CELEBRITIES

Μαρία Μπακοδήμου: “Έχω ανασφάλειες με το χρόνο που περνάει και μεγαλώνω”

Η Μαρία Μπακοδήμου δίνει μία πολύ ειλικρινή συνέντευξη στο περιοδικό You και στην Τζώρτζια Συρίχα. Μιλά για τον χρόνο που περνά, για την προσωπική της ζωή, για νέους και παλιούς έρωτες αλλά και για τη φάση που περνά με τον εαυτό της.

Για τις ανασφάλειες και τον χρόνο που περνά

Είσαι μία χορτάτη γυναίκα;

Ναι, έχω ζήσει μία γεμάτη ζωή και δεν έχω στερηθεί πολλά, δεν άφησα τον εαυτό μου να στερηθεί.

Ούτε ανασφάλειες έχεις;

Είχα πάρα πολλές, όπως όλοι μας, δεν είναι εύκολο να απαλλαγείς από αυτές. Έχω ανασφάλειες με το χρόνο που περνάει και μεγαλώνω, με τα παιδιά μου που θα φύγουν και θα μου λείπουν και αν θα είμαι μόνη μου και θα τα περιμένω και εκείνα θα έχουν φτιάξει τις οικογένειές τους, όλα αυτά περνάνε σαν κουνούπια από μπροστά μου. Δεν έχει νόημα όμως. Η ζωή είναι ωραία για να χαίρεσαι που μεγαλώνεις και να μη χαλιέσαι ώστε να μην έχουν τα παιδιά σου έννοια τι κάνει η μανούλα τους που μεγαλώνει. Η μαμά πρέπει να μεγαλώνει καλά.

Για την προσωπική της ζωή

Ερωτικά έχεις μείνει μόνη σου…

Ξέρεις, συμβαίνει σε πάρα πολλούς άντρες και γυναίκες να είναι μόνοι ερωτικά, μία από αυτές είμαι κι εγώ, αλλά έχω τόσο κοντινούς μου ανθρώπους που αγαπώ και που είναι πράγματι οικογένειά μου που δε νιώθω την ανάγκη ενός συντρόφου.

Ξέρεις ότι μου κάνεις αναρχική στον έρωτα. Πάνω που πας να βάλεις στεφάνι, την κάνεις.

Γιατί είμαι ανώμαλη. Έχω ένα φόβο με τη δέσμευση.

Να μη σε ρωτήσω εάν θα τολμούσες τρίτο γάμο;

Κάτσε να κάνω μία σχέση της προκοπής και το συζητάμε.

Είχες μία σχέση 4 χρόνων με τον Τίμο Λειβαδίτη και τελείωσε.

Μία μάγισσα με έχει καταραστεί στα 4 χρόνια να τελειώνουν οι σχέσεις μου. Ο πρώτος γάμος τελείωσε στους 6 μήνες, φαίνεται εκεί έβαλε πολύ ισχυρό φίλτρο, σιγά-σιγά όμως το παλεύω.

Χώρισες πριν από 5 μήνες..

Πριν από πέντε μήνες το μάθατε εσείς, είχα χωρίσει πολύ πιο πριν. Χώρισα πριν ενάμιση χρόνο.

Για τις ερωτικές σχέσεις

Σε έχουν πληγώσει σχέσεις;

Φυσικά, όλους τους ανθρώπους τους έχουν πληγώσει.

Στον έρωτα πέρασες καλά;

Ναι, τελικά πέρασα πολύ ωραία και στο τέλος δε μου έμειναν πληγές.

Σε απάτησαν;

Φυσικά.

Το έμαθες;

Βεβαίως, και χώρισα. Δεν μπήκα στο τριπάκι της ζήλιας, δεν ήμουν ποτέ στην τσίτα σε μία σχέση γιατί με καθοδηγούσε το ένστικτο. Ποια γυναίκα δεν καταλαβαίνει ότι κάτι στη σχέση πάει στραβά; Απλά δεν το παραδέχεται, όπως ο γονιός που δεν παραδέχεται πως το παιδί του είναι gay και ας το βλέπει.

Νέος έρωτας σου λείπει;

Καλοδεχούμενος είναι. Το φλερτ βέβαια δε μου λείπει, φλερτάρω, αλλά για την ώρα δεν έχω τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να αφοσιωθώ σε κάποιον. Νιώθω πάντως όμορφα κι έτσι, είμαι στα καλύτερα μου ψυχολογικά και πιο ισορροπημένη από ποτέ.

Για τον εαυτό της

Τον εαυτό σου τον φροντίζεις;

Τώρα ναι, πέρσι τον είχα εγκαταλείψει, φέτος τον αγαπώ και ασχολούμαι, κάνω γυμναστική, τζόκινγκ, έκοψα το κάπνισμα, τον προσέχω πολύ. Με φροντίζω και περνάω ερωτική φάση με τον εαυτό μου.

Κρίσεις με την εικόνα σου σε πιάνουν;

Τυχαίνει άμα είμαι κουρασμένη να με πιάνουν, να περνάω μπροστά από τον καθρέφτη και να λέω ”πώς είσαι έτσι;”, είναι όμως φορές που λέω ”μπράβο μου που κρατιέμαι έτσι σε αυτή την ηλικία.’

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency