CELEBRITIES

H τελευταία εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου ήταν βγαλμένη από πίνακα Ροκοκό

Instagram/marianafpliotou

Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουμε πάνω σε φωτογραφία της Μαρίας Ναυπλιώτου είτε στον λογαριασμό της στο Instagram είτε από τις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες απαθανατίζεται κατά καιρούς και να μην πούμε μπράβο, εύγε και όλα τα συναφή. Η ηθοποιός που φέτος εμφανίζεται στη σειρά «Λόγω Τιμής - 20 χρόνια μετά» και θα επαναλάβει το ρόλο της ως Μαρία Κάλλας στην παράσταση "Masterclass" στο θέατρο Δημήτρης Χορν, έχει το δικό της προσωπικό στιλ, τη δική της αισθητική που γίνεται φανερή σε κάθε της εμφάνιση.

Διάβασε κι αυτό: Η Μαρία Ναυπλιώτου έγινε 50 ετών κι αν θέλετε το πιστεύετε

«Είμαι ενήμερη αλλά δεν έχω κάποια ουσιαστική σχέση με τη μόδα. Αγαπώ το απλό ντύσιμο και το αφαιρετικό στιλ. Υπάρχουν όμως φορές που έχω μαγευτεί από φορέματα» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της για τη σχέση της με τη μόδα και την έμφυτη κομψότητά της. Πρόσφατα η Μαρία Ναυπλιώτου πραγματοποίησε μία ακόμα κομψή εμφάνιση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, για την οποία επέλεξε ένα φόρεμα με σαφείς αναφορές στο ρεύμα του Ροκοκό.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Το Ροκοκό γεννήθηκε στην Γαλλία στις αρχές του 1700 και πήρε το όνομά του από τη λέξη  “rocaille” που σημαίνει όστρακο. Τα έργα του ρεύματος προσπαθούν να αποτυπώσεις καθημερινές σκηνές και πρόσωπα της αριστοκρατίας σε καθημερινές ασχολίες σε τόνο χαριτωμένο, ανάλαφρο και κομψό. Τα χρώματα είναι απαλά  και διάφανα με τόνους παστέλ, χωρίς βαθιές φωτοσκιάσεις, ενώ οι κυριότεροι εκφραστές του ρεύματος είναι οι: Jean-Antoine Watteau, Boucher, Canaletto, Hogarth, Fragonard.

Δες τώρα, ξανά, τη Μαρία Ναυπλιώτου. Τόνοι παστέλ, ανάλαφρη, κομψή και άκρως χαριτωμένη. Σαφείς οι αναφορές στο Ροκοκό, είδες που στα είπα εγώ;

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Πίνακες πάντως αυτού του ρεύματος δεν πρέπει να είδε στους χώρους του μουσείου καθώς η Μοντέρνα Τέχνη στην οποία είναι αφιερωμένο το μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, ακολούθησε πολύ αργότερα στην ιστορία της τέχνης. Αλλά τι τα θες; Η Μαρία Ναυπλιώτου θα μπορούσε να είναι έκθεμα και μούσα για κάθε ρεύμα και κάθε εποχή της τέχνης. Της αξίζει.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/marianafpliotou