CELEBRITIES

Σκάνδαλο Weinstein: Η Βlythe Danner υπερασπίζεται την κόρη της, Gwyneth Paltrow

Κι ενώ μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση Harvey Weinstein έρχεται να προστεθεί, αυτή τη φορά με την παραίτηση του μέχρι πρότινος κραταιού παραγωγού από το Δ.Σ. της εταιρείας του, Weinstein Company, η διάσημη ηθοποιός και μαμά της Gwyneth Paltrow, Blythe Danner, παίρνει θέση για το σκάνδαλο και κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε η κόρη της την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον χολιγουντιανό παραγωγό, όταν ήταν 22 χρονών.

Τις τελευταίες ημέρες η Paltrow έχει δεχτεί έντονη επίκριση για το γεγονός ότι παρόλο που ο Weinstein, όπως υποστηρίζει, της είχε κάνει την ανήθικη πρόταση να τον ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρά του και να του κάνει μασάζ, εκείνη συνέχισε να συνεργάζεται μαζί του για την ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ αποκαλύπτοντας το σκηνικό μόνο στον τότε σύντροφό της, Brad Pitt (ο οποίος κατόπιν προειδοποίησε λεκτικά τον παραγωγό σε ένα τετ-α-τετ) και χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω, φοβούμενη μήπως την απολύσει- και γενικότερα μήπως χάσει την ευκαιρία να κάνει καριέρα. Ειδικά η δημοσιογράφος Laureen Dowd κατηγορεί ανοιχτά την Paltrow για αριβισμό. “΄Ηθελε να γίνει η Πρώτη Κυρία της Miramax”.

Η Blythe Danner, αισθανόμενη την ανάγκη να υπερασπιστεί την κόρη και συνάδελφό της, έστειλε επιστολή στους New York Times στην οποία αναφέρει πως δεν μπορεί να μείνει άλλο σιωπηλή απέναντι στα όσα υποτιμητικά γράφονται για την Paltrow από τη δημοσιογράφο Maureen Dowd. “Η Gwyneth δεν ‘άφησε κατά μέρος τους ενδοιασμούς της προκειμένου να γίνει η Πρώτη Κυρία της Miramax’. Συνέχισε να παλεύει και να επιμένει ώστε ο κύριος Weinstein να της φερθεί με σεβασμό”, συμπληρώνοντας πως ο πατέρας της, Bruce Paltrow έχει μάθει στην κόρη του “πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της”, όπως και πολλές ακόμα γυναίκες σ’ αυτή τη δουλειά. “Προτείνω λοιπόν στους ειδήμονες να σταματήσουν να ρίχνουν ευθύνες στις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει αθέμιτες σεξουαλικές πρακτικές και να επικεντρωθούν στους εποικοδομητικούς τρόπους που θα εμποδίσουν αυτή τη συμπεριφορά στο μέλλον”, κλείνει στην επιστολή της, η Blythe Danner.

 

Κεντρική φωτογραφία: John Salangsang/Invision/AP