CELEBRITIES

Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες για το 2019 σύμφωνα με το Variety

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Για έκτη συνεχή χρονιά τίμησε πριν λίγες ημέρες το περιοδικό Variety την γυναικεία δύναμη. Οι γυναίκες που τιμήθηκαν φέτος ως οι ισχυρότερες για το 2019 ήταν η Bette Middler, για τον ρόλο της ως ιδρύτρια ενός οργανισμού που προωθεί τη δημιουργία μιας πιο καθαρής και πιο πράσινης Νέας Υόρκης, η δημοσιογράφος του CNN Christiane Amanpoor για το έργο της στην Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, η Gigi Hadid που συνεργάστηκε με τη Unicef, η ηθοποιός Taraji P. Henson για το έργο του οργανισμού της "Boris Lawrence Henson" που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας στην Αφροαμερικανική κοινότητα και η τραγουδοποιός της country μουσικής Kacey Musgraves για το έργο της στην ενίσχυση προγραμμάτων εκπαίδευσης για την τέχνη.

Ο λόγος που το Variety τιμά αυτές τις γυναίκες κάθε χρόνο είναι γιατί θέλει να αναδείξει γυναίκες που ξεπερνούν τα εμπόδια και τις αμφιβολίες για να πολεμήσουν την αδικία και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. «Όταν μία δουλειά πρέπει να γίνει και κανείς δεν την κάνει, μπαίνεις μπροστά και την κάνεις εσύ. Αυτό σημαίνει ενδυνάμωση για εμένα» είπε σχετικά με το έργο της η διάσημη ηθοποιός Bette Middler, που ίδρυσε τον οργανισμό της που παλεύει να αλλάξει την όψη της Νέας Υόρκης από το 1995. Οι πέντε γυναίκες φωτογραφήθηκαν στις σελίδες του Variety και μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες δύναμης με τις αναγνώστριες.

View this post on Instagram

Thank you, @Variety!  The #PowerOfWomen indeed!

A post shared by Bette Midler (@bettemidler) on

 

«Αν έλεγες στον 16χρονο εαυτό μου με το περίεργο κούρεμά μου και την αντιμετώπιση “μπορώ να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο”, ότι θα ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με τόσο έξυπνες και επιτυχημένες γυναίκες θα σου έλεγα ότι μου λες βλακείες» είπε η Musgraves. Η ίδια μίλησε για το ταξίδι της από μία μικροσκοπική πόλη στο Τέξας στην κορυφή της Country μουσικής της οποίας είναι ειδήμων.

Η Gigi Hadid, που συνοδευόταν από τις αδερφές της Alana, Marielle και Bella, στην εκδήλωση έκανε μια συγκινητική ομιλία για το ταξίδι της με τη Unicef πέσρι σε ένα τεράστιο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Bangladesh και τις σπουδαίες γυναίκες που γνώρισε εκεί. «Ακόμα και με τις ζωές τους τελείως μετέωρες, αυτές οι γυναίκες και τα κορίτσια που συνάντησα εκεί, είχαν τέτοιο πάθος να κάνουν περισσότερα και περισσότερα και να μορφωθούν και να καλυτερεύσουν τη ζωή τους» είπε η Hadid και συγκινημένη δάκρυσε πάνω στο πόντιουμ. «Στο τέλος του ταξιδιού, εγώ γύρισα σπίτι μου, αλλά εκείνες ήταν ακόμα εκεί»

 

Η Taraji P. Henson μίλησε για το ίδρυμα της το οποίο ονόμασε από τον πατέρα της και τον σκοπό της που είναι να «σπάσει τη σιωπή και να σπάσει τον κύκλο της ντροπής» για τις ψυχικές ασθένειες. Το ίδρυμα δραστηριοποιείται τόσο στην εύρεση πόρων όσο και στη συμβουλευτική και απευθύνεται κυρίως στη νεολαία των περισσότερο ευπαθών κοινωνικών ομάφων. «Ο αριθμός των μαύρων παιδιών ηλικίας 5 – 12 που έχουν πεθάνει από αυτοκτονία έχει διπλασιαστεί από το 1990 μέχρι σήμερα».

 

Τέλος η Christianne Amanpour που ξεκίνησε σαν βοηθός παραγωγής στα γραφεία του CNN στην Ατλάντα και βρέθηκε να γυρίζει όλο τον κόσμο σαν ανταποκρίτρια και να αποκαλύπτει θηριωδίες κατά τον πόλεμο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης το 1990, όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση της, αναφέρθηκε στον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων κατά της ελευθερίας του Τύπου. «Πάμε μπροστά στον κίνδυνο, δεν τρέχουμε μακριά του, προκειμένου να πούμε αυτές τις αλήθειες» είπε μιλώντας για το έργο της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων, μια οργάνωση που βοηθά στη μάχη «εναντίον εκείνων που θέλουν να μας σιωπήσουν, να μας τραυματίσουν και να μας κάνουν κακό». Η ίδια μοιράστηκε και μία ομαδική φωτογραφία των 5 τιμώμενων προσώπων της βραδιάς κι εμείς υποκλινόμαστε.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Evan Agostini/Invision/AP