CELEBRITIES

Νέα κόντρα Λιάγκα – Αρναούτογλου- Λιανού. Η (περίπου) απάντηση του Γιώργου Λιάγκα

ndp photo Agency

Μια έντονη τηλεοπτική κόντρα ξεκινά μόλις στην ελληνική τηλεόραση. Από τη μία βρίσκεται ο Γιώργος Λιάγκας και ο Δημήτρης Παπανώτας και από την άλλη πλευρά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Λιανός. Οι πρώτοι συνεργάζονται στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και οι δεύτεροι σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ανάμεσά τους, βρέθηκε το “The Voice” και οι ειδήσεις που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με το ποιος θα αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής. Και θα σου εξηγήσω αμέσως τι έγινε.

Διάβασε κι αυτό: The Voice: Αποκαλύφθηκε (ή όχι;) ο παρουσιαστής και ο τέταρτος κριτής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΚΑΪ επιθυμεί την παρουσίαση να αναλάβει η Τάμτα ωστόσο εκείνη δεν έχει υπογράψει ακόμα, ενώ η πλευρά της Acun Medea προτιμά τον Γιώργο Λιανό. Οι πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν The Voice, έφεραν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα πρώτα το ρεπορτάζ στο οποίο αποκάλυψε ότι την παρουσίαση θα αναλάβει ο Γιώργος Λιανός κι έπειτα ένα δεύτερο που έβαζε την Τάμτα στη θέση της κύριας παρουσιάστριας του show. Κάπου εκεί ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε: «Ο Λιανός είναι καλύτερος από την Τάμτα; Μπορεί να μην έχει δουλειά ο άνθρωπος, καλά κάνει και δουλεύει». Κι αυτή ήταν η αρχή. Ο Γιώργος Λιανός του έστειλε μήνυμα για να του πει ότι ενοχλήθηκε κι ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε ξανά στον “αέρα”. «Μου στέλνει μηνύματα ο Γιώργος Λιανός ότι πειράχτηκε και λοιπά. Του απαντάω με γλυκύτητα ότι είναι ένα πρόσωπο με το οποίο έχω συνεργαστεί και τον εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο και τον θεωρώ πολύ καλό παρουσιαστή. Τι να πω εγώ. Δεν έχει ακούσει άνθρωπος όσα έχω ακούσει εγώ. Όταν εκτιθέμεθα ρε Γιώργο μας κρίνουν όλοι. Τώρα αν σε πείραξε, μπορεί να ήταν λίγο τσιμπημένο αλλά είπαμε και καλά. Ο καθένας λέει την γνώμη του και όχι με εμπάθεια και κακία. Αν τον πείραξε κάτι του ζητάμε και συγνώμη», είπε ο Γιώργος Λιάγκας κι αν περίμενες τα πράγματα να ηρεμήσουν, μάντεψε. Δεν ηρέμησαν.

Δες εδώ το τελευταίο σχετικό με το “The Voice” ρεπορτάζ του Πρωινού.

Τη σκυτάλη πήρε η πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, της Νάνσυς Αντωνίου, του Γιώργου Λιανού και του Παναγιώτη Τζωρτζάτου η οποία με ένα χιουμοριστικό κλιπ σχολίασε το θέμα υπονοώντας ότι ο Γιώργος Λιάγκας υποβάθμισε τον Γιώργο Λιανό για να πάρει ο ίδιος τη θέση του παρουσιαστή του “The Voice”. «Για τέτοια ζεις Λιάγκα! Να δημιουργείς εντάσεις, να δημιουργείς πάθη, να δημιουργείς εκνευρισμό, μίση και ίντριγκα. Δεν χόρτασες; Δύο χρόνια ήσουν εκτός, τώρα τα πήρες όλα. Άσε και κανέναν άλλον να φάει ψωμάκι», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ενώ στη συνέχεια ακόμα πιο σοβαρά είπε: «Ξέρω ότι τρελαίνεστε για τέτοια. Παπανώτα ζεις για να κοντράρεσαι, για να έχεις ψωμί να μιλάς. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε καταγγελτικοί. Αν ξαναπειράξετε τον Λιανό, να είσαστε έτοιμοι να βγουν στη φόρα πράγματα που δεν είστε έτοιμοι να τα ακούσετε». Το απόσπασμα παίχτηκε και στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, με αποτέλεσμα στην κόντρα των δύο παρουσιαστών, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πρώην σύζυγός της, να πάρει θέση και η ίδια.

 

«Μιλήσατε για κόντρα, εγώ βλέπω επίθεση. Και εδώ είναι προσωπική επίθεση. Υπήρχε το ρεπορτάζ και έγινε από διάφορες εκπομπές και site αλλά εδώ είναι λίγο έντονο αυτό» σημείωσε η Φαίη Σκορδά. «Τον Γιώργο Λιανό ο οποίος θεωρώ ότι είναι πολύ αξιοπρεπές παιδί, ενόχλησε όλο αυτό το “θα είναι ή δεν θα είναι” και είναι ανθρώπινο. Γιατί πετάγεται ο Αρναούτογλου; Είναι λίγο υπερβολικό», αναρωτήθηκε αργότερα συζητώντας με τους συνεργάτες της ενώ στη συνέχεια όταν η Αφροδίτη Γραμμέλη τόνισε ότι και την ίδια είχε «απειλήσει» ο Γρηγόρης Αρναούτογλου όταν είχε ασκήσει κριτική στον Γιώργο Λιανό, θυμήθηκε κι εκείνη μια αντίστοιχη εμπειρία: «Δεν πήρε μια μέρα ο Γρηγόρης τηλέφωνο και εσένα Άρη μου και εσένα Δημήτρη μου και απειλούσε; Απείλησε εμένα; Όχι;». «Εγώ καταλαβαίνω το Λιανό και είναι ανθρώπινο, και είναι πολύ αξιοπρεπής. Ποιος θα ήταν στη θέση του και δεν θα τον ενοχλούσε να γράφεται μία ότι θα είσαι και μία ότι δε θα είσαι. Η “απόρριψη” όμως έχει να κάνει με το κανάλι, όχι με ένα σχόλιο», είπε η Φαίη Σκορδά και κατέληξε γελώντας: «Ο Acun φταίει για όλα».

NDP Photo Agency

O Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Φαίη Σκορδά με άλλους παρουσιαστές του σταθμού στην παρουσίαση προγράμματος του ΑΝΤ1- NDP Photo Agency

Ιστορική αναδρομή

Η κόντρα μεταξύ Γιώργου Λιαγκά και Γρηγόρη Αρναούτογλου χάνεται στα βάθη του τηλεοπτικού χρόνου. Εμείς τη μάθαμε όταν ο Γιώργος Λιάγκας απέκτησε κι έπειτα είδε να κόβεται η βραδινή του εκπομπή “Late Night” στον ΑΝΤ1, εκεί όπου ήδη ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρουσίαζε ήδη το “The 2night Show”. Τότε όμως, σχετικό δημοσίευμα του Down Town είχε αποκαλύψει ότι η κόντρα τους είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, από την εποχή που συνυπήρχαν στο Mega το 2010 – 2011 (Ο Γιώργος Λιάγκας παρουσίαζε το “Πρωινό μου” και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου το “Money Drop”). «Θα μπορούσες να γράψεις απλώς ότι ο ένας δεν συμπαθεί τον άλλον.

Ο Λιάγκας θεωρεί τον Γρηγόρη λαϊκό και ο Γρηγόρης τον Λιάγκα αρκετά υποτιμητικό απέναντι στους ανθρώπους που χειρίζεται», έλεγε στέλεχος του ΑΝΤ1 τότε στο Down Town . Το 2010 γίνεται η πρώτη πρόταση για συνεργασία μεταξύ τους σε ένα βραδινό talk show με δύο παρουσιαστές. Το δοκιμαστικό τους γίνεται, με καλεσμένη την Αθηνά Οικονομάκου και εγκρίνεται από τον Πέτρο Μπούτο, τότε διευθυντή προγράμματος του Mega. Αλλά ο Γιώργος Λιάγκας αποχωρεί από το project τελευταία στιγμή. «Ο Γιώργος μάλλον δεν ήθελε να κάνει ντουέτο με τον Γρηγόρη.

Το όνειρό του ήταν να κάνει talk show βραδινό μόνος του», εξηγούσε η ίδια πηγή στο Down Town. Πέρσι στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ κάπου πιστέψαμε πως η κόντρα τους πάει να σβήσει. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς,  ο γαμπρός Αντώνης Ρέμος σήκωσε τον Γιώργο και τον Γρηγόρη πάνω στη σκηνή και τους ζήτησε να τα βρουν. Απευθυνόμενος στον Γιώργος Λιάγκα είπε: «Γιατί έκανες επίθεση στον αδερφό μου;» «Για να έχει ενδιαφέρον η ζωή μας» απάντησε γελώντας ο παρουσιαστής. Και συνέχισε: «Τώρα θα κάνουμε μαζί με τον Γρηγόρη εκπομπή, θα μας πάρεις εδώ στον Alpha με τον Κοντομηνά».

Η δημόσια συζήτηση έληξε με τον Γιώργο Λιάγκα να μην κρατιέται και να πετάει το καρφί του στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι τον κρατούν σε απραξία. Τι έκανε ο Γρηγόρης; Για περίπου 2 λεπτά κοιτούσε και χαμογελούσε, μέχρι που πήρε το μικρόφωνο. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μόλις παρακολουθήσατε την εκπομπή ‘Τα αδέρφια τα είπανε’, αλλά εδώ ήρθαν οι άνθρωποι να διασκεδάσουν. Πού είναι οι Κουβανέζοι; Είναι έτοιμοι;». Περισσότερο αμηχανία υπήρξε παρά συμφιλίωση. Κι αν υπήρχε έστω κι ένα ψήγμα αυτής, μόλις χάθηκε οριστικά.

Η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα

Είμαι βέβαιη ότι περίμενες να υπάρξει και νέα αναφορά του Γιώργου Λιάγκα στο ζήτημα μέσω της σημερινής εκπομπής του και δεν είχες άδικο. Ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον χρόνο του και σαν το πάνελ γύρω του να του φώναζε «Λό-γο, λο-γο», πήρε βαθιά ανάσα και είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ θεωρώ ότι στην αρχή το πήγαν καλά γιατί κάνανε πλάκα. Μου έστειλε μήνυμα τώρα ο Γρηγόρης και μου λέει “Γιώργο, πες στον Δημήτρη ότι πραγματικά κάναμε πλάκα”. Επειδή με τον Γρηγόρη εγώ έχω καλή σχέση, δέχομαι αυτό που μου στέλνει τώρα. Είναι ευθύς άνθρωπος. Θέλω να σας πω κάτι, το οποίο το εννοώ: Πρώτα στο Λιανό, μου έστειλε μήνυμα προχθές και απάντησα στον αέρα και του είπα είσαι πια παρουσιαστής και όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά κρινόμαστε από όλους. Άλλοι θα πουν ο Λιάγκας είναι καλός ή κακός. Κι εμείς είπαμε αν μας αρέσει να βλέπουμε τον Λιανό στο Voice ή δεν μας αρέσει. Είπαμε τη γνώμη μας, θα το υποστεί και ο Λιανός», Όπότε εξαίρεσε από την εξίσωση της κόντρας τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, με τον τρόπο του και συνέχισε με κάποια “καρφιά” ακόμα για τον Γιώργο Λιανό.

 

«Να πούμε στον Λιανό, όμως, ότι δεν ζήτησα ποτέ να κάνω το Voice κι επειδή κάτι ψέλλισαν κάποια στιγμή από τον ΣΚΑΙ, τους είπαν μην το σκέφτεστε καν, για να το κλείσω. Μια χαρά είναι ο Λιανός, ας το κάνει, ξέρω ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η Acun Medya με συμβουλευτικό ρόλο του ΣΚΑΙ. Άρα, αν θα είναι ή δεν θα είναι ο Λιανός είναι κάτι που αφορά τον Acun. Απ’ ότι ξέρω, ο Acun δεν ξέρει καν ποιος είμαι εγώ, οπότε δεν νομίζω να μετράει αυτά που είπαμε εμείς εδώ. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος ο Γρηγόρης και το ξέρει καλά, δεν πρέπει εμείς οι παρουσιαστές σε καμία περίπτωση να πέφτουμε στη λούμπα  που τα κανάλια θέλουν να μας βάζουνε να τσακωνόμαστε, τρίβουν τα χέρια τα κανάλια κι εμείς χαλάμε τη σχέση μας. Ο  Λιανός θα υποστεί την κριτική όπως όλοι μας. Τον Λιανό τον αναβαθμίζει να τον κρίνουν αν κάνει ή δεν κάνει για παρουσιαστής, αν είχε λίγο μυαλό θα το αντιλαμβανότανε. Τον κάνει άλφα κατηγορία να του λένε κάνεις ή δεν κάνεις για παρουσιαστής», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency