CELEBRITIES

Η Gigi Hadid μιλάει ανοιχτά για τη νόσο που επηρεάζει το βάρος της και βάζει τους body shamers στη θέση τους

Evan Agostini/Invision/AP

Είναι η πρώτη φορά που η Gigi Hadid αναφέρεται συγκεκριμένα στην πάθηση με την οποία διαγνώσθηκε όταν ήταν 17 ετών. Το διάσημο μοντέλο είχε μιλήσει για ένα θέμα υγείας που την ταλαιπωρούσε, αλλά χωρίς να δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία. 

Μέσω Twitter η Gigi Hadid αποκάλυψε πως πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα Χασιμότο, γνωστό και ως χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιτιδα. Πρόκειται για την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού και βρογχοκήλης και προσβάλλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες με μεγαλύτερη όμως συχνότητα σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Αρκετά συχνά υπάρχει οικογενής επίπτωση. Η πάθηση εμφανίζει και συμπτώματα που παρουσιάζονται σε υποθυρεοειδισμό όπως κόπωση, υπνηλία, αμνησία, ξηροδερμία, αύξηση βάρους, κ.ά.

Η Gigi Hadid μίλησε για την νόσο από tweets και όσα είπε ήταν πραγματικά σημαντικά. Σήκωσε το δάχτυλο προς τους body shamers οι οποίοι είχαν σχολιάσει όχι και τόσο κολακευτικά φυσικά τις αυξομειώσεις του βάρους της.

 

 

Συγκεκριμένα είπε: «Όλοι όσοι ήσασταν τόσο αποφασισμένοι ότι ξέρατε γιατί έχει αλλάξει τόσο το σώμα μου όλα αυτά τα χρόνια, ίσως δεν ξέρετε πως όταν ξεκίνησα στα 17 δεν είχα διαγνωσθεί ακόμα με τη νόσο Χασιμότο. Όλοι εσείς που με κατηγορούσατε πως ήμουν πολύ εύσωμη για τη βιομηχανία, αυτό που βλέπατε ήταν η φλεγμονή και η κατακράτηση υγρών. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει σωστή θεραπεία για να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα, την ακραία κόπωση, τα θέματα μεταβολισμού, την ικανότητα του σώματος να διατηρεί τη θερμοκρασία κλπ. Συμμετείχα επίσης σε μία ολιστική ιατρική δοκιμή που βοήθησε ώστε να ρυθμιστούν τα επίπεδα του θυρεοειδή μου. Παρά το γεγονός ότι το άγχος και τα πολλά ταξίδια μπορούν να επηρεάσουν το σώμα, εξακολουθώ να τρώω το ίδιο όσο και παλιά, απλά το σώμα μου τώρα το διαχειρίζεται διαφορετικά και λειτουργεί καλύτερα. Συνεχίζω να μαθαίνω και να μεγαλώνω με το σώμα μου καθημερινά, όπως ο καθένας. Δεν θα εξηγήσω περαιτέρω πώς δείχνει το σώμα μου, όπως δεν θα πρέπει να κάνει και ο καθένας που έχει έναν τύπο σώματος που δεν ταιριάζει με την προσδοκία σας περί ομορφιάς. Δεν θέλω να κρίνω τους άλλους, αλλά τα ναρκωτικά δεν είναι κάτι που με αφορά, σταματήστε να με βάζετε στο ίδιο κουτί γιατί απλά δεν καταλαβαίνετε τον τρόπο που το σώμα μου ωριμάζει. Παρακαλώ τους χρήστες των social media κατι τους ανθρώπους γενικότερα να μάθουν να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση για τους άλλους και να ξέρουν ότι ποτέ δεν γνωρίζουν πραγματικά όλη την ιστορία. Χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να σηκώσετε αυτούς που λατρεύετε από το να είστε σκληροί με τους υπόλοιπους» γράφει η Gigi Hadid.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP