CELEBRITIES

Τον Γρηγόρη Βαλτινό τον ξέρεις. Καιρός να γνωρίσεις και τον γιο του Νικηφόρο

ndp

Αυτές τις ημέρες παραδοσιακά οι συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων μαζεύονται λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο στο θέατρο για να κόψουν όλοι μαζί την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους. Το ίδιο και οι ηθοποιοί και οι συντελεστές των παραστάσεων που παρουσιάζονται στην σκηνή του θεάτρου Ιλίσια Βολανάκης. Ανάμεσα τους φυσικά και ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» Γρηγόρης Βαλτινός για τον οποίο το συγκεκριμένο θέατρο αποτελεί την δική του καλλιτεχνική στέγη εδώ και χρόνια. Μαζί έκοψαν και τη δική τους πίτα και οι συντελεστές της παράστασης «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες». Ο αγαπητός ηθοποιός κέρδισε μάλιστα και το φλουρί σε μία από τις πίτες, ενώ κοντά του είχε και το ένα από τα δύο σταθερά φλουριά καλοτυχίας της ζωής του, τον γιο του Νικηφόρο.

ndp

NDP Photo Agency

ndp

NDP Photo Agency

Ο Νικηφόρος Βαλτινός δεν βρέθηκε τυχαία στο θέατρο, ούτε απλά για να συνοδεύσει τον πατέρα του στην κοπή της πίτας. Ο ίδιος έχει γράψει μαζί με τον Θωμά Αντωνάτο το κείμενο του έργου Αλ,Το παλιό ρομπότ, της παιδικής παράστασης που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Ιλίσια από τις 6 Ιανουαρίου.

ndp

NDP Photo Agency

ndp

NDP Photo Agency

Ο 29χρονος Νικηφόρος είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους που ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει αποκτήσει από τον πολύχρονο και ευτυχισμένο γάμο του με την Εύα Μπίθα. Ο μικρότερος είναι ο 25χρονος Γιάννης. Ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει πει σε συνέντευξή του ότι το μόνο από το οποίο θα απέτρεπε τους γιους του είναι: «να ασχοληθούν με τη δουλειά μου. Πόσοι ηθοποιοί βιοπορίζονται σε βάθος χρόνου; Ούτε είκοσι στους επτά χιλιάδες. Αν το εκλάβει κανείς σαν επάγγελμα, θα δυστυχήσει. Καλύτερα να το δει σαν πάθος, που μπορεί να εξελιχθεί και σε επάγγελμα».

Πάντως ο μεγάλος του γιος δεν τον απέφυγε τον χώρο του θεάτρου τελικά αν και από διαφορετικό μετερίζι. Και μπορεί ίδιους να μην τους λες, από τις φωτογραφίες τους, αλλά η αγάπη για το θέατρο είναι σίγουρα τόσο κοινή μεταξύ τους όσο και το ζεστό, γλυκό χαμόγελο και βλέμμα τους.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency