CELEBRITIES

15 ατάκες της Marilyn Monroe για τη ζωή και τον έρωτα

@2022 Matty Zimmerman, File/AP Images

Η Marilyn Monroe γέμισε με την ομορφιά της τη γη για 36 χρόνια. Υπήρξε είδωλο, υπήρξε σύμβολο του σεξ, υπήρξε η διασημότερη γυναίκα του πλανήτη τη δεκαετία του 1950. Άφησε πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη που επηρεάζει μέχρι σήμερα το στιλ των γυναικών, αλλά και κάποιες ιστορικές ταινίες στις οποίες επιστρέφουμε κάθε τρεις και λίγο. Μερικοί το προτιμούν καυτό, Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές, Επτά χρόνια φαγούρα είναι τρεις μόνο από αυτές και φυσικά δεν ξεχνάμε την πιο sexy ερμηνεία του Happy Birthday για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και φημολογούμενο κρυφό εραστή της John F. Kennedy. H Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 1952 έχοντας πάρει υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και τον θάνατο της καλύπτει μέχρι σήμερα πέπλο μυστηρίου.

Η Marilyn Monroe γεννήθηκε με το όνομα Norma Jeane Mortenson την 1η Ιουνίου του 1926. Την πρώτη, ημερολογιακά, μέρα του καλοκαιριού, γι’ αυτό ίσως και το πρόσωπό της έμοιαζε να φωτίζει σαν ήλιος την οθόνη του κινηματογράφου.

Marilyn Monroe H Marilyn Monroe στην αρχή της ζωής της, το 1928. / @2022 AP Images
H Marilyn Monroe στην αρχή της ζωής της, το 1928.

Τα 36 χρόνια που μέτρησε το πέρασμά της στη γη η Marilyn Monroe αν μη τι άλλο έζησε κι ερωτεύτηκε έντονα, ενώ αποτέλεσε το αντικείμενο του πόθου σχεδόν όλων των ανδρών στον πλανήτη. Οι ατάκες της για τη ζωή και τον έρωτα λοιπόν, αποκτούν άλλη αξία, όπως καταλαβαίνεις.

Οι ατέλειες είναι ομορφιά, η τρέλα είναι ιδιοφυΐα και είναι πολύ καλύτερο να είσαι απόλυτα γελοία, παρά εντελώς βαρετή.

«Συνέχισε να χαμογελάς, επειδή η ζωή είναι το πιο όμορφο πράγμα και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να χαμογελάσεις».

Marilyn Monroe Στα 21 της χρόνια, στα πρώτα βήματα της καριέρας της. / @2022 AP Images
Στα 21 της χρόνια, στα πρώτα βήματα της καριέρας της.

«Ένα σοφό κορίτσι ξέρει τα όρια του, ένα έξυπνο ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα όριο».

Η δόξα είναι σαν το χαβιάρι, ξέρεις. Είναι ωραίο να τρως χαβιάρι αλλά όχι σε κάθε γεύμα σου.

«Πρέπει όλοι να αρχίσουμε να ζούμε πριν γεράσουμε».

Αν υπάρχει ένα πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανη, είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα μια εξαρτημένη γυναίκα τρόπαιο.

«Ο φόβος είναι ανοησία. Το ίδιο και η μεταμέλεια».

Η Marilyn Monroe to 1954 με τον τότε σύζυγό της, αθλητή του baseball, Joe DiMaggio. / @2022 AP Images
Η Marilyn Monroe to 1954 με τον τότε σύζυγό της, αθλητή του baseball, Joe DiMaggio.

«Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα. Απλά θέλω να είμαι υπέροχη».

Είμαι εγωίστρια, ανυπόμονη και λίγο ανασφαλής. Κάνω λάθη, χάνω τον έλεγχο και μερικές φορές είναι δύσκολο να με αντέξεις. Αλλά αν δε με αντέχεις στα χειρότερά μου, τότε δεν σου αξίζω στα καλύτερά μου.

«Ο αληθινός εραστής είναι ο άνδρας που μπορεί να σε ενθουσιάσει απλά αγγίζοντας το κεφάλι σου ή όταν χαμογελά κοιτώντας σε στα μάτια ή απλά κοιτώντας στο άπειρο».

«Αν μπορείς να κάνεις ένα κορίτσι να γελά, μπορείς να το κάνεις να κάνει τα πάντα».

Marilyn Monroe Ο Arthur Miller και η Marilyn Monroe αμέσως μετά τον γάμο τους στη Νέα Υόρκη το 1956. / @2022 AP Images
Ο Arthur Miller και η Marilyn Monroe αμέσως μετά τον γάμο τους στη Νέα Υόρκη το 1956.

«Οι άνδρες που πιστεύουν ότι το ερωτικό παρελθόν μιας γυναίκας κάνει λιγότερη την αγάπη της για τους ίδιους είναι συνήθως ανόητοι και αδύναμοι».

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εξαπάτησα κανέναν. Έχω απλά αφήσει άνδρες να εξαπατήσουν τον εαυτό τους.

Marilyn Monroe @2022 File. AP Images

«Είμαι καλή αλλά όχι άγγελος. Είμαι κακιά αλλά όχι ο διάβολος. Είμαι απλά ένα μικρό κορίτσι σε έναν μεγάλο κόσμο που προσπαθεί να βρει κάποιον να αγαπήσει».

Είμαστε όλοι αστέρια και μας αξίζει να λάμψουμε.

Ευχαριστήριο μήνυμά της στην εταιρεία κοσμημάτων Meyer Jewelry για το διαμάντι Moon of Baroda που φόρεσε για την προώθηση της ταινίας, Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. / @2022 AP Images
Ευχαριστήριο μήνυμά της στην εταιρεία κοσμημάτων Meyer Jewelry για το διαμάντι Moon of Baroda που φόρεσε για την προώθηση της ταινίας, Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές.

Και σε αφήνω μετά από όλα αυτά με λίγη ακόμα Marilyn Monroe, αυτή τη φορά όχι σε ρόλο life coach, όπως οφείλεις να την αντιμετωπίσεις παραπάνω, αλλά ούτε και style icon, όπως ήταν για κάθε σου αναφορά στα ’50s. Πάρε λίγη Marilyn τραγουδίστρια και ένα από τα πιο χαριτωμένα τραγούδια του κινηματογράφου. Η ταινία είναι φυσικά το Μερικοί το προτιμούν καυτό.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo