CELEBRITIES

Μαρία Μπεκατώρου: “Παίρνεις φάρμακα, έχεις ζαλάδες, κάνεις ενέσεις. Δεν είναι εύκολη διαδικασία η εξωσωματική”

ndp

Μία ακόμη αποκαλυπτική και ιδιαίτερα τρυφερή συνέντευξη έδωσε η Μαρία Μπεκατώρου στο περιοδικό Down Town και τον Τάσο Μπιμπισίδη. Η παρουσιάστρια μίλησε μεταξύ άλλων για τις προσπάθειές της να αποκτήσει ένα παιδί, μιλώντας μάλιστα ανοιχτά για τις δυσκολίες των εξωσωματικών προσπαθειών και την αμηχανία που νιώθει μια γυναίκα όταν είναι αρκετά χρόνια παντρεμένη και ο κόσμος γύρω της την ρωτά διαρκώς γιατί δεν έχει κάνει ακόμα παιδί.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσπαθεί εδώ και 6 χρόνια να αποκτήσει παιδί και πλέον μιλά ανοιχτά για αυτό με σκοπό να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που το περνούν να αισθανθούν καλύτερα.

– Με την κόρη του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ, την Ελένη, που είσαι και νονά της τι σχέση έχεις;

Τη σχέση που έχει μια πνευματική μαμά που είναι κοντά στο παιδί που βάφτισε. Ακούω «νονά» και λιώνω. Ωραία σχέση.

– Σίγουρα. Είναι σα να έχεις ένα παιδί χωρίς ευθύνες.

Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι δε θα με χάλαγε να έχω και ένα δικό μου παιδί. Αλλά μιας και δεν το έχω, τι να κάνω;

 

– Πώς γίνεται να αυτοσαρκάζεσαι και για αυτό;

Δεν γίνεται αλλιώς. Κάποια στιγμή συνηθίζεις. Μετά από προσπάθειες και ραντεβού σε γιατρούς, έφτασα σε αυτό το σημείο. Ο δικός μου χαρακτήρας είναι έτσι. Άλλες γυναίκες έχουν εμμονική σχέση με αυτό. Εγώ πια δεν έχω.

– Υπήρξε περίοδος που σε έβαλε κάτω;

«Ε βέβαια. Κοίταξε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο σύντροφος που έχεις. Το έχω πει και σε μια φίλη μου. «Τι προτιμάς να έχεις; Ένα παιδί ή έναν καλό σύντροφο;». Πολλές φορές αυτά τα δύο δεν πηγαίνουν μαζί. Και επειδή εγώ έχω έναν πάρα πολύ καλό σύντροφο που είναι εκεί και θα είναι εκεί για εμένα -λέω και δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο- ότι αν δεν κάνουμε παιδί, θα έχουμε ο ένας τον άλλον.  Σίγουρα υπάρχουν φάσεις που το ζευγάρι απομακρύνεται. Η γυναίκα παίρνει τα φάρμακά της, οι ορμόνες δημιουργούν νεύρα, ψυχολογικές διακυμάνσεις και ο άντρας σου πρέπει να μπορεί να το αντέξει όλο αυτό. Παίρνεις φάρμακα, έχεις ζαλάδες, κάνεις ενέσεις, μπορεί να παχαίνεις, μπορεί να νιώθεις δυσφορία, μπορεί να πεινάς, να αηδιάζεις, μπορεί όλα αυτά να σου συμβαίνουν ταυτόχρονα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία» .

– Τώρα σε τι φάση είσαι;

«Τώρα δεν κάνω τίποτα. Είμαι σε μια φάση που θέλω να ξεκουράσω το μυαλό και το σώμα μου. Μου το οφείλω μετά από έξι χρόνια που προσπαθώ»

 

– Tι σε κάνει να θέλεις να μιλήσεις τόσο ανοιχτά για αυτό;

«Με λυτρώνει. Και επειδή γενικά στην  Ελλάδα μια γυναίκα που είναι δέκα χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχει κάνει παιδί είναι δακτυλοδεικτούμενη, το λέω για να λύσω τις απορίες πολλών γυναικών που θα αναρωτιόντουσαν γιατί δεν έχω κάνει ακόμα παιδί με τον άντρα μου. Δεν το θεωρώ ευγενικό, με έχουν φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν εμένα και θα ήθελα να με ακούσουν. Και τώρα που λέω ότι δεν κάνω τίποτα, εννοώ ότι είναι καλό οι γυναίκες να αφιερώνουν χρόνο στη ζωή τους, στον άντρα τους. Με τον Αντώνη το έχουμε συζητήσει, ξέρουμε ότι θα είμαστε καλοί γονείς και έχουμε αγάπη να δώσουμε. Αλλά αν δεν τη δώσουμε στο παιδί μας θα τη δώσουμε μεταξύ μας, στους γύρω μας, στο σκυλί μας.»

– Δεν σκέφτηκες ποτέ να υιοθετήσεις ένα παιδί;

«Δεν το έχω σκεφτεί, γιατί ακόμα πιστεύω πως μπορώ να κάνω παιδί. Είναι κάτι που δεν έχει περάσει από το μυαλό μου ακόμα. Δεν είναι και εύκολο πράγμα η υιοθεσία. Είναι και δύσκολη η διαδικασία και γενναία η απόφαση».

Φωτογραφίες: ΝDP PhotoAgency