CELEBRITIES

H Karlie Kloss ξεκαθάρισε πως ο φεμινισμός την έκανε να παραιτηθεί από “Άγγελος” της Victoria’s Secret

AP Photo/Thibault Camus

Οι λόγοι για τους οποίους η 26χρονη Karlie Kloss αποφάσισε μετά από 4 χρόνια συνεργασίας να παραιτηθεί το 2015 από «Άγγελος» της Victoria's Secret είναι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και μία πηγή έμπνευσης για όλες. Την ίδια εποχή που παραιτήθηκε ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Δεν την οδήγησαν να παραιτηθεί οι ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις, αλλά αυτά που μάθαινε στο Πανεπιστήμιο. Η θεωρία του φεμινισμού ήταν το αντικείμενο των σπουδών της στην σχολή Gallatin School of Individualized Study του Πανεπιστημίου και μόλις ασχολήθηκε με αυτό η Karlie δεν μπορούσε πλέον να δει την δουλειά της με τον ίδιο τρόπο όπως πριν.

Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Joel Ryan/Invision/AP

«Ο λόγος που αποφάσισα να σταματήσω να δουλεύω με τη Victoria’s Secret ήταν ότι δεν ένιωθα πως αντιπροσώπευε μια εικόνα που αντικατόπτριζε στα αλήθεια το ποια είμαι και το μήνυμα που ήθελα να στείλω στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο για το τι σημαίνει να είσαι όμορφη» είπε στην βρετανική Vogue στην τελευταία της συνέντευξη. Η Karlie Kloss ήταν αποφασισμένη να περπατήσει τον δικό της δρόμο με στόχο την γυναικεία ενδυνάμωση και όχι μόνο τον δρόμο της πασαρέλας. «Ήταν ένα καθοριστικό σημείο για εμένα, για το να κατακτήσω τη δύναμή μου ως φεμινίστρια, να κάνω τις δικές μου επιλογές και να καθορίσω τη δικό μου μήνυμα, είτε μέσα από τις εταιρείες με τις οποίες επιλέγω να δουλέψω είτε μέσω της εικόνας που προβάλω στον κόσμο» συνέχισε η ίδια.

Διάβασε επίσης: H Valentina Sampaio είναι το πρώτο transgender μοντέλο της Victoria’s Secret και ναι, ακόμη και αυτός ο ροζ κόσμος δείχνει να πηγαίνει μπροστά

Η Karlie Kloss δεν μετανιώνει για αυτή την απόφασή της. «Πιστεύω ότι φοβόμουν ότι θα χάσω μια δουλειά ή τη θέση μου στον χώρο αν έλεγα ότι δεν θέλω να κάνω κάτι. Αλλά δεν έχασα δουλειές. Ίσα ίσα, όσο περισσότερο εξασκούσα τη δύναμη της φωνής μου, τόσο περισσότερο σεβασμό κέρδιζα από τους συναδέλφους μου» σημείωσε. «Κέρδισα περισσότερο σεβασμό για τον εαυτό μου. Μόνο τώρα έχω την αυτοπεποίθηση να σταθώ στο – 1,87- ύψος μου γνωρίζοντας τη δύναμη της φωνής μου», σημείωσε.

Η Karlie Kloss δήλωσε πέρσι πως το show της Victoria’s Secret αφορά ακόμα τον κόσμο την εποχή του #MeToo, αναγνωρίζοντας τις κινήσεις που κάνει η εταιρεία για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εποχής για μη αποκλεισμό, μη αντικειμενοποίηση των γυναικών, ενίσχυση της ίσης εκπροσώπησης και της δύναμης των γυναικών. «Υπάρχει κάτι πολύ δυνατό σε μια γυναίκα που είναι κυρία της σεξουαλικότητάς της και έχει τον έλεγχο. Ένα show σαν κι αυτό γιορτάζει αυτή την αίσθηση και μας επιτρέπει να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ακόμα κι όταν φοράς τακούνια, make up ή ένα όμορφο σετ εσωρούχων, αν έχεις τον έλεγχο και τη δύναμη από μόνη σου, αυτό είναι sexy» είχε πει χαρακτηριστικά. Παρόλο που λίγους μήνες μετά από τότε, ο chief marketing officer της Victoria’s Secret, Ed Razek, σε δηλώσεις του στο ”Vogue Runway”, σημείωσε πως δε νομίζει να δούμε ποτέ transgender μοντέλα στο show (καταστρέφοντας φαντάζομαι και τα όνειρα της Karlie Kloss για μία εταιρεία που μπορεί να αντιπροσωπεύει την εικόνα που κι εκείνη θέλει να περάσει στον κόσμου) η εταιρεία πρόσφατα έκανε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός περιλαμβάνοντας στις τάξεις των «Αγγέλων» του και την Valentina Sampaio, το πρώτο trangender μοντέλο που θα συμμετέχει στην πασαρέλα των show του. Το κλειδί σε όλα αυτά που προσπαθεί να πει η Karlie Kloss, είναι το ανεξάρτητα τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι να μπορείς και να θέλεις να θέτεις τους δικούς σου όρους στην εικόνα που προωθείς, στο μήνυμα που γράφεις με τη δουλειά σου και όλα θα πάνε μερικά βηματάκια μπροστά. Πρώτα από όλα εσύ, θα πας μπροστά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus