CELEBRITIES

Κλέλια Ρένεση: 5 φορές που μας έδωσε τις καλύτερες συμβουλές για το καλοκαίρι, την αγάπη, τη ζωή

Papadakis Press

Η Κλέλια Ρένεση είναι ενεργή στα social media στα οποία καταφεύγει για να μοιράζεται τις σκέψεις της και τη φιλοσοφία ζωής της. Η ηθοποιός που δεν παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις, έχει χτίσει εκεί την πλατφόρμα μέσα από την οποία μοιράζεται στιγμές της ζωής της που συχνά λειτουργούν ως αφορμές για να εκφράσει πιο ιδιαίτερα κι ουσιαστικά λόγια. Η Κλέλια Ρένεση, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι, συχνά πυκνά δίνει τις καλύτερες συμβουλές στους followers της για τη ζωή. Χωρίς διδακτισμό, απλά με τον τρόπο που η ίδια ζει και εκφράζεται.

Ήταν πριν από μερικές μέρες, που πραγματοποίησε μία τέτοια ανάρτηση. Η Κλέλια Ρένεση μιλούσε για το καλοκαίρι και για τις απαραίτητες σε όλους μας, διακοπές. Μαζί έστειλε ένα μήνυμα για την πολύτιμη αγάπη προς τον εαυτό μας, που εκφράζεται μόνο όταν αναγνωρίσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τα δικαιώματα του και του τα δώσουμε απλόχερα. Ένας μίνι οδηγός για το καλοκαίρι μόλις γεννήθηκε μέσα από τα λόγια της ηθοποιού.

Η Κλέλια Ρένεση γράφει τον μοναδικό «οδηγό» που χρειάζεσαι για ευτυχισμένες, καλοκαιρινές διακοπές

«Όλοι έχουμε μία θέση στον ήλιο. Μία θέση στο παιδικό μας δωμάτιο. Στο δικαίωμα στην ανεμελιά. Όσες ευθύνες κι αν έχεις αναλάβει, έχεις το δικαίωμα στη ραστώνη και την μπούρδα. Ο καυτός ήλιος της Μεσογείου σε διατάζει να χαμηλώσεις παλμούς και ανάσες. Είναι η ώρα της διακοπής. Από το διαολεμένο μηχάνημα που λέγεται νους και όλο σε παιδεύει», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση.

«Είναι η ώρα των αισθήσεων. Είναι η ώρα της αγάπης του εαυτού. Δεν χρωστάς σε κανέναν τίποτα. Μην μπεις σε περιπέτειες που δεν είναι για σένα. Μην πας εκεί που “πρέπει” μ’ αυτούς που “πρέπει” επειδή απλά αυτό είναι το αναμενόμενο από σένα. Κλείσε πατζούρια, γράψε “απών για λόγους συντήρησης” και φύγε νύχτα. Πάρε μόνο τα απαραίτητα. Τρέξε για βουτιά μέσα στην ηρεμία και την χαλάρωση. Φτιάξε μία φούστα τριγύρω σου και προχώρα σαν να μην τη διαπερνά τίποτα. Όλοι έχουμε μία θέση στον ήλιο», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Ο «οδηγός για καλό καλοκαίρι» της Κλέλιας Ρένεση είναι πολύτιμος όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά για κάθε καλοκαίρι σου ή ακόμα καλύτερα, για κάθε στιγμή που νιώθεις ότι ο εαυτός σου σού δίνει σήμα να κατεβάσεις τους ρυθμούς σου. Τότε θα μπορείς να κοιτάζεις τον καθρέφτη και να επαναλαμβάνεις τα λόγια με τα οποία έκλεισε την ανάρτησή της η ηθοποιός. «Τι ντύθηκες; Εγώ καλοκαίρι».

Η αγάπη που θα σώσει τον κόσμο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κλέλια Ρένεση μάς έχει δώσει «οδηγίες» για μία καλύτερη ζωή. Οι συμβουλές της προκύπτουν από δικά της βιώματα και δικές της σκέψεις και γι’ αυτό μοιάζουν με λόγια που κάποιος σοφός αποφάσισε να μοιραστεί με τον λαό του Instagram. Όπως αυτά που η Κλέλια Ρένεση είχε πει για την αγάπη, τον Οκτώβριο του 2021.

«Μόνο η αγάπη θα σώσει τον κόσμο (σου)», έγραφε τότε η ηθοποιός. Η αγάπη είναι αυτή που σώζει πρώτα τον δικό σου κόσμο κι έπειτα όταν εμποτιστείς σε αυτήν, τον κόσμο των γύρω σου που τον καλυτερεύεις, και έπειτα τον κόσμο των γύρω των άλλων κ.ο.κ, μέχρι που ιδανικά (κι ουτοπικά;) θα βυθίσει μέσα της ολόκληρο τον κόσμο σώζοντάς τον. Κι όλα ξεκινούν (και) από τον δικό σου μικρόκοσμο.

«Γίνε αυτό που ονειρεύτηκες και μοιράσου το ιερά και ήσυχα. Σαν μία ακτίνα του ήλιου που λούζει το χώμα. Τώρα είναι η ώρα η σωστή», πρόσθετε στην ανάρτησή της για την αγάπη η Κλέλια Ρένεση.

Η Κλέλια Ρένεση θέλει να θυμηθούμε την παιδική μας ηλικία

Η αγάπη και η επιστροφή στην παιδική ηλικία, στην εποχή που υπήρξαμε ο αληθινός εαυτός μας, είναι δύο από τα θέματα για τα οποία συχνά γράφει η Κλέλια Ρένεση στον λογαριασμό της στο Instagram. Γι’ αυτή την επιστροφή στην παιδικότητα είχε μιλήσει την ημέρα των 40στων γενεθλίων της, δείχνοντας και πάλι έναν άλλο δρόμο σε όλους μας, με προορισμό την ευτυχία.

«Θέλω να ευχηθώ σήμερα σε όλους μας να γυρίσουμε σε αυτές τις αναμνήσεις, να θυμηθούμε πώς ήταν όταν ήμασταν παιδιά. Να θυμηθούμε ότι τότε η επανάσταση φαινόταν μονόδρομος. Η ψυχική επανάσταση, αυτή που αλλάζει τα καθεστώτα τα οποία μας επιβάλλουν.

Αυτή είναι η μόνη επανάσταση, το τραγούδι της ψυχής μας. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε στο περιβάλλον μας. Πρέπει να αρχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα σωθικά μας περισσότερο, για να μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι, πιο ανέμελοι, πιο ειλικρινείς, πιο ελεύθεροι να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας», σημείωνε μεταξύ άλλων σε ένα video της, η ηθοποιός.

«Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες»

Η αλληλεγγύη είναι αυτή που εμπνέει την Κλέλια Ρένεση κι είναι αυτή που και η ίδια θέλει να εμπνεύσει σε όσους την ακολουθούν. Μεταξύ άλλων, στα posts της έχει μιλήσει και για τη γυναικεία αλληλεγγύη, στέλνοντας ένα μήνυμα ενθάρρυνσης κι ενδυνάμωσης στις γυναίκες. Η ανάρτησή της τότε, συνέπιπτε με την εποχή του ελληνικού #MeToo, των πολυάριθμων γυναικοκτονιών, των ειδήσεων περί σεξουαλικής βίας, όλων εκείνων των θεμάτων στην επικαιρότητα που μάς έκαναν να χάνουμε κάθε ελπίδα. Η Κλέλια Ρένεση ήρθε να μας τη δώσει μέσα από το κείμενό της, ήρθε να μας θυμίσει όλους τους λόγους για τους οποίους ο αγώνας για την ισότητα, τον σεβασμό στην αυτοδιάθεσή μας δεν μπορεί να σταματήσει.

«Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου», έγραφε η Κλέλια Ρένεση.

«Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας. Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες σας κι όποιο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμία μόνη, καμία μόνη, καμία μόνη», ανέφερε στο τέλος εκείνου του «οδηγού ενδυνάμωσης για γυναίκες», η Κλέλια Ρένεση.

Η «ξυπολησιά» που σώζει

Η τελευταία «συμβουλή» είναι η πιο απλή και την απηύθυνε στην κόρη της, Κοραλία, πρωτίστως και δευτερευόντως σε εμάςπου διαβάζουμε. «Ξυπολησιά/ Μόνο αυτή θα μας σώσει Κοραλιώ», έγραφε η Κλέλια Ρένεση σε ένα από τα λίγα, μικρά της κείμενα στο Instagram.

Η λεζάντα χρησίμευε για περιγραφή σε μία χειμωνιάτικη φωτογραφια που έδειχνε τα παπούτσια της κι εκείνα της κόρης της, δίπλα δίπλα, σε μία παραλία. Κι όμως, αν αυτή δεν είναι η μόνη συμβουλή που χρειάζεσαι για το καλοκαίρι, δεν ξέρω τι άλλο είναι. Ξυπολησιά, να νιώσεις ελεύθερη, να καταλάβεις με τις πατούσες σου τη θερμοκρασία της άμμου, το νερό στα πόδια σου, την υγρασία και τους κραδασμούς της γης που πατάς. Να νιώσεις ένα με όλα, ότι ανήκεις εκεί, να συντονιστείς με τον ήλιο της Μεσογείου.

Καλό καλοκαίρι!