CELEBRITIES

Γιάννης Στάνκογλου – Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν: Σπάνια βραδινή έξοδος για το ζευγάρι

ndp

Ο Γιάννης Στάνκογλου και η Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν είναι μαζί εδώ και αρκετά χρόνια ενώ έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά. Οι δυο τους ωστόσο δεν είναι από τα ζευγάρια που κάνουν συχνά κοινές εμφανίσεις. Μία από αυτές τις λιγοστές κοινές εμφανίσεις τους κατέγραψε ο φακός την περασμένη Κυριακή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. O ηθοποιός και η σκηνοθέτιδα σύζυγός του παρακολούθησαν την όπερα Alcina και πόζαραν χαμογελαστοί στον φωτογράφο που βρέθηκε εκεί.

ndp

NDP Photo Agency

Διάβασε κι αυτό: Η Μαριάννα Λάτση σε μια σπάνια εμφάνιση με τη μητέρα της, Εριέττα. Δύο γενιές στιλ

«Με γεµίζει η οικογένειά µου και η θάλασσα. Οι διακοπές. Ένα καλό βιβλίο, µια ωραία ταινία. Ο µεγαλύτερός µου φόβος αφορά τα παιδιά µου. Μην πάθουν τίποτα», είχε πει σε συνέντευξή του παλιότερα ο Γιάννης Στάνκογλου.Ο ίδιος γνώρισε τη σύζυγό του όσο εκείνη ζούσε στη Νέα Υόρκη και την ακολούθησε. Αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα δύο χρόνια αργότερα για να κάνουν οικογένεια εδώ. «Ζούμε αρκετά χρόνια τώρα κάπου στην Ευρυπίδου και έχουμε γευτεί όλες τις δυσκολίες που έχει περάσει η περιοχή. Μας έλεγαν, όταν κάνετε παιδιά θα πρέπει να φύγετε. Σε κάποια φάση το είχαμε σκεφτεί αλλά τελικά μείναμε, και σήμερα τα παιδιά πηγαίνουν σε γειτονικά σχολεία και όλα είναι μια χαρά», έλεγε για την οικογενειακή τους ζωή στην Ελλάδα σε συνέντευξή της η σύζυγος του ηθοποιού.

ndp

Με την πρωταγωνίστρια της παράστασης Μυρτώ Παπαθανασίου – NDP Photo Agency

Τα δύο παιδιά του ζευγαριού, η 10 ετών Φοίβη και ο 5χρονος Φίλιππος είναι το κέντρο της ζωής του ζευγαριού μαζί με την αστείρευτη αγάπη του για την τέχνη, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Γιάννης Στάνκογλου, σε παλιότερη συνέντευξή του στο Popcode έλεγε για τα δύο μικρά του παιδιά και το πως θα αντιδρούσε αν τα έβλεπε να κυνηγούν τις εμπειρίες ζωής με την ίδια λαχτάρα όπως έκανε εκείνος σε όλη τη ζωή του: «Νομίζω πως θα τα αφήσω, θέλω όμως να δω τη συνείδηση του να κάνεις αυτό το πράγμα, όχι το χάσιμο του το κάνω απλά για να το κάνω. Για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αγάπη, ο σεβασμός και το πόση ασφάλεια νιώθει το παιδί. Από εκεί και πέρα όλα τα αντιμετωπίζεις, δεν ξέρεις τι σου φέρνει η ζωή. Θα ήθελα όμως να είμαι ένας γονιός που έχει δώσει ελευθερία στα παιδιά του κι έχει δώσει βάσεις για να παίξουν με τη ζωή, μ’ ένα δίχτυ ασφαλείας». Κι αυτό το δίχτυ ασφαλείας είναι ο ίδιος και η σύζυγός του. 

Ο Γιάννης Στάνκογλου θα επιστρέψει στο Ηρώδειο την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21.00, όπου συμμετέχει στην μουσική παράσταση «Πάμε Σινεμά;» με τη Μαρία Φαραντούρη. Ο Γιάννης Στάνκογλου θα κάνει την αφήγηση της βραδιάς, στην οποία συμμετέχει και ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency