CELEBRITIES

Η άρνηση της Φαίης Σκορδα στο Playboy και τα θρυλικά εξώφυλλα της Γαλάνη και της Κοντού

Instagram/fayskorda

Το Playboy το ιστορικό περιοδικό του Hugh Hefner εκδόθηκε πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1953. Για τις σελίδες του φωτογραφήθηκαν σταρ, ηθοποιοί και τραγουδίστριες και πολλές μεγάλες προσωπικότητες. Στην ελληνική έκδοσή του ήταν το 1985 που η Ζωή Λάσκαρη φωτογραφήθηκε γι' αυτό γυμνή στη Δήλο, προκαλώντας σάλο για την επιλογή της τοποθεσίας αλλά δίνοντας και στο περιοδικό την πολυπόθητη αίγλη που χρειαζόταν για να ακούσει ακόμα περισσότερα «ναι» από τις διάσημες Ελληνίδες.

Παρόλο που το εξώφυλλό του κόσμησαν έκτοτε πρόσωπα όπως η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρω Κοντού, το Playboy άκουσε και πολλά «όχι» ανάμεσά τους και αυτό της Φαίης Σκορδά. Η παρουσιάστρια του «Πρωινού» διηγήθηκε στην ομάδα της, με αφορμή συνέντευξη της Ιωάννας Σουλιώτη που προβλήθηκε στην εκπομπή και δηλώσεις της για τη δική της γυμνή φωτογράφιση, την έντονη αντίδρασή της την τελευταία φορά που της το πρότειναν. Παράλληλα πρόβαλε τα δύο συλλεκτικά εξώφυλλα της ερμηνεύτριας και της σπουδαίας ηθοποιού που αναφέραμε.

 

«Θυμάμαι μια μέρα είχα μιλήσει πάρα πολύ άσχημα. Στη γραμματέα ήταν, δεν θυμάμαι. Της είπα αν με ξαναπάρετε τηλέφωνο… Δεν ήθελα. Ήταν μια ευγενέστατη κυρία. Δεν μου αναφέρει τίποτα για χρήματα. Αλλά αν λες μια-δυο φορές όχι. Την τέταρτη φορά μου γύρισε το μάτι. Είχα εξηγήσει πως δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Εκτός από το Playboy δεν μου ζητήθηκε γυμνή φωτογράφιση από άλλο περιοδικό» είπε η Φαίη Σκορδά. «Στη δική μου λογική τότε, όταν ξέρεις, έρχεσαι από τη Θεσσαλονίκη, είσαι ένα φρέσκο πρόσωπο, κάνεις μια εκπομπή λίγο διαφορετική, ήταν διαφορετική και η αισθητική του ντυσίματος τότε, γι’αυτό δεν ήθελα να το κάνω. Δεν ήταν ότι δεν εμπιστευόμουν ότι θα βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα, ήταν ότι δεν ήθελα να ρισκάρω τη δουλειά που έριχνα από το πρωί ως το βράδυ», σημείωσε και κατέληξε βλέποντας τα εν λόγω εξώφυλλα: «Εμένα όμως δεν θα  με έβαζαν να κάνω αυτό, ήμουν σίγουρη». Η Φαίη Σκορδά δεν φωτογραφήθηκε ποτέ γυμνή όμως το 2009 έκανε μια sexy φωτογράφιση για το Nitro η οποία επίσης είχε προβληθεί στο «Πρωινό».

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/fayskorda