Η Lupita Nyong'o γίνεται έξαλλη με το photoshop που της έκαναν σε εξώφυλλο περιοδικού

Η ηθοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με το αποτέλεσμα, στο instagram.

Την ίδια στιγμή που άλλες ηθοποιοί θέτουν το Photoshop σαν προϋπόθεση για να δώσουν μια συνέντευξη και να φωτογραφηθούν για κάποιο μέσο, η Lupita Nyong'o διαμαρτύρεται μέσω των social media της για την επεξεργασία που είχαν οι εικόνες της όταν δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Grazia.

Η Lupita κατάγεται από την Κένυα και το Μεξικό και όπως θα δεις και στην ανάρτησή της στο Instagram, θέλει με κάθε της εμφάνιση να δείχνει πόσο περήφανη είναι για την καταγωγή και τα γονίδιά της. Το περιοδικό για το οποίο φωτογραφήθηκε, φαίνεται πως έκανε photoshop στα άφρο μαλλιά της ηθοποιού, γεγονός το οποίο την εξόργισε, αφού δεν είχαν ζητήσει την άδειά της για κάτι τέτοιο. Η ίδια βρήκε ιδιαίτερα προσβλητική την αφαίρεση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει και αναδεικνύουν την καταγωγή της, κι έτσι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκειά της με το ακόλουθο post.

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women's complexion, hair style and texture. #dtmh

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) στις

 

"Όπως έχω ξεκαθαρίσει στο παρελθόν, είμαι περήφανη για την φυσική μου κληρονομιά και παρόλο που μεγάλωσα πιστεύοντας πως το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά είναι τα πρότυπα της ομορφιάς, τώρα ξέρω ότι η σκούρα επιδερμίδα και τα άφρο μαλλιά είναι επίσης όμορφα. Το να βρίσκομαι σε εξώφυλλο περιοδικού με γεμίζει, αφού είναι μια ευκαιρία να δείξω στους άλλους και ειδικά στα παιδιά μας, ότι οι μαύροι άνθρωποι με περίεργα μαλλιά είναι όμορφοι όπως έχουν γεννηθεί. Είμαι απογοητευμένη με το ότι το Grazia μου ζήτησε να είμαι στο εξώφυλλό του και στη συνέχεια επεξεργάστηκε και λείανε τα μαλλιά μου ώστε να ταιριάζουν στη δική του αντίληψη του τι θα πει όμορφα μαλλιά. Αν με είχαν συμβουλευθεί, θα είχα εξηγήσει ότι δε μπορώ να στηρίξω ή να εγκρίνω την παράλειψη του ποια είναι η φυλετική μου κληρονομιά, με την πεποίθηση ότι θα το εκτιμήσουν. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να καταπολεμήσουμε την ασυνείδητη προκατάληψη κατά της μαύρης γυναικείας επιδερμίδας, μαλλιών, και υφής".

 

Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ