CELEBRITIES

Η Francoise Bettencourt Meyers είναι η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

AP Photo/Michel Euler

Τα πλούτη καμιά φορά έρχονται ως κληρονομιά στα χέρια μας κι άλλες τα βγάζουμε μόνες μας. Στην περίπτωση της Francoise Bettencourt Meyers ισχύουν και τα δύο καθώς είναι η πρόεδρος της L' Oreal. Κληρονόμησε την περιουσία και την εταιρεία των προγόνων της και αυτή η ίδια εταιρεία εξακολουθεί να βγάζει κέρδη που εσύ κι εγώ και ένας μαθηματικός μαζί μας δεν είναι εύκολο να τα μετρήσουμε. Με περιουσία που αγγίζει 49,3 δισεκατομμύρια δολάρια η Francoise Bettencourt Meyers βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, ενώ είναι 15η στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων επί γης.

Η εγγονή του ιδρυτή της L’ Oreal, Eugene Schueller (Γάλλος φαρμακοποιός που επένδυσε στις βαφές μαλλιών) είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 1997. Η Francoise Bettencourt Meyers μπήκε πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων πέρσι μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt (έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2017). Η Liliane ήταν στη λίστα του Forbes κάθε χρόνο από τη στιγμή που το Forbes εξέδωσε πρώτη φορά τη λίστα του το 1987. To 2009 η Liliane και η Francoise είχαν βρεθεί σε δικαστική διαμάχη για τις δωρεές ύψους 1 δις δολαρίων που είχε κάνει τότε η 87χρονη στον φίλο της Francois-Marie Banier. H Liliane, έπασχε από άνοια και παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της εταιρείας το 2011. Οι δυο γυναίκες τα βρήκαν. Άλλωστε τι είναι ένα δις μπροστά στα 49,3;

Η περιουσία της Francoise αυξήθηκε κατά 7,1 δις δολάρια ή αλλιώς 17% παραπάνω σε σχέση με πέρσι λόγω των φοβερά υψηλών κερδών της εταιρείας καθώς η ίδια και κοντινοί της συγγενείς συγκεντρώνουν το 33% των μετοχών της L’ Oreal. Το 90% περίπου του συνολικού πλούτου της προέρχεται από τις μετοχές της εταιρείας.

Η Francoise Bettencourt Meyers, ζει στο Παρίσι και παραλλήλως είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Bettencourt Meyers. Ο φιλανθρωπικός αυτός οργανισμός συμβάλει στην προώθηση Γάλλων επιστημόνων και καλλιτεχνών χορηγόντας project που έχουν να κάνουν με επιστήμες, με κοινωνική πρόοδο και με παραδοσιακές τέχνες. Επίσης εκτός από όλα αυτά είναι και συγγραφέας και έχει εκδόσει δύο βιβλία, ένα για τους θεούς της Ελληνικής μυθολογίας και ένα βιβλίο με σχολιασμό της Βίβλου.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler