CELEBRITIES

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συνάδελφοι και φίλοι τον αποχαιρετούν με μηνύματα που συγκινούν

NDP Photo Agency

Με κοινοποιήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δηλώσεις του στα μέσα, άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής και της πολιτικής αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (09/09), σε ηλικία 63 ετών.

 

Η οικογένεια του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή επιβεβαίωσε το δυσάρεστο γεγονός στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook. Στην ανάρτηση ευχαριστεί για τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται. 

«Η οικογένεια του λατρεμένου και χιλιοτραγουδισμένου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ανακοινώνει με οδύνη την απώλειά του. Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα.» ανέφερε.

Η κηδεία του καλλιτέχνη θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με ανακοίνωσή της στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε με μήνυμά του στο Twitter ότι «ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

«Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Από το “Διδυμότειχο Μπλουζ” μέχρι το “Νότο” συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές & γενιές. Συλλυπητήρια στους οικείους του» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ερμηνευτής και συνθέτης, από τους πρωτεργάτες μιας σκηνής που εξέφρασε με νότες και λόγια σταράτα, τα όνειρα και τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον Πολιτισμό, κληρονομιά σε όσους πιστεύουν στο καλό τραγούδι» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

 

Οι αγαπημένοι του φίλοι και συνάδελφοι θέλησαν να τον αποχαιρετίσουν επίσης. Μηνύματα γεμάτα συγκίνηση για έναν άνθρωπο που είχαν στις ζωές τους και μοιράστηκαν στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ανέφερε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό. Δεν το πιστεύω. Θα ζει στις ψυχές μας».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δημήτρης Σταρόβας. «Είναι ένα κεφάλαιο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησαν μαζί επί σκηνής. «Έχει αφήσει τόσο υλικό πίσω του και τα τραγούδια δεν πεθαίνουν ποτέ» είπε κλείνοντας.

Για έναν εμπνευσμένο άνθρωπο, έναν «ιδιαίτερο βάρδο» και έναν σεμνό άνθρωπο έκανε λόγο ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Φεύγει από τη ζωή ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ξεχωριστή είναι και η αναφορά του επί πολλά χρόνια κιθαρίστα του, Steve Tesser. Ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία από το ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη και έγραψε: « Γιατί, γιατί… Λαυρέντη μου γιατί; Μέχρι και την New York είδαμε μαζί, γιατί ρε μπαμπάκα μου.»

 

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency