CELEBRITIES

Η Σπυροπούλου και η Τσιμτσιλή με και χωρίς ρετούς για να επιλέξεις πώς τις προτιμάς

Instagram/ Konstantinaspiropoulou

Αυτό το καλοκαίρι ετοιμάσου τα περιοδικά που ξεφυλλίζεις στην παραλία να σε γεμίζουν με εικόνες διαφορετικές. Τέλος στις τύψεις που δεν γράφτηκες όλο το χρόνο στο γυμναστήριο, τέλος στα άγχη της σύγκρισης με κορμιά ιλουστρασιόν και αψεγάδιαστα. Όχι, δεν είμαι στα πρόθυρα της θερμοπληξίας, ξέρω τι σου λέω. Ο Άρης Καβαζτζίκης ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του περιοδικού Hello να σταματήσει να ρετουσάρει τις φωτογραφίες των διασήμων από τις παραλίες της χώρας.

Με το crash test του ρετούς που έγινε στις οθόνες μας στο «Πρωινό» ανάμεσα στα τμήματα photoshop των lifestyle περιοδικών δε, είμαστε βέβαιες πως και το You και το OK! θα βαδίσουν σε αυτά τα ίδια χνάρια. Το μόνο για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιες είναι πώς ένιωσαν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και η Σταματίνα Τσιμτσιλή μόλις αντικρίσουν το video που θα βρεις κι εσύ παρακάτω, όπου η εικόνα τους σε split screen παρουσιαζόταν με photoshop και μη.

 

«Επειδή τρώμε πολύ μεγάλο κράξιμο από το αναγνωστικό κοινό κάθε καλοκαίρι, γιατί μία συνήθεια των περιοδικών είναι να κάνουν ρετούς σε σώματα γυναικών και ανδρών, αποφασίσαμε μετά από μία πολύ εκτενή σύσκεψη και με την εκδότρια του περιοδικού καθώς γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για την διαφορετικότητα – ανεκτικότητα – φυσικότητα, ό,τι θέλουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους όπως είναι φυσικοί και όπως είμαστε όλοι μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει περάσει μια επεξεργασία πάνω στις φωτογραφίες στις επιδερμίδες των ανθρώπων, δεν υπάρχει περιοδικό χωρίς επεξεργασία», σημείωσε ο Άρης Καβατζίκης και στη συνέχεια όλοι σχολίασαν πόσο ωραία είναι η φυσική εικόνα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου που εμφανιζόταν μπροστά τους δίπλα σε κάποια που είχε φτιάξει η παρουσιάστρια για το Instagram.

Διάβασε κι αυτό: Κορινθίου, Ηλιάκη, Σπυροπούλου (κι όχι μόνο) φωτογραφίζονται με μαγιό χωρίς ρετούς. Χτυπάμε παλαμάκια

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στις οθόνες μας η Σταματίνα Τσιμτσιλή που με το ίδιο μαγιό βρέθηκε στις σελίδες του ΟΚ! και του Hello αλλά και του You και το split screen φανέρωσε τη διαφορά που δημιουργεί το photoshop στα σώματα.

«Το κορίτσι που βλέπει τηλεόραση, η γυναίκα, πρέπει να ξέρει κάτι: Μην προσπαθείς να μοιάσεις στο κορίτσι στο περιοδικό, γιατί και το κορίτσι στο περιοδικό δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα», σχολίασε η Αφροδίτη Γραμμέλη και πολύ χαρήκαμε με τέτοιου είδους τοποθετήσεις στις οποίες πάνω κάτω συμφώνησαν όλοι.

Διάβασε επίσης: Η Ελένη Μενεγάκη με μαγιό και χωρίς ρετούς κηρύσσει την έναρξη του καλοκαιριού από την Άνδρο

«Παλιότερα τι υπήρχε στα περιοδικά; Εσύ δεν μας κάθησες για ένα παπαρατσικό ή θέλουμε να σου την πούμε για κάτι; Θα σε βγάλουμε αρετουσάριστη για να σε εκδικηθούμε. Αυτό συνέβαινε. Τώρα μετά από 3,4 και 5 χρόνια να λέμε να υπάρχει η αλήθεια, αλλά επειδή αυτή την αλήθεια αγαπάμε, όχι για αρνητικό λόγο. Αλλάζει η λογική, η πρόθεση και η κουλτούρα όλων» σημείωσε η Φαίη Σκορδά και μάλλον βλέπουμε μια κάποια ελπίδα να αλλάξει η κουλτούρα του body shaming, να ανατέλλει στο βάθος.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/ Konstantinaspiropoulou