CELEBRITIES

Jason Momoa: Η απολογία για το αστείο με τον βιασμό που άργησε 6 χρόνια

Κι ενώ το σκάνδαλο Weinstein συνεχίζεται, μόλις έσκασε μια ακόμα, μικρότερη "βόμβα" σε μορφή #throwback σχετικά με τον Jason Momoa, τον Drogo της καρδιάς μας (ίσως όχι πια). Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο από μια συζήτηση που είχε γίνει το 2011 σε πάνελ του Comic- Con σχετικά με το ''Game of Thrones'', στην οποία ο ηθοποιός έκανε ένα φριχτό αστείο για βιασμό. Ναι, καλά διάβασες.

Όπως θα θυμάσαι, ο Khal Drogo την πρώτη νύχτα του γάμου βίασε την Khaleesi, γεγονός που είχε συζητηθεί αρκετά εκείνη την περίοδο που είχε παιχτεί το επεισόδιο. Όταν, λοιπόν, το cast της σειράς είχε βρεθεί σε συζήτηση για το GoT, ο Jason Momoa αναφέρθηκε στο είδος της επιστημονικής φαντασίας και είπε ότι το αγαπάει ιδιαίτερα γιατί ”Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως να ξεριζώσεις τη γλώσσα κάποιου και να τη γλιτώσεις και να βιάσεις όμορφες γυναίκες”.

Οι συμπρωταγωνιστές του που ήταν στο πάνελ, ακόμα και η Emilia Clarke που υποδύεται την Khaleesi ξέσπασαν σε γέλια μαζί με το κοινό.

*βαθιές ανάσες*

Θα το πω άλλη μια φορά (δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία)- ο βιασμός ΔΕΝ είναι αστεία υπόθεση και σε καμία-ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι σωστό να κάνεις χαριτωμένα αστειάκια για αυτό, όχι.

(το επίμαχο απόσπασμα)

Έξι χρόνια μετά και εξαιτίας ενός tweet που έφερε στην επιφάνεια ξανά αυτό το φριχτό αστείο του Momoa, ο ηθοποιός ζήτησε (καθυστερημένα) δημόσια συγγνώμη.

Ξύπνησα στην Αυστραλία και βρέθηκα αντιμέτωπος με τις δικαιολογημένες αντιδράσεις πολλών ανθρώπων σχετικά με ένα κακόγουστο αστείο που είχα κάνει πριν πολλά χρόνια, για το οποίο λυπάμαι. Είμαι ακόμα πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου για την αναισθησία των σχολίων μου εκείνη την μέρα. Ξέρω ότι η ειλικρινής απολογία μου αυτή τη στιγμή δεν θα πάρει πίσω αυτά τα άσχημα λόγια. Ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση μπορούν να τύχουν στον καθένα και έχω δει από πρώτο χέρι τι επώδυνο μαρτύριο μπορεί να γίνει μέσα από εμπειρίες της οικογένειας και των φίλων μου”.

Όπως είπε και ο ίδιος η απολογία του δεν παίρνει πίσω αυτό το φριχτό αστείο. Ακριβώς. Ποτέ, καμία δημόσια απολογία δεν θα είναι αρκετή, γιατί στην τελική το θέμα δεν είναι να ζητήσεις συγγνώμη ΑΦΟΥ έχει γίνει χαμός με την μ@λ@κι@ που είπες, αλλά να μην την κάνεις εξαρχής.