CELEBRITIES

Η Gwyneth Paltrow δεν τρώει χταπόδι. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος;

Αυτή είναι η Gwyneth Paltrow. Εκεί που δεν το περιμένεις κάνει μία δήλωση και σου αναστατώνει τον εγκέφαλο. Μέρες νηστείας και τα μαλάκια στο επίκεντρο. Τι μαγείρεψες σήμερα; Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι; Μη σ' ακούσει η Gwyneth. Ούτε να το δει το χταπόδι. Δεν το σνομπάρει. Το έχει πολύ ψηλά για να το δει στη σχάρα με λεμόνι.

Μιλούσε με τους συνεργάτες της στο Goop μέσω Slack όταν ένας από αυτούς αποφάσισε να τους πει για το χταπόδι που δοκίμασε το προηγούμενο βράδυ σε ένα εστιατόριο.

Δεν ήταν να το δει. Η απάντηση ήταν άμεση και μάλλον απρόβλεπτη. ”Τα χταπόδια είναι πολύ έξυπνα για να τα τρώμε. Ακούγεται τρελό αλλά έχουν περισσότερους νευρώνες στον εγκέφαλο από εμάς. Έπρεπε να σταματήσω να τα τρώω γιατί όλο αυτό με φρίκαρε.”

Για να ξέρεις…

Τα χταπόδια διαθέτουν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο νευρικό σύστημα. Έχει αποδειχθεί πως είναι τα μοναδικά ασπόνδυλα που μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία. Τα πειράματα λαβύρινθου και επίλυσης προβλήματος δείχνουν ότι έχουν βραχύχρονη και μακρόχρονη μνήμη. Στα εργαστηριακά πειράματα τα χταπόδια μπορούν να εκπαιδευθούν εύκολα για να διακρίνουν μεταξύ διαφορετικών μορφών και των σχεδίων.

Τελικά θα φας μόνο κοφτό μακαρονάκι σήμερα;