CELEBRITIES

H Gigi Hadid απάντησε για το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Vogue (αφού πρώτα τα άκουσε για τα καλά)

Η Gigi Hadid φωτογραφίζεται συνέχεια. Από μεγάλες καμπάνιες παγκόσμιας εμβέλειας μέχρι εξώφυλλα περιοδικών έχει αφεθεί στα χέρια των καλύτερων ειδικών, έχει ποζάρει για το φακό των πιο σπουδαίων φωτογράφων. Τέτοιο αποτέλεσμα όμως δεν είχαμε ξαναδεί.

Το τελευταίο της εξώφυλλο για την ιταλική Vogue έχει κάνει πολλά φρύδια να ανασηκωθούν λόγω του εξωφρενικού photoshop που έχει δεχτεί η Gigi. Πολύ μαύρισμα, υπερβολικό -στα όρια της αλλοίωσης- photoshop στο πρόσωπο. Πραγματικά είναι άλλος άνθρωπος.

Το Twitter δεν ήθελε και πολύ. Μια θύελλα αντιδράσεων και ειρωνικών σχολίων σηκώθηκε τόσο για την ίδια όσο και για την πρωτοβουλία της Vogue να προχωρήσει στην δημοσίευση κάτι τόσο «μη πολιτικά ορθού» και το Twitter τους έβαλε αμφότερους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Η ιταλική Vogue προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή είναι η Gigi Hadid;»

«Η ιταλική Vogue της Sozzani έγραψε ιστορία με το τεύχος The Black Issue με το οποίο σχολίαζε την έλλειψη της διαφορετικότητας στη βιομηχανία της μόδας. Η ιταλική Vogue της Farneti μας έδωσε τη Gigi Hadid με μαύρο πρόσωπο. Ντροπή».

«Η Gigi Hadid με μαυρισμένο πρόσωπο για την ιταλική Vogue».

Το 23χρονο μοντέλο, ενώ στην αρχή είχε ποστάρει το εξώφυλλο στα social media της, σαν να μην τρέχει τίποτα αποφάσισε να δώσει μια εξήγηση στο -και με το δίκιο του- εκνευρισμένο πλήθος. Και έτσι πόσταρε αυτό:

Σε αυτό γράφει λοιπόν:

«Αυτή είναι μια φωτογραφία μου που επιστρέφω στο σπίτι από τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο της Vogue στις 3 Απριλίου. Μπορείτε να δείτε πόσο μπρονζέ με είχαν κάνει. Παρακαλώ καταλάβετε ότι ο βαθμός που μπορώ να παρέμβω στη φωτογράφιση 1. δεν υπάρχει σε όρους δημιουργικής κατεύθυνσης 2. τελειώνει εντελώς όταν φύγω από το σετ και οποιαδήποτε επεξεργασία γίνεται σε μια φωτογραφία είναι εκτός του δικού μου ελέγχου. Το μαύρισμα και το photoshop είναι μια τεχνοτροπία που ο Steven Klein (σ.σ. ο φωτογράφος) κάνει για πολλά χρόνια και νομίζω ότι ήταν αυτό που ήθελαν να βγάλουν από αυτή τη φωτογράφιση (ώστε να με δείξουν με έναν διαφορετικό, πιο δημιουργικό τρόπο), ΑΛΛΑ, αν και καταλαβαίνω ποιες ήταν οι προθέσεις της Vogue Italia, δεν εκτελέστηκε σωστά και τα σχόλια που προέκυψαν είναι θεμιτά».

Το Twitter όμως δεν πείστηκε. Και πάλι θεώρησε λάθος το γεγονός ότι η ίδια το πόσταρε σαν να μην την έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά.

r

«Είδες όμως το τελικό αποτέλεσμα και το πόσταρες; Θα μπορούσες να είχες αρνηθεί. Είσαι top mondel».

«Ως μοντέλο είναι υποχρέωσή σου να αφήνεις άλλα μοντέλα που έχουν όντως αυτή την εικόνα να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά. Να είσαι επιλεκτική με την εικόνα που πρεσβεύεις. Αποτελείς παράδειγμα για πολλά νεαρά κορίτσια και περιμένουν από εσένα να είσαι υπόδειγμα».

«Είσαι αρκετά διάσημη ώστε να έχεις τον τελικό λόγο στο αποτέλεσμα. Καιρός να το βάζεις σαν όρο στις μελλοντικές σου συνεργασίες. Αφελές από μέρους σου να μη το κάνεις».

 

κεντρική φωτογραφία: Instagram/gigihadid