CELEBRITIES

Ιβάν Σβιτάιλο: “Γύρισα από τη Νέα Υόρκη γιατί η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου”

Ο γοητευτικός χορευτής που αυτή την περίοδο συμμετέχει στην διασκευή της αρχαίας κωμωδίας «Εκκλησιάζουσες» από τον Αλέξανδρο Ρήγα, αποκαλύπτει πως για χρόνια προσπαθούσε να βρει δικαιολογίες για να βρεθεί μακριά από την Ελλάδα. Η έλλειψη υποδομών και παράδοσης στο χορό, η κρίση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια... Όταν όμως ο Ιβάν Σβιτάιλο βρέθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη με υποτροφία, προκειμένου να βελτιώσει τις χορευτικές του ικανότητες συνειδητοποίησε τι αφήνει πίσω του.

«Ανακάλυψα πως ένα πάτωμα είναι, όπως είναι εδώ, έτσι κι εκεί και ένας πιανίστας» σχολιάζει καλεσμένος της εκπομπής «Καλοκαίρι Μαζί στις 10» και προσθέτει ότι επέστρεψε στην Ελλάδα, γιατί ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου. «Μου λείπει κίνηση της Νέας Υόρκης, η ταχύτητα, οι άνθρωποι που συναντάς σε αυτή την πόλη» σχολιάζει.

Σε ό,τι αφορά στην παραμονή του στην Αμερική, ο χορευτής αποκαλύπτεις πως έμενε στην εστία, σε ένα μικρό δωμάτιο με άλλους σαν κι εκείνον από όλες τις γωνιές του πλανήτη. «Ήταν ένας Σουηδός, ένας Ιάπωνας και εγώ ο Ελληνορώσος» αναφέρει. Δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν κάτι άγνωστο σε εκείνον, αφού μεγάλωσε με την μητέρα του στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο εκείνη σπούδαζε στη Φιλοσοφική.

Ο Σβιτάιλο δεν έκανε μόνο χορό στη Νέα Υόρκη. Δούλεψε και ως σερβιτόρος, έκανε όπως λέει λάτζα, φιλετάρισμα ψαριού. Εργαζόταν σε ελληνικό εστιατόριο, όπου αφού εργάστηκε σε όλα τα πόστα, έφτασε στη θέση του μάνατζερ.

Τα σχέδια για την οικογένεια

Ο Ιβάν μίλησε όμως και για την προσωπική του ζωή και αποκάλυψε πως είναι σε σχέση τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως είπε, η σύντροφός του είναι επίσης χορεύτρια, κάτι που για εκείνον είναι σημαντικό προκειμένου να μπορεί να αντιληφθεί ο ένας, τις δυσκολίες του άλλου στη δουλειά. Όσο για το αν θέλει να κάνει οικογένεια; «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν το να αποκτήσεις ένα παιδί. Εκεί συνειδητοποιείς ποια είναι τα ουσιαστικά πράγματα» αναφέρει για το ενδεχόμενο να κάνει παιδιά. «Αρκεί να μην κάνω κόρη, γιατί θα με καταστρέψει» προσθέτει, εξηγώντας πως ένα κορίτσι πιστεύει πως θα βρίσκει όλα τα κουμπιά του και θα μπορεί να τον κάνει ό, τι θέλει.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

 

Κεντρική φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Waitkinson