CELEBRITIES

Πυρ ομαδόν από Χειλάκη και Κραουνάκη κατά Ψινάκη. “Νιώθω τεράστια ντροπή. Ελπίζω κι εσείς”

Η κινητοποίηση των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου μπροστά στην καταστροφή που άφησε η φωτιά στην Αττική ήταν μαζική. Ανάμεσα σε εκείνους που ανακοίνωσαν πως θα έδιναν τα έσοδα των παραστάσεών τους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και οι συντελεστές του θιάσου «Αντιγόνη», προγραμματισμένη να ανέβει στη Νέα Μάκρη, σε μικρή απόσταση από τις παραδομένες στη καταστροφή περιοχές. Η απόφαση όμως του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ήταν να ακυρώση την παράσταση στη Νέα Μάκρη, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν εξ' ολοκλήρου στο ταμείο που έχει ανοίξει για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από τη φωτιά.

Όπως είναι φυσικό, τόσο ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, όσο και ο Σταμάτης Κραουνάκης που ντύνει μουσικά την αρχαία τραγωδία αντέδρασαν στην απόφαση της δημοτικής αρχής με αναρτήσεις τους στο facebook. «Η παράσταση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ στις 2/8 στη Νέα Μάκρη, που όλα της τα έσοδα θα δίνονταν για την ενίσχυση των πυροπληγέντων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ απο τον δήμαρχο Μαραθώνα λόγω…. πένθους!» σχολίασε ο κ. Χειλάκης στηλιτεύοντας την απόφαση του κ. Ψινάκη προσθέτοντας πως ο στόχος της ήταν να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος και οι κάτοικοί του. «Έλεος! Νιώθω τεράστια ντροπή, ελπίζω κι εσείς».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης που ανακοίνωνε την ακύρωση της παράστασης. «Τον έψαξα τηλεφωνικά και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. ‘Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία’» γράφει μεταξύ άλλων ο μουσικός.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο των ΜΜΕ, έπειτα από δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες και το δικό του σπίτι στο Μάτι καταστράφηκε από τη φωτιά. Οι ζημιές από την πυρκαγιά ωστόσο επικεντρώνονται στον περιβάλλοντα χώρο και το σπίτι είναι πλήρως κατοικήσιμο, αφού η φωτιά δεν πλησίασε στο εσωτερικό του. Επιπλέον, σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα ήρθαν τις ημέρες που ακολούθησαν και συνεργάτες του στον Δήμο, με αποτέλεσμα δύο από τους αντιδημάρχους να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης, σε ανάρτησή του την Τετάρτη στο facebook, ευχαριστούσε τον κόσμο που στάθηκε όπως λέει δίπλα του και δεν πίστεψε στα fake news. «Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου κάθε στιγμή και δε πιστέψατε κουτσομπολιά, φήμες και fake news. Κυρίως ευχαριστώ που δεν τα αφήσατε να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους περισσότερους από αυτό που έχει πραγματική σημασία: Την τεράστια προσπάθεια που γίνεται μέρες και νύχτες τώρα για την επούλωση και την αποκατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας με την ευχή να μην αναρτήσει ποτέ ξανά παρόμοια posts.

 

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!