CELEBRITIES

14 ονόματα celebrities που τόσο καιρό προφέρεις λάθος

Αν σε λένε Μαρία ή Γιάννη σίγουρα δεν έχεις ιδέα πως είναι να λένε συνέχεια λάθος το όνομά σου· το πολύ πολύ να σημειώσει λάθος το επίθετό σου ο κύριος στα σουβλάκια και να σε ψάχνει ο ντελιβεράς με τις ώρες. Για αυτό και κανείς δεν μπορεί να νιώσει τον καημό του Jake Gyllenhaal, που έχει ακούσει δεκάδες version του επιθέτου του ή της Saoirse Ronan, που έχει πάρει απόφαση ότι ποτέ κανείς δεν θα την φωνάξει σωστά.

Για να βάλουμε τέλος στις απορίες ''Είναι Γκύλενχαλ ή Γυλενχάλ; Σία Λαμπεούφ ή Λεμπάφ;'' αποφάσισα να ψάξω βίντεο με τις σωστές προφορές των ονομάτων, έτσι για να ηρεμήσουν και οι celebrities- γιατί με αυτό το παράπονο πάνε κάθε βράδυ για ύπνο, είμαι σίγουρη.

Αυτή η λίστα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με τον Jake, τον άνθρωπο που έχει το πιο δύσκολο όνομα που ποτέ κανείς δεν θυμάται πώς γράφεται/ προφέρεται. Το μόνο σίγουρο είναι τόσο καιρό το λες λάθος, γιατί όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος, η σωστή προφορά είναι Γιλενχούλεχεϊ. ΠΟΙΟΣ. ΞΕΡΕΙ.

Quvenzhané Wallis- ”Κουαβανζανέι Γουάλις”

Η φανταστική πρωταγωνίστρια της ταινίας ”Βeasts of the southern wild” άφησε έκπληκτο το κοινό με την ερμηνεία της και μπερδεμένους τους δημοσιογράφους που δεν μπορούσαν να προφέρουν το όνομά της. Στο βίντεο που ακολουθεί εξηγεί ακριβώς πώς πρέπει να το λέμε.

Saoirse Ronan- ”Σίρσα Ρόναν”

Το όνομα της Ιρλανδής ηθοποιού θα μπορούσε να λέγεται και ‘δεν είναι αυτό που φαίνεται’ γιατί πραγματικά ΔΕΝ είναι αυτό που φαίνεται- ούτε Σάρσε, ούτε Σαόρσι και σε καμία περίπτωση Σαοιρσέ, αλλά Σίρσα.

Amanda Seyfried- ”Αμάντα Σάιφρεντ”

Η γλυκούλα Amanda έχει αποκαλύψει ότι μέχρι και η αδερφή της λέει λάθος το επίθετό τους, τι να πει κανείς.

Nikolaj Coster-Waldau- ”Νικολάι Γουαλντάου”

Ο Jaime Lannister της καρδιάς μας, στην πραγματικότητα δεν λέγεται Νικολάζ (θα ήταν τέλειο ωστόσο) ούτε Ουαλντάου, αλλά Νικολάι Γουαλντάου.

Charlize Theron- ”Σάρλις Θέρον”

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι η Charliz, ακόμα να μάθουμε να λέμε σωστά το όνομά της- όπως θα δεις και στο βίντεο που ακολουθεί η σωστή προφορά είναι Σάρλις Θέρον. Όλα λάθος.

Chloë Sevigny- ”Κλόι Σέβινι”

Ο τόνος στο όνομα της Chloë έχει μπερδέψει πολύ κόσμο, γιατί στη Γαλλία το όνομά διαβάζεται Κλοέ(ι) με ένα απαλό (ι) στο τέλος και στην Αμερική Κλόε ή Κλόι. Αποφασίζω τελείως δημοκρατικά να την λέμε Κλόι, για να ξεχωρίζει και από την Κλόε Καρντάσιαν.

Ralph Fiennes- ”Ρέηφ Φάινς”

Μην είναι Ραλφ Φιένες ή Ραλφ Φίενες; Τίποτα από τα δύο, το όνομά του διαβάζεται Ρέηφ, μην ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω.

Julianne Hough-  ”Τζούλιαν Χαφ”

Όπως έλεγε σε μια συνέντευξή της η Julianne έχει ακούσει διάφορες εκδοχές του επιθέτου της ωστόσο η καλύτερη ήταν αυτή που έμοιαζε με έντονο βήχα. Η σωστή προφορά είναι Χαφ, τελείως διαφορετική από αυτό που περιμένει κανείς.

Mia Wasikowska- ”Μία Βασικόφσκα”

Προσωπικά για πολύ καιρό απέφευγα να πω το επίθετο της Mia, αναφερόμουν σε αυτή ως ”η Mia από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, αλλά μετά έμαθα ότι την λένε Βασικόφσκα και πλέον απολαμβάνω πολύ να το λέω. Βασικόοοοφφφφσκα, ορίστε τέλειο.

Rachel Weisz- ”Ρέιτσελ Βάις”

Γουίζ, Γουζ ή Γουάζι; Όχι, Βάις- σαν την μπύρα!

Shia Labeouf- ”Σάια Λαμπάφ”

Αν έβαζα 5 ευρώ στην άκρη κάθε φορά που προσπαθούσα να πω σωστά το όνομα του Shia Labeouf θα μπορούσα να πάρω τα αγαπημένα μου sneakers.

Zosia Mamet- ”Ζόσια Μάμετ’

Μπορεί να φαίνεται εύκολο το όνομα της αλλά πολλοί το προφέρουν λάθος- δεν είναι Ζοσία, ούτε Ζοζία ή Ζόζια, αλλά Ζόσια, με παχύ ζζζζ.

Kaley Cuoco- ”Κέιλι Κουόκο”

Άλλο ένα όνομα που φαίνεται εύκολο αλλά όλοι το λέμε λάθος. Η πρωταγωνίστρια του ‘Big Bang Theory’΄δεν λέγεται Κάλεϊ αλλά Κέιλι, γιατί το ‘a’ προφέρεται ‘έι’ όπως όλοι ξέρουμε.