, η ίδια 10 μήνες πριν τον θάνατό της του είχε στείλει ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε πώς φοβόταν ότι ο Κάρολος σχεδίαζε ένα «ατύχημα με το αυτοκίνητό της». Η Diana πέθανε όπως φοβόταν, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997. Αν και οι έρευνες που ακολούθησαν ήταν ξεκάθαρες για την εκδοχή του ατυχήματος, ο σπόρος της αμφιβολίας πάντα θα μένει στο μυαλό του κοινού που αγαπούσε πολύ την πριγκίπισσά του.

George Reeves

 

Το 1959 ο Αμερικανός ηθοποιός, George Reeves, που υποδύθηκε τον Superman στην σειρά της δεκαετίας του 1950, έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι. Ήταν 45 ετών. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοκτονία αλλά οι φήμες ακόμα τον θέλουν δολοφονία ή ατύχημα. Ο λόγος; Ο George Reeves δέχτηκε τη σφαίρα στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του μαζί με τη μνηστή του σε φιλικό σπίτι.

Natalie Wood

AP Photo

Με τον σύζυγό της Robert Wagner – AP Photo

Παράξενες ήταν και οι συνθήκες γύρω από τον πνιγμό της Natalie Wood, στις 29 Νοεμβρίου του 1981. Η ηθοποιός βρισκόταν εν πλώ με τον σύζυγό της, Robert Wagner, και τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Brainstorm, Christopher Walken, σε ένα ταξίδι με προορισμό το νησί Santa Catalina. Η Natalie Wood εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου και την επομένη το σώμα της βρέθηκε από τις αρχές. Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ατύχημα αλλά η ιστροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η ηθοποιός είχε μελανιές στο σώμα της και αρκετό αλκοόλ στον οργανισμό της, εγείροντας υποψίες για τον θάνατό της. Το 2011 η αιτία θανάτου της άλλαξε σε «πνιγμός και άλλοι αόριστοι παράγοντες». Το 2018 οι αρχές αποκάλυψαν στα Μέσα ότι μετά από κάποιες νέες μαρτυρίες ο 88χρονος σήμερα σύζυγός της Robert Wagner θεωρείται ύποπτος.

Marilyn Monroe

Cecil Stoughton/White House Photographs, John F. Kennedy Presidential Library and Museum via AP

Λίγο πριν τραγουδήσει το διάσημο “Happy Birthday” στον John F. Kennedy – Cecil Stoughton/White House Photographs, John F. Kennedy Presidential Library and Museum via AP

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 36 ετών στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, και ο κόσμος έμεινε συντετριμμένος. Αιτία θανάτου: Πιθανώς η αυτοκτονία, αφού στον οργανισμό της βρέθηκε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Οι μισοί υπέθεσαν ότι η σταρ του κινηματογράφου αυτοκτόνησε γιατί είχε φημολογούμενες σχέσεις τόσο με τον John Kennedy όσο και με τον αδερφό του, Robert. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι. Οι άλλοι μισοί, οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας υποπτεύθηκαν ότι η Monroe αναγκάστηκε να πάρει τα χάπια για να μη μιλήσει ποτέ για τους δύο αδερφούς. Οι φάκελοι για εκείνη παραμένουν σφραγισμένοι από τη CIA ενώ διαρροές που συμβαίνουν κατά καιρούς ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Tupac Shakur

AP Photo/Todd Plitt, File

AP Photo/Todd Plitt, File

To 1996 o ράπερ Tupac Shakur, πυροβολήθηκε από κάποιον επιβάτη διερχόμενου αυτοκινήτου καθώς έβγαινε από αγώνα πυγμαχίας και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα στο Las Vegas. Ο Shakur είχε πέσει ξανά θύμα επίθεσης τον Νοέμβριο του 1994 και σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ”Biggie and Tupac” του 2002, ο ίδιος κατηγορούσε τον Sean Puff Daddy Combs και τον ράπερ Christopher Wallace για την πρώτη αυτή δολοφονική επίθεση εις βάρος του, που ωστόσο είχε αίσιο τέλος για εκείνον. Ο Wallace δολοφονήθηκε έξι μήνες μετά από τον Tupac Shakur στο Los Angeles αλλά ποτέ δεν έγινε καμία σύλληψη είτε για τον ένα είτε για τον άλλο φόνο. Τον περασμένο Ιούλιο στο ντοκιμαντέρ “Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G.” ένας άντρας, ο Keffe D,δήλωσε πώς ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον δολοφόνο του Tupac Shakur αλλά δεν υπάρχει άλλη εξέλιξη έκτοτε.

Bob Crane

 

Ο πρωταγωνιστής της σειράς “Hogan’s Heroes” της δεκαετίας του 1960 βρέθηκε δολοφονημένος με βίαιο τρόπο στο διαμέρισμά του στο Scottsdale της Arizona το 1978. Ο θανάτος του σόκαρε το κοινό όπως και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τη ζωή του, μεταξύ των οποίων ο φημολογούμενος εθισμός του στο σεξ. Ο μόνος ύποπτος για τον φόνο ήταν ο καλός του φίλος John Carpenter αλλά το δικαστήριο δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo