CELEBRITIES

H Κωνσταντίνα Σπυροπούλου διαβάζει Ρίτσο κι άλλες 3 διάσημες Ελληνίδες με λογοτεχνικές ανησυχίες

Είναι κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή που με πιάνουν αδιάβαστη το ομολογώ. Το τελευταίο από αυτά ήταν μία φωτογραφία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στο Instagram, όπου κατά τη διάρκεια φωτογράφισής της για διαφημιστική καμπάνια ρούχων, βρέθηκε να διαβάζει κάποια ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου. Όχι, δεν έκανε μόνο σε εμένα εντύπωση η επιλογή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου καλοκαιριάτικα να καταφύγει στην ποίηση, έκανε και στο Πρωινό που σχολίασε τη λογοτεχνική της επιλογή.

 

Κι αν σου κάνει εντύπωση αυτό, θέλω όπως έκανα κι εγώ μετά την πρώτη έκπληξη, να θυμηθείς ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι πτυχιούχος φιλολογίας και πριν από δύο χρόνια είχε διδάξει ελληνική λογοτεχνία σε σχολείο. Μάλιστα τότε είχε διδάξει τη Στέλλα Βιολάντη του Γρηγόριου Ξενόπουλου και είχε ποστάρει και σχετικά αποσπάσματα.

Διάβασε ακόμα: Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: “Τα σχόλια για τα κιλά μου έχουν πάρει διαστάσεις bullying”

Κι αν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει σπουδάσει το αντικείμενο, η Κατερίνα Καινούργιου είναι η ξεκάθαρα δηλωμένη φιλαναγνώστρια της ελληνικής showbiz. Πότε Κική Δημουλά και πότε Αλκυόνη Παπαδάκη, αρκετές ελληνίδες ποιήτριες και συγγραφείς έχουν από καιρό σε καιρό κάνει την εμφάνισή τους στον λογαριασμό της στο Instagram. Σου παραθέτω ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα που έχει μοιραστεί με τα hashtag #νυχτερινές και #ευαισθησίες να το συνοδεύουν.

 

Η Τζένη Μπαλατσινού πάλι ήταν η πιο «παλιά» στο μετερίζι των παρουσιαστριών με λογοτεχνικές ανησυχίες. Το περασμένο καλοκαίρι μόλις είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της topless από τους Λειψούς την οποία συνόδευσε με στίχους από το Μονόγραμμα του Ελύτη «Είμαι εγώ που φωνάζω, είμαι εγώ που κλαίω» και οι υπόλοιποι στίχοι που μας συγκινούν ήταν στο post το οποίο έχει πλέον αφαιρέσει από τον λογαριασμό της στο Instagram. Το 2014 η ίδια είχε απαγγείλει ένα ερωτικό τετράστιχο στο «Πρωινό Mou» το οποίο ωστόσο δεν είχε αφιερώσει στον τότε σύζυγό της Πέτρο Κωστόπουλο. Ουπς!

 

Κι αν η Τζένη Μπαλατσίνου είναι η παλιά, η Ελένη Μενεγάκη είναι εκείνη που θα κάνει και τις λογοτεχνικές της προτάσεις μέσω Instagram. To καλοκαίρι θα ποζάρει διαβάζοντας στον ήλιο το αγαπημένο βιβλίο της και το χειμώνα θα στηθεί μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα μας μιλήσει για το βιβλίο που την έχει συναρπάσει.

 

 

Και να κλείσω αυτό εδώ το πόνημα για τα κορίτσια της showbiz που αγαπούν το διάβασμα και καλά κάνουν, θέλω να σε και τις ενημερώσω πως το επόμενο βήμα τις περιμένει. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει ήδη περάσει από την ανάγνωση βιβλίων στον κόσμο της συγγραφής και το ίδιο έχει κάνει και ο Αντώνης Κανάκης, αλλά και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Για να μη μιλήσω ξανά για τον Γιώργο Αγγελόπουλο και την βιογραφία του. Τι περιμένουν λοιπόν;

Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/konstantinaspyropoulou