ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μαρία Κορινθίου εκτός ΑΝΤ1: Το παρασκήνιο, οι σπόντες, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και η ατακάρα της Λίτσας Πατέρα

ΑΝΤ1

«Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Μαρία Κορινθίου και της εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια». Λιτά κι απλά. Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τη λύση της συνεργασίας με τη Μαρία Κορινθίου περιορίστηκε στα άκρως απαραίτητα. Ένα «γεια» κι ένα «καλή συνέχεια» ήταν αρκετά. Και τίποτα άλλο. Ούτε «παιδί του ΑΝΤ1», ούτε «παραμένει μέλος της οικογένειας».

Στο καλό και να μας γράφετε. Σε αυτό το επίπεδο κινήθηκε η ανακοίνωση, η οποία και ήρθε πριν το τέλος της σεζόν. Τι μας δείχνει αυτό; Τεταμένο κλίμα μάς δείχνει. Η Μαρία Κορινθίου μπήκε στο Πρωινό για να αντικαταστήσει τη Δούκισσα Νομικού κι έφυγε πριν καν ολοκληρωθεί η εκπομπή κι ακούσουμε «καλό καλοκαίρι, τα λέμε του χρόνου».

Μαρία Κορινθίου: Η πρώτη ανάρτηση και οι δηλώσεις περί υπομονής

Η Μαρία Κορινθίου έγραψε στο Instagram το δικό της μήνυμα. Λιάγκα ψάχναμε και Λιάγκα δεν βρίσκαμε. Πριν την ανάρτηση βέβαια είχε πει πολλά. Έχουμε υλικό. Λίγη υπομονή να μπούμε σε σειρά.

«Πάντα αυτό το χαμόγελο θέλω να έχω στα χείλη μου και πάντα με ψηλά το κεφάλι. Είμαι ένας άνθρωπος που 20 χρόνια που με γνωρίζετε με διακατέχει η ειλικρίνεια και η καθαρότητα των πραγμάτων. Όλα καλά και ευλογημένα! Συνδέθηκα με ανθρώπους όμορφα, με αγάπη και σεβασμό και με άλλους δυο-τρεις όχι.

Με ανθρώπους που με αγάπησαν και με αγκάλιασαν και με ανθρώπους που με πίστεψαν και με στήριξαν. Ένα κανάλι που έχω προσωπικές σχέσεις χρόνων και με ανθρώπους της διοίκησης που σέβομαι και εκτιμώ.

Με κοινή λοιπόν λύση συμβολαίου, με συζητήσεις ανθρώπινες αυτές τις δύο ημέρες και από τις δύο μεριές, διοίκησης και εμού, συμφωνήσαμε την κοινή λύση κάποιων θεμάτων που δυστυχώς βάραιναν καιρό τώρα.

Αποχαιρετώ με αγάπη τον ΑΝΤ1 και εύχομαι να έχουμε καλό καλοκαίρι. Όσο για εμάς, είστε η δύναμή μου και σας ευχαριστώ για όλα! Εις στο επανιδείν».

Υπήρχαν θέματα άλυτα. Υπήρχαν προβλήματα και ασυνεννοησίες. Τη διάβασες την ανάρτηση, κατάλαβες περί τίνος πρόκειται.

 

Η Μαρία Κορινθίου είχε δώσει μια (πικρή) γεύση με τις δηλώσεις της στο Open. «Ναι (έγινε κάτι). Η κατάσταση της υπομονής μου είναι Amber Alert κι εγώ δεν την έχω πια. Δεν την έχω πια. Αυτό, δεν θα σου πω τίποτα άλλο. Θα τα μάθετε όλα σύντομα.

Τελειώνει και η εκπομπή. Κάποιοι δεν κάνουν υπομονή να τελειώσει η εκπομπή κι αφού δεν κάνουν υπομονή, δεν κάνω κι εγώ. Μάθε τι έγινε και τι δεν έγινε σήμερα στην εκπομπή, δες και την εκπομπή και θα καταλάβεις. Όχι δεν μίλησα με τον Γιώργο, με κανέναν δεν μίλησα», ανέφερε η Μαρία Κορινθίου φανερά εκνευρισμένη.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα και οι διευκρινίσεις για τη Μαρία Κορινθίου

Και μετά «μπουμ». «Καλό δρόμο, να προσέχεις». Ο Γιώργος Λιάγκας δεν ήταν δυνατό να μην τοποθετηθεί επί της αποχώρησης. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι η Μαρία Κορινθίου δεν ήταν προσωπική επιλογή του (όπως είχε ακουστεί), αλλά επιλογή του σταθμού που φυσικά και σεβάστηκε.

«Το εμπορικό του ΑΝΤ1 επιλέγει μία γυναίκα, η οποία εκτιμά το κανάλι ότι μπορεί να προβάλει τα εμπορικά του σταθμού. Αυτή, λοιπόν, ήταν η συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Κορινθίου. Ήταν η επιλογή μιας γυναίκας η οποία μπορούσε να στηρίξει τα εμπορικά θέματα.

Δεν ήταν μία γυναίκα η οποία συμμετείχε σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι της εκπομπής. Δεν ήταν στις συσκέψεις η Μαρία, δεν ήταν στη διαδικασία παραγωγής ή παρουσίασης αυτής εδώ της εκπομπής και για να μην είναι άκομψο, προφανώς ήταν και δίπλα στη Λίτσα Πατέρα στα ζώδια και στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο κομμάτι της μαγειρικής.

Δεν αντιλήφθηκα ποτέ ότι η Μαρία έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου, τουλάχιστον δεν μου το είπε. Δεν έχουμε διαπληκτιστεί ποτέ. Την αγαπώ, την εκτιμώ και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω όπου κι αν τη δω. Την υποδέχτηκα με αγάπη, ποτέ δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα.

Από εκεί και πέρα, αν μία συμφωνία μεταξύ δύο μερών, την οποία τονίζω ότι δεν έκανα εγώ, δεν πήγε καλά -μπορεί η Μαρία να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε, μπορεί ο ΑΝΤ1 να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Προφανώς, αντιλαμβάνομαι ότι ο ΑΝΤ1 πειράχτηκε από δηλώσεις της Μαρίας», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η ατακάρα της Πατέρα

Στο «Mega Καλημέρα» και στο «Super Κατερίνα» έκανε δηλώσεις η Λίτσα Πατέρα η οποία και ερωτήθηκε για το παρασκήνιο αυτής της πρόωρης λήξης της συνεργασίας. Ακολουθεί έπος.

«Εγώ πάω πιο αργά, βάφομαι, χτενίζομαι κ.λπ. Εμείς είμαστε το άλλο το κομμάτι που έχει τελειώσει εκείνη την ώρα. Δεν έχω αντιληφθεί εγώ κάτι που δεν πήγαινε καλά και το ξέρετε ότι μέσα στο στούντιο, αν υπάρχουν διαφορές που εγώ δεν τις ξέρω, δεν λύνονται εκεί. Λύνονται αλλού. Καταλαβαίνω ότι κάτι έγινε και αποχώρησε η Μαρία Κορινθίου -τι έγινε δεν ξέρω- αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αυτά τα έχουμε ζήσει σαράντα χρόνια».

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα ζευγάρι κρίκους

Και μπορεί η Λίτσα Πατέρα να μην μας είπε τίποτα για το παρασκήνιο, όμως ο Νίκος Γεωργιάδης έχει να συνεισφέρει. Με λίγα λόγια θα σου μεταφέρω το ρεπορτάζ.

Η Μαρία Κορινθίου ήταν αρκετό καιρό δυσαρεστημένη, καθώς θέματα που -βάσει συμβολαίου- έπρεπε να παρουσιάσει κατέληγαν να παρουσιαστούν από άλλους συνεργάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η παρουσίαση του εμπορικού βίντεο για το Colour day festival. Ποια το παρουσίασε; Η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Οι σχέσεις των δύο γυναικών δεν ήταν άλλωστε και οι καλύτερες, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Νίκος Γεωργιάδης. Είχαμε περιστατικό και με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Κρίκους, συγκεκριμένα. Το αναφέρω, μπορεί να παίζει τον ρόλο του. Άλλο πέρλα, άλλο κρίκος να περάσει από μέσα το λιοντάρι.

Οι κρίκοι είχαν εξαφανιστεί από το συρτάρι της Μαρίας και ξάφνου βρέθηκαν στα αυτιά της Φωτεινής. Μόνη της δεν τους πήρε, η στιλίστριά τους τούς πήρε, αλλά χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια. Πολύ θέλει;