CELEBRITIES

Manu Chao-Κλέλια Ρένεση: Τραγούδησαν για τους πρόσφυγες σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Αχαρνών

Manu και Κλέλια, ένα ζευγάρι "φωτιά", μια ένωση πάθους, ένας έρωτας σταθμός. Δύο άνθρωποι που δείχνουν να τα έχουν βρει σε όλα τα επίπεδα και να το ζουν στο 100%. Ο Manu τη βλέπει και λιώνει (λογικό), η Κλέλια είναι η μούσα του, και πολύ το απολαμβάνει. 

Οι δυο τους άνθρωποι, προοδευτικοί και με συγκεκριμένη στάση ζωής- για τον Manu το ξέραμε χρόνια τώρα, πλέον το μάθαμε και για την Κλέλια- πριν λίγες μέρες βρέθηκαν στο κτίριο όπου κάποτε λειτουργούσε το ξενοδοχείο City Plaza της Οδού Αχαρνών και εδώ και καιρό έχει καταληφθεί από τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες και φιλοξενεί οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες που μέχρι πρότινος ζούσαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στους γνωστούς χώρους συγκέντρωσης όπως είναι το Ελληνικό και ο Πειραιάς. Μεταξύ αυτών είναι, όπως φαντάζεσαι, και πολλά παιδάκια.

Ο Manu Chao και η Κλέλια Ρένεση μπήκαν στο κτίριο- ουσιαστικά τους επετράπη η είσοδος από τους αλληλέγγυους και τραγούδησαν για τους πρόσφυγες. Να σημειωθεί το προφανές, ότι δηλαδή από τη στιγμή που το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη, οι αρχές δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Κάποιοι αντέδρασαν με την πρωτοβουλία αυτή του ζευγαριού, εξαιτίας της φύσης της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο (η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου έχει καταγγείλει δημόσια την κατάληψη της περιουσίας της). Από την άλλη, οι πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και χρόνια, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο κτίριο.