CELEBRITIES

Rose McGowan: Η ομιλία της στο Women’s Convention “διέλυσε” τον Weinstein

Πόνεσε. Είδε τις πόρτες του Hollywood να κλείνουν η μία μετά την άλλη, τόλμησε, όμως, να μιλήσει δημόσια για όσα πέρασε στα χέρια του διεστραμμένου παραγωγού Harvey Weinstein. Η Rose McGowan κατάφερε να κάνει ολόκληρη την Αμερική να μιλάει για εκείνη μετά τη χθεσινή βραδιά.

Η γνωστή καλλιτέχνις και ακτιβίστρια –που ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τον βιασμό της από τον Harvey Weinstein δημόσια- έδωσε το παρών στην εκδήλωση Women’s Convention στο Detroit και τόλμησε να μιλήσει για τον χειρότερο εφιάλτη της, δίνοντας δύναμη σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο.

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε φτερά αυτή τη δύσκολη ώρα”, είπε αναφερόμενη στο κοινό.

Όλα ήταν τόσο παράλογα. Το πρόσωπο του τέρατος ήταν παντού, είχε γίνει ο εφιάλτης μου. Σώπασα 20 ολόκληρα χρόνια. Ντρεπόμουν πολύ, βασανίστηκα και κακολογήθηκα. Και ξέρετε κάτι; Είμαι ακριβώς σαν εσάς. Ό,τι συνέβη σε εμένα πίσω από τις κάμερες, συμβαίνει σε όλες μας σ’ αυτή την κοινωνία. Δε μπορώ να το ανεχτώ πια και δε θα το ανεχτώ”, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενη στον βιασμό της με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα…

 

Το συμβάν έλαβε χώρα το 1997, στα 23 της χρόνια. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, ένα βράδυ στο Φεστιβάλ του Sundance, βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον Weinstein, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για όσα ακολούθησαν.

Δεν της επιτρέπει, βλέπετε, το συμβόλαιο των 100.000 δολαρίων που είχε υπογράψει λίγο νωρίτερα. Η ίδια είχε ενημερώσει τον διευθυντή των studio παραγωγής τους, ο οποίος όμως την αμφισβήτησε υποστηρίζοντας πως… δεν είχε αποδείξεις.

Σήμερα, στα 44 της χρόνια, η ταλαντούχα ηθοποιός παίρνει την εκδίκησή της με μια ομιλία γροθιά στο στομάχι για όλους εκείνους που γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Για όλους κείνους που ανέχτηκαν τη δράση ανθρώπων σαν τον Weinstein.

Και πολύ τη χαιρόμαστε.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP