CELEBRITIES

20 διάσημες που παραδέχτηκαν δημόσια τις ανασφάλειές τους

Δεν είσαι μόνο εσύ φίλη που ξεφυλλίζεις τα περιοδικά και νιώθεις άσχημη. Ούτε η μόνη που κοιτάς στον καθρέφτη και μπορεί να ξεσπάς σε κλάματα.

Κι εγώ και η κολλητή σου και η γειτόνισσα που τόσο απεχθάνεσαι. Η ανασφάλεια είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες. Είναι ένα στοιχείο που “μαρτυρά” ότι είμαστε άνθρωποι, θνητοί. Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο και με εξέλιξη της εικόνας, έχει περαστεί το μοντέλο της υπερβολικά αδύνατης γυναίκας προκαλώντας μας ένα σωρό ανασφάλειες.

Ακόμη και οι διάσημες έχουν ανασφάλειες. Μη βιαστείς να τις χλευάσεις και να τις διαψεύσεις. Σκέψου πόση πίεση δέχονται από τους συνεργάτες τους για να είναι στο πρότυπο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.

Αρκετές από αυτές έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις ανασφάλειες που έχουν και μας έκαναν να νιώσουμε κοντά τους και καλύτερα για την εικόνα μας. Και απλά να γίνουμε ρεαλίστριες.

Madonna

 

“Τα αγόρια στο σχολείο με κορόιδευαν. Με αποκαλούσαν “τριχωτό τέρας”. Όταν πήγα στο Λύκειο, είδα πώς τα διάσημα κορίτσια συμπεριφέρονταν στα αγόρια. Δεν μου ταίριαζε. Έτσι, αποφάσισα να κάνω το αντίθετο. Δε φορούσα make up , δεν έφτιαχνα τα μαλλιά μου. Ούτε ξυριζόμουν. Τα ετεροφυλόφιλα αγόρια δεν με έβρισκαν ελκυστική, μάλλον επειδή με φοβόντουσαν γιατί ήμουν διαφορετική”

Beyoncé

“Έγραψα το “Bootylicious” επειδή εκείνη την περίοδο είχα πάρει μερικά κιλά και η πίεση που δέχτηκα με έριξε. Η πίεση για να αδυνατίσεις είναι απίστευτη Ήμουν μόλις 18 χρονών και δεν έπρεπε να το σκέφτομαι. Πρέπει να σκέφτεσαι πώς θα χτίσεις τον χαρακτήρα σου και να περνάς καλά. Αυτό το τραγούδι, λέει να ξεχνάς ότι λένε οι άλλοι για σένα. Είναι μια ωδή για τις καμπύλες και το γυναικείο σώμα”

Tyra Banks

“Σε όλους εσάς που έχετε να πείτε κάτι για εμένα ή για τις γυναίκες που έχουν το ίδιο σωματότυπο με το δικό μου, ένα έχω να σας πω “Φιλήστε τα παχουλά οπίσθιά μου””

Meryl Streep

“Λέω στον εαυτό μου “δεν ξέρω πως να παίξω και γιατί θέλουν να με βλέπουν στην οθόνη”; Πολλοί ηθοποιοί το σκέφτονται. Αυτό που σου δίνει δύναμη είναι και η αδυναμία σου. Η μαίνουσα ανασφάλειά σου”.

Barbra Streisand

“Δεν έκανα ποτέ αυτά που έλεγαν οι άνθρωποι: “άλλαξε το όνομά σου, φτιάξε τα δόντια σου, άλλαξε τα ρούχα σου, κόψε τη μύτη σου”. Η μύτη μου ήταν κληρονομιά μου και εάν είχα ταλέντο στο τραγούδι και την υποκριτική, αυτό δεν ήταν αρκετό;”

Kim Kardashian

 

“Έχω κυτταρίτιδα. Και λοιπόν; Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι τέλεια. Είναι τρελό ότι θα πρέπει να είμαστε τέλειοι όσοι είμαστε στα φώτα της δημοσιότητας. Εάν ήμουν σε δίαιτα όλη μου τη ζωή, θα ένιωθα δυστυχισμένη. Λατρεύω να τρώω”

Katy Perry

“Έχω διαπιστώσει ότι είναι στιγμή να δείξω στο κοινό μου ότι δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να επιτύχεις τα όνειρά σου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Έχω αποδεχτεί ότι χορεύω κακά, πως έχω άσχημα δόντια. Αυτά κάνουν εμένα και για κάποιο λόγο λειτούργησαν μια χαρά”

Adele

“Δε θέλω να είμαι πολύ αδύνατη με μίνι και με το στήθος μου εκτεθειμένο. Δεν το θέλω πραγματικά και ούτε οι άνθρωποι να μπερδεύουν αυτό που είμαι”

Dita Von Teese

“Δεν εστιάζω πουθεμά, ούτε στις ατέλειές μου. Αυτή τη συμβουλή δίνω στις γυναίκες όσο πιο συχνά μπορώ. Οι άνθρωποι δεν παρατηρούν αυτά που βλέπουμε εμείς και τα μισούμε, τότε λοιπόν γιατί να τους τα επισημάνουμε; Το να ζεις με τις ατέλειες δε σημαίνει ότι πρέπει να τις λες στους άλλους”

Jennifer Lawrence

 

“Για το Χόλιγουντ είμαι παχύσαρκη. Έχω θεωρηθεί χοντρή ηθοποιός. Ποτέ δε θα λιμοκτονήσω. Δε θέλω τα κορίτσια να παραλείπουν τα γεύματά τους. Προσπαθούσα να κάνω το σώμα μου να δείχνει δυνατό και σε φόρμα. Τρώω σαν άνθρωπος των σπηλαίων. Θα είμαι η μόνη ηθοποιός για την οποία δε θα υπάρχουν φήμες ότι έχω ανορεξία”

Kate Winslet

“Το θέμα των κιλών μου ήταν κάτι που έμαθα γρήγορα να το αγνοώ. Όταν ήμουν 20 ετών προσποιούμουν ότι δεν με ενοχλούσε αλλά ένιωθα πολύ άσχημα. Ενώπιον των δημοσιογράφων και του κοινού έδειχνα υπεράνθρωπος, αλλά μέσα μου ένιωθα να πεθαίνω”. Τώρα, πλέον, τα πράγματα είναι διαφορικά. Χρειάστηκε χρόνος αλλά έμαθα. Είναι αλήθεια πως χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποτινάξω την εικόνα του χοντρού κοριτσιού. Ωστόσο, είμαι ευγνώμων για τους γλουτούς μου”

Vanessa Hudgens

“Μεγάλωσα χορεύοντας συνέχεια με αποτέλεσμα να έχω ανασφάλεια με τα πόδια μου, μήπως έμοιαζαν με κορμούς δέντρου, επειδή ήταν πολύ γυμνασμένα. Όταν χορεύεις αρκετά γίνεσαι αρκετά μυώδης και δεν το εκτιμάς. Τώρα έχω μάθει να αγαπώ τα πόδια μου”

Emma Watson

“Έχω αποδεχτεί το σώμα μου καθώς μεγάλωνα. Πέρασα από μια φάση που ήθελα να έχω σώμα μοντέλου ωστόσο έχω καμπύλες και γοφούς και τελικά έπρεπε να αποδεχτώ τον εαυτό μου. Καθώς μεγαλώνεις, το σώμα σου σχηματίζεται από μόνο του. Συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου ότι είμαι ένα ανθρώπινο ον και δεν είμαι τέλεια που πρέπει να δείχνει σαν κούκλα”

Janet Jackson

“Ένας φίλος μου ζήτησε να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να βρω κάτι που να μου αρέσει πάνω μου. Τότε ξεκίνησα να κλάιω επειδή δεν μου άρεσε τίποτα. Τότε ήμουν 30 ετών. Συνέχισα να προσπαθώ. Τελικά, κατάφερα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη χωρίς να έχω κάποιο συναίσθημα και διαπίστωσα ότι μου άρεσε η πλάτη μου και το χαμόγελό μου. Ποτέ δε θεώρησα τον εαυτό μου ελκυστικό”

Mary J. Blige

“Η κοινωνία έχει σχηματίσει αυτήν την εικόνα, όπου πρέπει να έχεις μακριά μαλλιά και λεπτό σώμα και θες να είσαι ο άνθρωπος που βλέπεις στις φωτογραφίες. Ωστόσο, ξεκινάς να αναρωτιέσαι αν αυτό είναι ρεαλιστικό. Ξεκίνησα να κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου όπως: “για ποιον τα κάνω όλα αυτά”, ” για ποιον θέλω να δείχνω ωραία”; Έτσι ξεκίνησα να θέλω να ικανοποιώ τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να ευχαριστώ του πάντες Γίνε το καλύτερο που μπορείς να γίνεις”.

Κατερίνα Καινούργιου

 

“Παλεύω με τις ανασφάλειες μου. Δεν ξέρω γιατί έγινα έτσι, ενώ έχω πάρει  αγάπη από την οικογένειά μου .Στο παρελθόν ήμουν τρομερά ανασφαλής, με την εικόνα, το λόγο, τη στάση μου. Τώρα πια ότι δεν πάει καλά πάνω μου, το κάνω προτέρημα μου. Μπορώ να με διακωμωδώ. Βλέπω τη ζωή μου πιο κωμικά. (…) Έχω ακούσει πάρα πολλά για την εικόνα μου. Έχω κατηγορηθεί κι έχω επαινεθεί. Προσπάθησα πολύ να βελτιώσω και το μέσα και το έξω μου. Δεν πλακώνομαι στις πλαστικές. Ναι, έκανα πλαστική και ήταν επίπονη μπορώ να πω”.

Αλέκα Καμηλά

“Δεν έχω κάνει μέχρι τώρα αισθητικές επεμβάσεις -άλλωστε, αν με δει κάποιος από κοντά θα καταλάβει. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει φέτος να κάνω, γιατί βλέπω τα πρόσωπα γύρω μου πολύ “τσίτα”! Έχω εντοπίσει τι ακριβώς χρειάζομαι και ψάχνω να δω πού θα το κάνω. Δε φοβάμαι καθόλου και δε θα κάνω πίσω. Θα είναι κάτι σαν φρεσκάρισμα, ίσως ένα botox”.

Βάσω Κολλιδά

“Τα χέρια μου είναι πολύ μεγάλα και η μύτη μου πολύ μικρή”

Έλενα Παπαρίζου

“Όλοι βλέπουμε κάποιες ατέλειες στο σώμα μας. Ήθελα πολλά χρόνια να κάνω πλαστική στο στήθος. Βέβαια, η πλάκα είναι ότι έλεγαν πως έχω κάνει πλαστική πριν την κάνω! Και όταν τελικά την έκανα, δεν ρώτησε κανένας”

Μελίνα Ασλανίδου

“Φυσικά έχω άγχος με την εικόνα μου. Υπάρχει κανείς που δεν έχει; Ειδικά οι καλλιτέχνες που εκτίθενται κιόλας, έχουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Αγαπώ τον εαυτό μου όμως με τις ρυτίδες του. Σίγουρα όσο περνούν τα χρόνια, θα μεγαλώνουν! Θυμάμαι όταν είχα πρωτοδεί στο θέατρο το “Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι” ήμουν παιδί και είχα συγκλονιστεί. Έλεγα “Θα έρθει αυτή η στιγμή που θα αισθανθώ έτσι”. Όσο μεγαλώνεις, νιώθεις ανασφάλεια. Αναρωτιέσαι “Θα με αγαπούν όταν θα έχω πιο πολλές ρυτίδες;” Δεν θέλεις ουσιαστικά να μεγαλώσεις, αλλά να παραμείνεις παιδί”.

Διάβασε περισσότερα στο Ladylike

Επανάσταση εδώ και τώρα! Τα 60 πράγματα που θα μας κάνουν να επαναστατήσουμε

Γυναίκες γδύνονται στα δάση και υμνούν την ομορφιά