TRAVEL

«Το ταξίδι της ζωής μου»: Ο Γιάννης Δρυμωνάκος στην εξωτική Καραϊβική

Βαρβάρα Κουνέλη και Γιάννης Δρυμωνάκος. Γιάννης Δρυμωνάκος

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος συστήθηκε στο κοινό σαν αθλητής της κολύμβησης. Ο κόσμος τον ακολούθησε στους αγώνες του εκτός Ελλάδας και μετά στο ταξίδι του στον Άγιο Δομίνικο για το Survivor. Έπειτα με τους «Θαλασσόλυκους» τον είδαμε να γυρνά τις θάλασσες του κόσμου. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι πολυταξιδεμένος. Και του ζητήσαμε να μας διηγηθεί το ταξίδι της ζωής του.

Τα τρία ξεχωριστά ταξίδια του

«Τρία ταξίδια ξεχωρίζω εξαρχής» θα μου πει. «Το πρώτο ήταν για αθλητικούς λόγους, που είχα βρεθεί στο Σίδνεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν 16 ετών και τα είχα “χαμένα” γιατί δεν είχα εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είχα πάει ποτέ ούτε σε Πανευρωπαϊκό και η πρώτη μου εμπειρία ήταν απευθείας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ για εμένα και ήταν σημαντικό ταξίδι γιατί αποφάσισα ότι αυτό ήταν που θέλω να κάνω στη ζωή μου και να μοιάσω στους πρωταθλητές που έβλεπα», συνεχίζει ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

« Το δεύτερο ήταν το Survivor. Όχι ότι πέρασα τέλεια αλλά ήταν μια εμπειρία ζωής. Ήταν μια βουτιά στα βαθιά που με έκανε να δω τη ζωή με τελείως διαφορετικά μάτια και να εκτιμήσω πράγματα που στην καθημερινότητα δεν τα εκτιμάς. Και το τρίτο ήταν για διακοπές, στην Καραϊβική όπου ταξιδεύαμε για 10 μέρες με ένα καταμαράν. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πάρα πολύ καιρό», καταλήγει και κάπως έτσι η χρυσή άμμος και τα νερά της Καραϊβικής μας παρασύρουν ακόμα περισσότερο.

Απόβαση στην Καραϊβική

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ταξίδεψε στην Καραϊβική το Πάσχα του 2019. Αναρωτιέμαι πώς γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτό το ταξίδι μιας και είπε ότι το ήθελε πολύ καιρό. Με την απάντηση του καταλαβαίνω ότι ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που τον οδήγησαν εκεί. «Από μικρός ταξίδευα λόγω του πρωταθλητισμού. Όταν σταμάτησα τον πρωταθλητισμό ξεκίνησα διάφορα χόμπι και το αγαπημένο μου είναι το kite surf. Σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι θα ήθελα κάποια στιμή να το κάνω σε ένα μέρος τροπικό από αυτά που τα βλέπουμε και τα ζηλεύουμε. Με λιακάδα με ήλιο, στα ζεστά νερά της Καραϊβικής. Αγάπησα επίσης την ιστιοπλοΐα λόγω του Γιάννη Αποστολάκη και των “Θαλασσόλυκων” και είπα να τα συνδυάσω αυτά τα δύο», εξηγεί ο ίδιος.

«Νομίζω ότι είναι ένας πολύ όμορφος συνδυασμός γιατί εκμεταλλεύεσαι σε ένα τέτοιο ταξίδι δύο στοιχεία της φύσης, το νερό και τον αέρα» σημειώνει ο πρωταθλητής κολύμβησης και διηγείται όλα όσα θα του μείνουν αξέχαστα από το ταξίδι του. Πέρα από όσα είδε, την φύση και το χόμπι του αυτό που έκανε την διαφορά στο δικό του ταξίδι ήταν οι άνθρωποι.

Γιάννης Δρυμωνάκος Στο καταμαράν που τον φιλοξένησε για 10 ημέρες. / Γιάννης Δρυμωνάκο
Στο καταμαράν που τον φιλοξένησε για 10 ημέρες.

«Ήμασταν σαν ανέκδοτο»

«Αυτό που με έκανε να το αγαπήσω τόσο πολύ αυτό το ταξίδι ήταν ο συνδυασμός του αγαπημένου μου χόμπι, της ανεμελιάς που επικρατούσε στο καταμαράν και ο κόσμος που γνωρίσαμε εκεί. Ήμασταν 8 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο ζευγάρια, εγώ με την κοπέλα μου (σ.σ. την σύντροφό του Βαρβάρα Κουνέλη) κι ένα ζευγάρι από την Αλάσκα. Γενικά η σύνθεση ήταν λες και ήμασταν ανέκδοτο: Ένας Αμερικάνος, ένας Σκοτσέζος, ένας Ιταλός, ένας Ινδός κ.ο.κ.» θα πει γελώντας ο ίδιος. Όπως σημειώνει η ξεχωριστή αυτή σύνθεση ανθρώπων που επέτρεψε στον ίδιο και την σύντροφό του να γνωρίσουν τόσες διαφορετικές κουλτούρες είχε ένα σημαντικό κοινό: «την αγάπη μας για το Kite Surf και την θάλασσα».

Ταξίδι Γιάννης Δρυμωνάκος Ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Βαρβάρα Κουνέλη. / Γιάννης Δρυμωνάκος
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Βαρβάρα Κουνέλη.

Η οργάνωση του ταξιδιού

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος κάνοντας αυτό το ταξίδι γνώρισε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών που φιλοδοξεί να αναπτύξει και στην Ελλάδα: Τα ταξίδια που συνδυάζουν διακοπές και εμπειρίες. Η έμπνευση να ασχοληθεί με αυτό του ήρθε οργανώνοντας την εξόρμησή του στην Καραϊβική.

Γιάννης Δρυμωνάκος Καραϊβική Γιάννης Δρυμωνάκο

«Δεν είναι δύσκολο να το οργανώσεις. Υπάρχουν site που προσφέρουν πολλές υπηρεσίες τέτοιες. Κι είναι ένας από τους στόχους που έχω βάλει να παρέχω κάποιες αντίστοιχες υπηρεσίες, από το σπορ της κολύμβησης στο οποίο είμαι. Να προσφέρω δηλαδή τον συνδυασμό των διακοπών με ένα χόμπι σου. Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο ωραίο», θα μου πει. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η σύντροφός του, Βαρβάρα Κουνέλη ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη Μαρτινίκα. Από εκεί επιβιβάστηκαν στο καταμαράν προς Σάντα Λουσία, Μαουρέ και διάφορα ακόμα νησάκια στο σύμπλεγμα “Grenadins”.

«Οι περισσότεροι όταν λέμε διακοπές σκεφτόμαστε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα και θα τα παρατήσουμε όλα. Αλλά ανακαλύπτω ότι αν τις συνδυάσεις με το χόμπι σου ακόμα κι αν είναι κουραστικό σωματικά το απολαμβάνεις περισσότερο. Εμείς κάναμε kite surf αλλά συνδυασμένο με αυτές τις μαγικές εικόνες και τα μέρη που βλέπαμε, είναι αυτό που με έκανε να το αγαπήσω πάρα πολύ», εξηγεί ο Γιάννης Δρυμωνάκος που κατέγραψε το ταξίδι του στο κανάλι του στο YouTube.

Οι ξεχωριστές στιγμές

«Κολυμπήσαμε με φάλαινες, κολυμπήσαμε με χελώνες κι ήταν όλα τόσο όμορφα που λέγαμε κάθε μέρα “αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος” και την επόμενη ξανά “όχι, αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος”. Δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε», μου λέει ο πρωταθλητής κολύμβησης και στέκομαι σε αυτές τις ξεχωριστές εμπειρίες. «Είναι τρομακτικό να κολυμπάς με φάλαινες;» θα τον ρωτήσω κι εκείνος δεν θα το σκεφτεί στιγμή πριν μου πει όχι.

«Δεν έχω δει καρχαρία ακόμα, τότε μπορεί να τρομάξω» λέει γελώντας. «Έχω κολυμπήσει αρκετές φορές με δελφίνια και αρκετά μακριά από το σκάφος, αλλά όταν είδα το μέγεθος της φάλαινας, αγχώθηκα για τα καλά. Βέβαια δεν είναι όπως τα δελφίνια που θα κολυμπήσεις μαζί τους αρκετά, ήταν για κάποια δευτερόλεπτα που ήταν κοντά και μετά πήγε στα βαθιά οπότε την έχασα». Όσο για τα τοπία που αντίκριζαν μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο μία λέξη για να τα περιγράψει: «Μαγικά». Όλο το σύμπλεγμα των νησιών αποτελούνταν από προορισμούς εξωτικής ομορφιάς και κάθε μέρα το καταμαράν τους πήγαινε από το ένα μέρος στο επόμενο για να γνωρίσουν ένα ακόμα σπάνιο μέρος του πλανήτη.

Ταξίδι της ζωής μου Γιάννης Δρυμωνάκο

Καλύτερη ποιότητα ζωής

«Αυτό που βλέπαμε στα νησιά ήταν η ανεμελιά των ντόπιων. Τους ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα ζωής, παρά το αν έχουν χρήματα, ένα καλό στρώμα να ξαπλώσουν το βράδυ και τέτοια πράγματα. Είναι κάτι που το συνάντησα και στον Άγιο Δομήνικο αυτό. Έχουν άλλο τρόπο σκέψης, άλλη νοοτροπία, χωρίς να τους νοιάζουν τα πολλά βρίσκουν τρόπο να περνάνε πολύ καλά. Νομίζω είναι καλύτερη ποιότητα ζωής» θα μου πει ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Γιάννης Δρυμωνάκος Με τη λέξη «μαγικά» χαρακτήρισε τα τοπία της Καραϊβικής. / Γιάννης Δρυμωνάκο
Με τη λέξη «μαγικά» χαρακτήρισε τα τοπία της Καραϊβικής.

Η επαφή με αυτές τις κουλτούρες τον έχει επηρεάσει θα παραδεχτεί. «Κοιτάω να μπορώ να έχω ποιοτικό χρόνο για εμένα και τους ανθρώπους που αγαπάω. Μου έχει διδάξει ότι το χρήμα δεν είναι το παν. Δεν κοιτάζω πώς θα βγάλω κι άλλα, αλλά να μπορώ να κάνω πράγματα που αγαπάω γιατί το θέμα είναι να μπορέσεις να ζήσεις με τον τρόπο που εσένα σου αρέσει. Και όταν φύγεις από τη ζωή να μπορείς να πεις ότι έζησα όσα περισσότερα μπορούσα», εξηγεί ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που σημειώνει ότι είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις όλο αυτό στην καθημερινότητά, αλλά όπως λέει: «Είναι μία απόφαση».

Το ταξίδι της ζωής μου Γιάννης Δρυμωνάκο

Η αγάπη του για το ταξίδι

«Σίγουρα το σπίτι μου σχεδόν από τα πέντε μου είναι περισσότερο προς τη θάλασσα. Εκεί αισθάνομαι περισσότερο ο εαυτός μου, είτε είμαι μέσα είτε πάνω σε αυτήν. Βρίσκω μια ηρεμία και περισσότερο τον εαυτό μου. Ξεχνάω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όσο περισσότερο είμαι σε αυτήν, τόσο πιο ξέγνοιαστος είμαι. Γι’ αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να βρίσκομαι κοντά της» καταλήγει ο Γιάννης Δρυμωνάκος και με αποχαιρετά αφήνοντάς μου μια αίσθηση θαλασσινής αλμύρας κι ας οδεύουμε ολοταχώς προς τον χειμώνα.