CELEBRITIES

Η αλλαγή στον τρόπο που αποκαλούν τα Μέσα στη Βρετανία και την Αμερική την Kate Middleton

Ian Vogler/Pool via AP

Η νέα σεζόν των υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας ξεκίνησε και η Kate Middleton τη χειρίζεται όπως πρέπει, σαν βετεράνος πια στην πιο αναγνωρίσιμη οικογένεια της Βρετανίας. Μετά απο 8 χρόνια ως δούκισσα του Cambridge, έχει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις δημόσιες εμφανίσεις της και φαίνεται σαν να ξέρει πάντα πώς να σταθεί, πώς να ποζάρει και τι ακριβώς να πει είτε στις ομιλίες της είτε στις κουβέντες της με τους εργαζόμενους στα μέρη που επισκέπτεται και τους απλούς πολίτες που συγκεντρώνονται στις εκδηλώσεις στο ημερολόγιό της. Αυτό υποστήριξε πρόσφατα και το Αμερικανικό People επικαλούμενο πηγές από το Παλάτι. «Βρίσκει τη φωνή της» είπαν οι γνωρίζοντες, και το People τονίζει ότι αυτή η αλλαγή συμβαδίζει και με μία ακόμα.

Διάβασε ακόμα: Το νέο στοιχείο που επιβεβαιώνει (;) την τέταρτη εγκυμοσύνη της Kate Middleton

Το τελευταίο διάστημα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην Βρετανία και την Αμερική δεν αναφέρονται στην Kate Middleton ως δούκισσα του Cambridge, την αναφέρουν ευθέως ως «μέλλουσα βασίλισσα» αποδεικνύοντας ότι στα χρόνια του γάμου της και της δράσης της στο πλευρό του πρίγκιπα William, η μητέρα του επίσης διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα George, της πριγκίπισσας Charlotte και του πρίγκιπα Louis, είναι έτοιμη για τον ρόλο τον οποίο άτυπα ανέλαβε με το που είπε “I do”.

 

Δεν υπάρχει βέβαια ενημέρωση για το αν αυτή η αλλαγή είναι κατευθυντήρια γραμμή του παλατιού -στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν ξέρουμε πώς αισθάνεται γι’ αυτό ο αμέσως επόμενος διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, o 70χρονος πρίγκιπας Κάρολος-, σίγουρα πάντως δικαιώνει την προσπάθεια της βασίλισσας Ελισάβετ να τη συμβουλεύει σε θέματα που αφορούν στο βασιλικό πρωτόκολλο.

«Είναι πιο ανοιχτή για το τι θέλει να πει και παράξενο πώς, είναι πιο άνετη ταυτόχρονα» είπε πηγή από το φιλικό της περιβάλλον στο People (το δημοσίευμα αναπαρήγαγαν και βρετανικά Μέσα ενισχύοντας έτσι την εγκυρότητά του ως προς την αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Kate και στη χώρα της) και πρόσθεσε: «Είναι μια αφοσιωμένη μητέρα και προσφέρει στον δημόσιο βίο με τον τρόπο που θέλουμε να το κάνει. Το βλέπεις όλο και περισσότερο. Η νεαρή “μαθήτρια” της βασιλικής οικογένειας, έχει γίνει η μέλλουσα βασίλισσά μας». Αυτό απέδειξε σύμφωνα με τα ξένα μέσα και σε μία πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της, στα εγκαίνια του κήπου που δημιούργησε στο Surrey όπου εκφώνησε ομιλία -τις γράφει η ίδια. «Σαν γονιός έχω μάθει πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα, όχι μόνο στη φυσική τους ανάπτυξη, από τη στιγμή κιόλας της γέννησής τους» είπε μεταξύ άλλων η χαμογελαστή δούκισσα του Cambridge, ή ίσως πρέπει να πω κι εγώ, η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας.

Αξίζει να σημειώσω ότι η Kate, που εντυπωσιάζει όπως καταλαβαίνεις σε κάθε της δημόσια εμφάνιση, προς το παρόν έχει μια σχεδόν άδεια ατζέντα εκδηλώσεων. Εκτός από την τελετή ονοματοδοσίας σε ένα ερευνητικό σκάφος στις 26 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να εμφανιστεί στο πλευρό του συζύγου της, δεν προβλέπονται άλλες δημόσιες υποχρεώσεις μέσα στον μήνα, ενώ τον Οκτώβριο το ημερολόγιό της αναγράφει μόνο ένα πιθανό κρατικό δείπνο. Η απουσία περαιτέρω υποχρεώσεων ενισχύει τις φήμες που θέλουν την Kate Middleton έγκυο στο 4ο παιδί της, φήμες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευθεί επίσημα.

Κεντρική φωτογραφία: Ian Vogler/Pool via AP