CELEBRITIES

Λιάγκας: Η ενόχληση με την “αστεία” φωτογραφία του, ο διάλογος με followers και η θέση της Γερμανού

ndp

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το body shaming, δηλαδή το να προκαλείς σε κάποιον ντροπή για τον σωματότυπο ή το σώμα του. Συνήθως μιλάμε για συμπεριφορές και σχόλια, αποδέκτες των οποίων είναι γυναίκες. Θες γιατί οι γυναίκες έχουν ακούσει πολύ περισσότερα για το θέμα «κιλά και αναλογίες», θες επειδή οι κοινωνικές απαιτήσεις για την εμφάνιση για τις γυναίκες είναι πολύ περισσότερες, βρες ό,τι λόγο θες. Γεγονός όμως είναι ότι δεν είναι τα μόνα «θύματα». Body shaming δέχονται και οι άνδρες, πολλές φορές καλυμμένο με τον μανδύα του χιούμορ. Αυτή την φορά στην θέση του αποδέκτη βρέθηκε ο Γιώργος Λιάγκας που μοιράστηκε μία «αστεία» φωτογραφία του που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στα social media και μοιράστηκε τις σκέψεις του γι' αυτήν.

Και μπορεί ο ίδιος να δήλωνε μη ενοχλημένος αλλά η ενόχλησή του καθώς προχωρούσαν οι γραμμές στη λεζάντα της φωτογραφίας του ήταν κάπως φανερή. «Προφανώς έφαγα πολύ στις γιορτές. Επίσης προφανώς και γελάω και δεν ενοχλούμαι γιατί θεωρώ οτι έχω χιούμορ. Επειδή αυτό κυκλοφόρησε σήμερα ως αστείο, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια ο αγώνας εναντίον του bullying δικαίως έχει κορυφωθεί, αυτή η πλάκα, τι ακριβώς είναι;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας.

 

Αρκετοί ήταν οι διαδικτυακοί του φίλοι που έσπευσαν να του εκφράσουν την στήριξη και τον θαυμασμό τους, ενώ μία ακόλουθή του αναρωτήθηκε: «Αφού τη δέχεσαι γιατί την περνας ως μπούλινγκ», και μία ακόμα «Τελικά ενοχλείσαι ή δεν ενοχλείσαι;» και ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε αντίστοιχα: «Εγώ τη δέχομαι. Σκέφτεστε όμως ότι κάποιους άλλους μπορεί και δικαίως να τους πειράζει;» και «Εγώ δεν ενοχλούμαι και γι’ αυτό το ανεβάζω. Άλλος δεν θα το ανέβαζε. Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να το ανέχονται όλοι όσοι έχουν θέμα με τα κιλά τους. Άρα δεν μπορεί να ‘χουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Λέω χοντρό όποιον δεν τον πειράζει και όποιον τον πειράζει δεν τον λέω επειδή εκεί είναι κοροϊδία….». Με την σκέψη του φάνηκε να συμφωνεί και η Ναταλία Γερμανού η οποία πήρε θέση και απάντησε: «Γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υποχρεωμένοι να ξεκαρδίζονται στα γέλια με αστεία που αφορούν την ηλικία ή τα κιλά τους. Κάποιοι το αντέχουν, κάποιοι όχι. Μέτρον άριστον».

Η πρώτη από τις followers επανήλθε για να σχολιάσει απευθυνόμενη και στους δύο: «Η συγκεκριμένη φωτογραφία αφορά σε δυο επώνυμους διαφορετικών διαστάσεων και δεν δείχνει τίποτα προσβλητικό! Η λέξη bullying έχει γίνει καραμέλα με το παραμικρό και είναι μια πολύ σοβαρή λέξη…!  Όταν είσαι διάσημος πάντα έχεις κάποια έκθεση, εσυ επιλέγεις μέχρι που θα φτάσει αυτή..!» και η Ναταλία Γερμανού συμφώνησε εν μέρει σημειώνοντας: «Δεν διαφωνώ σ’ αυτό. Κάτι σαν τη σεξουαλική παρενόχληση που σχεδόν την ευτέλισαν».

Τα σχόλια συνεχίζονταν και συνεχίζονταν με άλλους να παίρνουν το μέρος του Γιώργου Λιάγκα και άλλους να λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι από τη στιγμή που κανείς εκτίθεται δίνει το δικαίωμα στους άλλους να τον σχολιάζουν. Ο Γιώργος Λιάγκας απαντούσε πού και πού σε σχόλια που αναρωτιούνταν πώς και ενοχλείται αφού αυτός είναι πρώτος διδάξας στον σχολιασμό και τελικά κατέληξε να αποχαιρετίσει τους διαδικτυακούς του φίλους με μία ακόμα φωτογραφία για το σώμα του το εξώφυλλο του DownTown όπου του είχε χαριστεί ένα άλλο σώμα μέσω του photoshop. Ένα ακόμη περιστατικό body shaming, αν με ρωτάς. Ωστόσο, αυτό ο Γιώργος Λιάγκας το εξέλαβε ως αστείο. «Και για καληνύχτα, ο εφιάλτης του Daniel Craig. Το εξώφυλλο του DT πριν χρόνια. Χα χα χα. Καλή χρονιά σε όλους» σχολίασε.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency